HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Demirtaş: 3 günlük yas ilan ediyoruz

Şırnak Uludere'de Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının köylüleri vurması üzerine bir açıklama yapan BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, 3 günlük yas ilan ettiklerini söyledi.

Demirtaş: 3 günlük yas ilan ediyoruz
Kürt halkını duyarlı olmaya davet eden Selahattin Demirtaş, şu ifadeleri kullandı: "Çok açık bir katliam olduğu ortadadır. Bunu örtmeye çalışacaklardır. Eminin şu ana kadar bunu nasıl örteceklerini planlıyorlar. Biz bunun örtülmesine izin vermeyeceğiz. Daha önceki katliamlar gibi olmayacak. Örtemeyecekler. BDP olarak 3 gün boyunca yas ilan ettik. Herhangi bir resmi temasımız olmadı. Kimse bizi aramadı. Savcılara dahi ulaşamıyoruz. Halkımızı duyarlılığa davet ediyoruz. Gün evde oturma günü değildir. Herkes en güçlü şekilde tepkisini ortaya koysun"
[ ****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/cesetler-sirnaka-getirildi-cesetler-sirnaka-getirildi/9300/237265/sayfa/1/)
[** **](https://www.mynet.com/savas-ucaklari-sinirda-kacakcilari-vurdu-180100088609)
**ERDOĞAN’A ESAD UYARISI** Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Suriye’de yaşanan olaylar üzerine Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a yaptığı, “Kendi halkını katleden yönetimin meşruiyeti olmaz” sözlerini hatırlatan Demirtaş, “Bu sözlerin aynısını Başbakan Erdoğan için söylüyorum” dedi. Olayla ilgili hükümetin ve medyanın sessiz kaldığını ileri süren Demirtaş, çok büyük bir acı yaşandığını, BDP olarak 3 günlük yas ilan ettiklerini açıkladı. Demirtaş herkesi bu acıyı paylaşmaya ve olayı lanetlemeye çağırdı.
**DEMİRTAŞ: 28 CENAZE KÖYDE** BDP lideri Selahattin Demirtaş, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "28 cenaze köyde, 3'ü ise Malatya'da. Bu arada, 17 kişi de kayıp" açıklamasını yaptı.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler