HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

32. Arap Ligi Zirvesi başlıyor

32. Arap Ligi Zirvesi Libya'nın Sirte şehrinde başladı. Liderler, Libya'nın Sirte şehrinde 27-28 Mart tarihlerinde düzenlenecek olan 32'nci Arap Ligi Zirvesi öncesi Libya'ya geldi.

Libya Lideri Muammer Kaddafi ülkeye gelen liderleri havaalanında karşıladı. Kaddafi'nin ev sahipliğinde Cumartesi ve Pazar günleri yapılacak olan zirvede uluslararası terör, Filistin, Sudan ve 2009 Arap Ligi Zirvesi'nin sonuçlarının görüşülecek. 32'nci Arap Ligi Zirvesi'nin açılışında bir konuşma yapacak olan Başbakan Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek eşlik edecek.

Başbakan Erdoğan, Arap Ligi Zirvesi'ne katılmak üzere dün gece Ana uçağıyla Libya'ya gitti. Hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yapan Başbakan Erdoğan, Libya Lideri Muammer Kaddafi'nin daveti üzerine 22. Olağan Arap Ligi Zirvesi'ne katılacağını söyledi. Erdoğan, Arap Ligi Zirvesi'nde Türkiye'nin bulunduğu bölgeyi ilgilendiren önemli meseleleri görüşme fırsatı bulacaklarını belirtti.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler