HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Define avında facia: 4 ölü, 2 yaralı

Konya'da siyanürle define arandığı iddia edilen bir evde patlama meydana geldi. Patlamada 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.

Define avında facia: 4 ölü, 2 yaralı

KONYA (İHA) - Konya’nın Karapınar ilçesine bağlı Hotamış beldesinde bir evde meydana gelen patlama ve sonrası çıkan yangında 4 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/yasam/konyada-yangin-faciasi-konyada-yangin-faciasi/11753/1521742/)

Olay, saat 21.00 sıralarında Hotamış beldesi Şabanlı Mahallesi’nde bulunan Emin Yemiş’e ait kullanılmayan kerpiç evde meydana geldi.

İddialara göre Emin Yemiş ve 5 arkadaşı Yemiş'e ait olan kerpiç evde siyanürle altın aramaya başladı.

O sırada henüz belirlenemeyen bir nedenle evde yangın çıktı. Alevler altın aramada kullanılan siyanürle temas edince patlama meydana geldi.

Patlamda definecilerden 4'ü olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan 2 kişi ise Konya'daki hastanelere kaldırıldı.

Hotamış Belde Belediye Başkanı Mehmet Özüdoğru, yaptığı açıklamada, ''Komşular, önce bir patlama sesi duyduklarını söylüyor. Ekipler, evde 4 cesetle karşılaştıklarını belirtti. Ölenlerden birinin de ev sahibi Emin Yemiş olduğunu öğrendik'' diye konuştu.

Patlama ve yangında ev sahibi Mehmet Emin Yemiş (44), kızı 10 yaşındaki Dönay Yemiş, Cengiz Akan (33) ve İskender Gümüşsoy (37) hayatını kaybetti. Yaralanan Yavuz Sözen (33) ile ev sahibinin diğer kızı Ayşegül Yemiş (16) hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Jandarma ekipleri güvenlik tedbiri alırken, olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı da incelemelerde bulundu.

Güncel haberler


En Çok Aranan Haberler