HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ağca'nın tahliyesi İtalya'da flaş haber

İtalyan haber ajansları, Mehmet Ali Ağca'nın tahliye edilmesini flaş haber olarak duyurdu. Tahliye haberi, gazetelerin internet sayfalarında da anında yer buldu.

İtalyan haber ajansı ANSA, flaş haberinde, Ağca'nın askerlik işlemleri için polis gözetiminde Sincan F tipi Cezaevi'nden alınarak GATA'ya götürüldüğünü belirtti.

Ağca'nın kapsamlı bir basın toplantısı yapmasının zayıf bir ihtimal olduğunu kaydeden ajans, Ağca'ya para karşılığında kitap yazma, özel söyleşi ya da film önerisinde bulunan şirketlerin, genel bir basın toplantısına sıcak bakmadıkları görüşüne yer verdi.

La Repubblica gazetesi, Ağca'nın 13 Mayıs 1981'de Polonyalı Papa 2. Jean Paul'e suikast girişiminde bulunmuş olmasını ön plana çıkararak, "Ağca, Ankara'da serbest kaldı. 1981'de Wojtyla'ya suikast düzenlemişti" başlığını kullandı.

Mesihlik iddiasında bulunmaya devam eden Ağca'nın avukatları aracılığıyla bugün dağıttığı mektupta, "Bu yüzyılda tüm insanlar ölecek. Ben ebedi kurtarıcıyım" dediği belirtilen haberde, şu ifadelere de yer verildi:

"Katoliklik dinine geçen eski terörist, birçok kez Papa suikastına ilişkin yeni açıklamalar vaadinde bulundu. Bu tüyler ürpertici olayı kitaplaştırma arzusunu da dile getirmişti."

La Stampa gazetesi ise Ağca'nın kendine bir İtalyan eş bulmak ve Papa 2. Jean Paul'ün kabrini ziyaret etmek istediğini anımsatarak, "Serbest kalan Ağca: Vatikan'a gitmek istiyorum" başlığını kullandı.

AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler