HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ayalon geri adım attı ama özür dilemedi

Ayalon’un açıklaması, İsrail basını tarafından “özür” olarak yorumlandı.

Ayalon geri adım attı ama özür dilemedi

KUDÜS (ANKA) – Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol’a yönelik “küçük düşürücü” muamelesi ile İsrail’de de tepki toplayan İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Daniel Ayalon, ilk önce “özür dilemeyeceğim” dese de, gece saatlerinde bir açıklama yaparak “Yabancı büyükelçilere hakaret etmek benim tarzım değil ve gelecekte pozisyonumu daha kabul edilir diplomatik yöntemleri ile izah edeceğim” dedi. Ayalon’un bu açıklaması, İsrail basını tarafından “özür” olarak yorumlandı.

[

****](http://video.mynet.com/habervideo/Israil-den-diplomatik-skandal/440131/)

[

****](https://www.mynet.com/turkiye-buyukelcisini-geri-mi-cagiriyor-110100489736)

[

****](https://www.mynet.com/tercume-yapilsaydi-odayi-terk-ederdim-110100489742)

[

****](https://www.mynet.com/disislerinden-israile-sert-yanit-110100489692)

Oğuz Çelikkol ile görüşmesinin medya tarafından görüntülenmesini sağlayan Daniel Ayalon, Oğuz Çelikkol’u daha alçak bir kanepeye oturtarak ve medya önünde el sıkmayı reddederek, Türkiye ile bir diplomatik kriz de yarattı. Krizin patlak vermesinden sonra ilk açıklamasında “özür dilemeyeceğim” diyen Ayalon, İsrail’den de gelen büyük tepkiler üzerine gece saatlerinde başka bir açıklama yaparak geri adım attı.

“Türkiye’de İsrail’e yönelik saldırılar konusundaki protestom hala geçerli” diyen Ayalon, “Ancak yabancı büyükelçilerini hakaret etmek benim tarzım değil ve gelecekte pozisyonumu daha kabul edilir diplomatik yöntemler ile izah edeceğim” sözlerine ekledi.

-“ÇELİKKOL’UN GERİ ÇAĞRILMASI TEHDİDİ KARŞISINDA AÇIKLAMA YAPTI”-

Haaretz gazetesi, Ayalon’un son açıklamalarını haberleştirirken “Bakan Yardımcısı Ayalon, Türk Büyükelçisi’nden özür diledi” başlığını kullandı.

Jerusalem Post ise “Türk Büyükelçisinin geri çağrılması tehdidinin karşısında Ayalon, Salı gecesi bir açıklama yaparak niyetinin, Türk Temsilcisine saygısızlık yapmak olmadığını ve gelecekte daha dikkatli davranacağını söyledi” diye yazdı.

-“TEK BAŞINA GEREKSİZ BİR KRİZ YARATTI”-

Ayalon’un açıklamasının, Türkiye’nin “özür” talebinin arkasında geldiğine dikkat çeken Jerusalem Post’un “Ayalon siyasi kariyeri iflas etti” görüşlerine de yer verdi. Olayın, Ayalon’un, Dışişleri Bakanı olarak Lieberman’ın halefi olma şansını çok olumsuz etkileyeceği yorumları yapılıyor.

Bu arada, gazeteye göre, üst düzey bir İsrailli diplomat, Ayalon’un, dikkatlerini, “İsrail’in Erdoğan ile ilgili haklı şikayetlerinden uzaklaştırarak Türk Büyükelçisine yapılan muameleye çevrildiği”ni söylerken “Tek başına gereksiz bir kriz yarattı” diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler