HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Depremden ilk görüntüler

Güney Amerika ülkesi Şili, 8.8 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. 1.5 dakika süren depremde, ilk belirlemelere göre en az 76 kişi yaşamını yitirdi.

Depremden ilk görüntüler

Sabah Concepcion kenti yakınlarında TSİ 08.43’te çok şiddetli bir deprem meydana geldi.

[

****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/sili-depremle-sarsildi-sili-8-8-le-sallandi/5464/137458/sayfa/1/)

Amerikan Jeolojik Araştırma Kurumu, 8.3 olarak duyurduğu deprem büyüklüğünü önce 8.5'a, daha sonra 8.8'e yükseltti.

Depremin merkez üssünün başken Santiago'nun 325 kilometre güneybatısı ve Concepcion kentine 115 kilometre uzaklıkta olduğu açıklandı.

Yerin 35 kilometre altında meydana gelen deprem, yaklaşık 1.5 dakika sürdü. Depremin ardından en büyüğü 6.9 olmak üzere artçı şoklar da meydana geldi.

EN AZ 76 ÖLÜ

Şili Devlet Başkanı Michelle Bachelet, depremde en az 76 kişinin öldüğünü açıkladı. Bachelet, depremin ardından afet durumu ilan etti.

"DÜNYANIN SONU GİBİYDİ"

Depremin ardından, Şili halkı kendini sokaklara atarken, sarsıntının en çok hissedildiği şehirlerden Temuco'da bir vatandaş, "Hayatımda böyle bir deprem yaşamadım, dünyanın sonu gibiydi" diye konuştu.

Yetkililer, bölge halkını sakin olmaya davet ederken, depremin ardından gerçekleşen artçı şoklar vatandaşların yaşadığı paniği artırdı.

TSUNAMİ UYARISI KALDIRILDI

Bu arada, yerel bir radyo istasyonu, Şili donanmasına dayandırdığı haberinde, Şili'nin güneyinde tsunami alarmının kaldırıldığı duyurdu.

Amerikan Jeolojik Araştırma Kurumu, depremin, Şili'deki merkez üssü yakınlarındaki sahil boyunca yıkıcı etki yaratabilecek tsunami oluşturduğunu bildirmişti.

9.5'LA SALLANMIŞTI

Şili'de 22 Mayıs 1960'da aynı bölgede meydana gelen 9.5 büyüklüğündeki depremde 1655 kişi ölmüş, 2 milyon kişi evsiz kalmıştı.

Depremden sonra çıkan tsunamide Hawaii, Japonya ve Filipinler'de ölenler olmuş, ABD'nin batı kıyıları zarar görmüştü.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler