HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Baba Sarkozy Carla'yı çizdi

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin babası Pal, oğlunu ve gelini Carla Bruni-Sarkozy'yi resmettiği sürrealist tablolarını nisan ayında Paris'te sergileyecek.

Baba Sarkozy Carla'yı çizdi

Eski reklam tasarımcısı olan 82 yaşındaki Pal Sarkozy'nin tablolarına yönelik eleştiriler aslında pek iyi değil, ama şimdi eserleri Espace Pierre Cardin'deki tek kişilik sergide duvarları süsleyecek.

Serginin en önemli tablosunu, eski süpermodel ve şarkıcı first lady Carla Bruni'ye ait olan tablo oluşturuyor.

Tabloda Carla Bruni, bir piyano üzerinde oturmuş gitar çalarken görülüyor. Tablo, Pal Sarkozy'nin 'tapılacak kız' diye nitelediği ve baba ile oğulu yıllardan sonra bir araya getirmeyi başaran Carla Bruni'ye düğün hediyesi.

Pal Sarkozy, piyanonun üzerindeki gülü "Nicolas'ın sola karşı açıklığının bir sembolü, ayrıca sevginin simgesi" diye tanımladı.

1948'de Paris'e beş parasız gelen Pal Sarkozy daha önce memleketi Macaristan ve İspanya'da sergi açmış.

Le Figaro'ya geçenlerde verdiği röportajda, oğlunun ressamlık kariyerine epey katkı sunduğunu teslim eden Pal Sarkozy'nin çalışmalarının çoğunda sürrealist arka planlarda çıplak kadın tasvirleri bulunuyor.

Sergideki eserler, yaklaşık 11 bin dolara satışa sunulacak.

Nicolas Sarkozy henüz beş yaşındayken karısını ve üç oğlunu terk eden Pal Sarkozy'nin vaktiyle ders notları vasat olan Sarkozy'ye "Taşıdığın isimle ve aldığın sonuçlarla Fransa'da asla başarılı olamazsın" dediği biliniyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler