HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Azerilerden doğalgaz tehdidi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye'nin doğalgazı ucuz fiyata aldığını belirterek, dünya fiyatlarına yakın bir fiyata alması gerektiğini söyledi.

Azerilerden doğalgaz tehdidi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Azerbaycan uzun yıllardır Türkiye'ye doğalgazı dünya fiyatının 3'te 1 fiyatına satıyor. Biz gazımızın dünya fiyatlarında olmasa da en azından ona yakın bir fiyattan alınmasını istiyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Türkiye ile Azerbaycan arasındaki transit sorununun çözümlenmemesinin sebebinin ilişkilerin diğer ülkeler gibi karşılıklı çıkarlar üzerine kurulması olduğunu belirti. Azerbaycan'ın Avrupa pazarına kendi gazını ihraç etmeye hazır olduğunu belirten Aliyev, Yunanistan, Bulgaristan, İtalya, Romanya, Macaristan, Avusturya Almanya ve İsviçre'nin Azerbaycan gazını dünya fiyatlarından almak istediğini söyledi.

Kendilerinin de dünya fiyatlarından pazara sürmek istediklerini belirten Aliyev, "2 yıldır bu haktan mahrum kaldık. Bunun sebebi de bu zamana kadar Türkiye ile Azerbaycan arasındaki transit sorunun çözülememesi" dedi.

Aliyev, Azerbaycan'ın bütün ülkelerle ilişkilerinin hem dost, hem de karşılıklı çıkar üzerine kurduğunu belirterek "Azerbaycan uzun yıllardır Türkiye'ye doğalgazı dünya fiyatının 3'te 1 fiyatına satıyor. Hangi ülke doğal kaynaklarını özellikle şimdiki durumda dünya fiyatının yüzde 30'una satar ve bu duruma razı olur. Yani bu hiçbir mantığa sığmayan bir konudur. Geçen yılın Nisan ayından bugüne kadarki görüşmelerde ne yazık ki bir sonuç alınamadı. Biz gazımızın dünya standartlarında olmasa da, ona yakın bir fiyattan alınmasını istiyoruz. Rusya doğalgazının fiyatı kadar olmasa da en azından yüzde 8 ila 10 ucuz olsun, ama yüzde 50 ucuz olmasın" ifadelerini kullandı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler