HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ETU'dan Viyana büyükelçisine ziyaret

VİYANA (İHA) - Avrupa Türk Birliği (ETU) kurucularından Hasan Tekin, beraberindeki heyetle birlikte Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ahmet Mithat Balkan'ı ziyaret etti. Büyükelçi Balkan, Avrupa'da yaşayan tüm Türkler'in tek yürek olarak Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğini desteklemesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin Viyana Başkonsolosu Songül Ozan, Almanya Sigarasız Yaşam Derneği Başkanı Mehmet Şaşmaz, İşadamı Bayram Yıldızoğlu, Avusturya Türk Dernekleri (ATDB) Başkanı Yavuz Kuşçu ve Fenerbahçe Wien Kulübü Başkanı Erol Yasemin'in de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Tekin, "Önemli olan Türkiye'nin AB için önemini halka indirgeyebilmek. Biz Almanya'da imza kampanyası başlattık. Bunu bütün Avrupa geneline yaymak istiyoruz. Tabii ki bütün sivil toplum örgütü kuruluşları da kendi üzerlerine düşen görevleri yapmalı" dedi. Cami ve derneklerde imza kampanyası başlatılabileceğini belirten Tekin, "Avrupa genelinde din ataşeleri ile görüşmeler yapılarak, dernekleri de ülke genelinde bir araya toplayarak her kesim harekete geçirilebilir. Avusturya'da da herkesi bizim Almanya'da başladığımız imza kampanyasına davet ediyoruz. Almanya'da yaşayan her Türk vatandaşımız 5 tane Alman'ı destek için ikna etse çok iyi bir rakam yakalarız. Ama Türk toplumu olarak herkesin her ferdin harekete geçmesi gerekli" diye konuştu.

Türkiye'nin Aralık ayında müzakere tarihi alacağına inandığını ifade eden Tekin, "Ama önemli olan tarih alındıktan sonra yaşanacak gelişmeler. Toplumların birbirine hazırlanması. Bunun için kurulan Avrupa Türk Birliği, bir halk hareketidir. Toplum hareketidir. Siyasilerle kurulacak diyaloglarla, onların vereceği mesajlarla yabancı medyalara ulaşılabilir. Amacımız da Avrupa'ya değil, dünyaya yayılmaktır" şeklinde konuştu.

"TABANDAN BAŞLAYAN TOPLUM HAREKETİ ÖNEMLİ"

Büyükelçi Balkan ise çalışmalarından ötürü ETU'yu kutlayarak kendilerine her türlü desteği vereceklerini söyledi. Tabandan başlayan toplum hareketinin önemli olduğunu vurgulayan Balkan, "Her bölgede başlayan çalışmalar var. Siz Avrupa çapında bir koordinasyon sağlayarak çalışmalara ivme verirsiniz daha iyi olur. Biz de Avusturya genelinde tabana yayma meselesinin farkına vardık ve Avrupa Birliği Koordinasyon Kurulu'nu (ABKK) Kurula Avusturya'da kurulu bütün dernekler destek veriyor. Bütün dernekler etkinliklerden internet yoluyla haberdar ediliyor. Kurul kararı ile 100 bin adet broşür bastırdık. Camilerde ve derneklerde bu broşürler dağıtılarak halk bilinçleniyor. Avusturya'da yaşayan halkımız da meseleyi benimsiyor ve sahip çıkıyor" dedi. Balkan, ETU'nun, düzenlenen etkinliklerin Avrupa genelinde duyulmasını sağlayabileceğini dile getirdi.

Avusturya Türk Dernekleri Birliği (ATDB) Başkanı Yavuz Kuşçu, ETU'nun Avusturya temsilcisi olarak üzerlerine düşen her türlü görevi koordineli bir şekilde yapacaklarını belirtti. İşadamı Bayram Yıldızoğlu ise, tanıtım için 22 Avrupalı gazetecinin Türkiye'ye götürüldüğünü, çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanan haberlerle de insanların Türkiye'ye bakışlarının farklılaştığını ifade etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler