HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Avustralya milli takımında bir Türk kızı

SİDNEY (İHA) - Sidney'de yaşayan Türk kızı Servet Uzunlar, Avustralya Bayan Genç Milli Futbol Takımı olan Young Matildas'da top koşturuyor.

Henüz 17 yaşında olan Servet, 16 Ağustos - 3 Eylül arasında düzenlenecek Genç Bayanlar Dünya Kupası finalleri için Salı günü Rusya'ya hareket eden ekibin içinde yer aldı. Futbola 5 yaşındayken North Sutherland Rockets'de başlayan Servet Uzunlar, bu kulüpte tam 5 yıl oynadı. Daha sonra Sutherland Sharks'a geçen Servet 2 yıl kaldığı kulüpte, erkeklerden kurulu bir takımda yer aldı.

Futboldaki becerisi nedeniyle NSW Academy'ye başlayan Servet Uzunlar, bayan futbolcuların süper ligi olarak bilinen Bayanlar Ulusal Futbol Ligi'nde (WNSL) top koşturmaya başladı. Genç yaşına rağmen rakiplerine sahayı dar eden Servet, NSW Spor Enstitüsü tarafından verilen bursu kazandı. Ardından davet edildiği kampa katıldı ve yapılan seçmelerin ardından Bayanlar Futbol Milli Takımı Matildas'nın alt yapısını oluşturan Young Matildas'ın kadrosuna girdi.
Geçtiğimiz Nisan ayında Malezya'da yapılan eleme turnuvasında Avustralya formasını giyen Servet, 16 Ağustos - 3 Eylül arasında Rusya'da düzenlenecek Genç Bayanlar Dünya Kupası'na katılmak üzere takımıyla birlikte Sidney'den ayrıldı.

Bilindiği gibi Malezya'daki turnuvada mücadele eden Alistair Edwards'ın Teknik Direktörlüğü'ndeki Avustralya Milli Takımı, 9 puanla lider olarak Dünya Kupası'nda oynamayı hak kazanmıştı. Futbolun yanı sıra 10 yıldan beri viyolonsel çalan Servet, önümüzdeki sene Rotary Clup'ın öğrenci değişimi projesi kapsamında Brezilya'ya gidecek ve eğitim alacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler