HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Amerikan dramı

Harvey Lesser 58 yaşında, hasta bir Amerikalı yazılımcı. Mali krizde şok üstüne şok yaşadı.

Amerikan dramı
Harvey Lesser 58 yaşında, hasta bir Amerikalı yazılımcı. Mali krizde şok üstüne şok yaşadı. Önce işini, ardından eşyalarını, otomobilini ve evini kaybetti. Bir anda işsiz ve evsizler ordusunun isimsiz neferlerinden biri oldu.
ABD’de Başkan Barack Obama zor durumdaki şirketleri kurtarmak için hazineden milyarlarca dolarlık fon ayırırken, ekonomik kriz etkisini sürdürüyor. Zincirleme reaksiyon gibi yaşanan ve birbirini izleyen iflaslar nedeniyle çok sayıda şirket kapanıyor, yüz binlerce çalışan işsizler ordusuna katılıyor.
İşini kaybedenlerden Colorado Boulder’deki Harvey Lesser (58) yaşanan dramın son kahramanlarından. İşsiz kaldıktan sonra faturalarını ödeyemeyen yazılım geliştirme elemanı Lesser’in apartman dairesindeki eşyaları haczedildi. Şerif ve yardımcıları eşliğinde apartmana gelen haciz memurları Lesser’in eşyalarını birer birer alıp dışarı taşıdı.
**İkinci şok tahliye**
Haczedildikten sonra götürülmek üzere kapının önüne yığılan eşyalarına son kez bakan fırlatan Lesser, obeziteye bağlı kronik sağlık sorunları olduğu için ancak yürüteç yardımıyla hareket edebildi.
Talihsiz adam, hacizden hemen sonra ikinci bir şokla karşılaştı. Kirasını ödeyemediği için evden çıkması için mahkemeye verildi. Mahkemenin aldığı tahliye kararı üzerine oturduğu daireyi boşaltmak zorunda kalan Lesser, Şerif Seth Poe’nun gözetiminde evden ayrıldı. Dışarıda otomobiline binen Lesser, başına gelenlere inanamazken, evsiz kaldığı için gözyaşlarına boğuldu.
Çok geçmeden başka bir haciz kararı da otomobili için geldi ve Lesser elinde avucunda ne varsa yitirdi. Lesser, çok kısa bir süre içinde işsiz, evsiz ve hasta bir Amerikalı oldu.

**Bir buçuk yılda ezber bozuldu**
ABD’de 2008 yılında patlak veren mortgage krizinin ardından pek çok şirket iflas bayrağını çekerken, 2007’de yüzde 4.6 olan işsizlik oranı, geçen ay son 26 yılın en yüksek seviyeine yükselerek yüzde 10 olarak açıklandı. İşsiz kalan ve evlerini çok ucuz fiyatlarla satmaya çalışan Amerikalıların yanında, kredileri ödeyemediği için konutuna haciz gelenlerin sayısı da bir hayli fazla. Resmi rakamlara pek rastlanmasa da, uzmanlar, hacizli konut sayısının 3 milyon civarında olduğunu belirtiyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler