HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gardaş bu ne!

Amerika'nın saygın gazetesi Washington Post, Azerbaycan devlet başkanı İlham Aliyev'i çok fena yakaladı..

Gardaş bu ne!

Washington Post gazetesi Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’in 11 yaşındaki oğlunun üzerine Dubai’deki ünlü Palmiye Adası’nda tam 9 villa birden aldığını yazdı. Villalar için toplam 44 milyon dolar ödendiği belirtildi.

Amerika’nın saygın gazetesi Washington Post, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’i çok fena yakaladı. Gazete, Dubai Emlak Bürosu’ndan elde edilen bilgilere dayanarak hazırladığı haberde Dubai’deki Palmiye Adaları’nda Aliyev’in 3 çocuğuna ait olan evlerin toplam değerinin 75 milyon doları bulduğunu iddia etti. Son olarak Aliyev’in 11 yaşındaki oğlu Haydar’ın üzerine tam 9 adet villa satın aldığını ve bu villalara 44 milyon dolar ödediğini belirten gazete Aliyev’in kızları Leyla (25) ve Arzu’nun (20) da aynı adada birçok villaya sahip olduğuna dikkat çekti.

Beckham ile komşu

Gazete, Azerbaycan’da asgari ücret ile geçinen bir insanın 10 bin yıllık maaşına denk gelen bu villaların, geçen yıl 2haftalık bir süre içinde satın alındığını da belirledi. Dünya basınının büyük ilgi gösterdiği haberden sonra yabancı basın, Aliyev için “İşte şimdi fena yakalandı” yorumunu yaptı. İngiltere’de yayınlanan The Times gazetesinin görüştüğü Azerbaycan Devlet Başkanlığı sözcüsü konuyla ilgili, “Hiçbir açıklamada bulunmayacağız” diye konuştu. Babası Haydar Aliyev’den sonra iktidara gelen olan İlham Aliyev’in resmi devlet başkanlığı maaşı yıllık 228 bin dolar.

Washington Post, Dubai Emlak Bürosu’ndan kayıtlara ulaştıklarını ve bu isimlerde başka ailelerin de bulunabileceğini ancak buna pek ihtimal verilmediğini söyledi. Gazete haberi, “Dubai’nin malikanelerinin dili olsa da konuşsa” diye yorumladı. Dubai emlakçıları da 9 villa için paranın peşin verildiğini, satışın da Azerbaycanlı bir aile adına yapıldığını söyledi. Palmiye Adaları’nda David Beckham, Brad Pitt ve Angelina Jolie gibi ünlü isimlerin de villaları bulunuyor.

Gazete, dünyada en çok yolsuzluğun görüldüğü ülkeler listesinde, 180 ülke arasında sondan 143’üncü olan ve 8 milyon nüfusun dörtte birinin yoksulluk sınırının altında yaşadığı ülke olan Azerbaycan’da liderinin bu kadar kısa sürede, bu kadar para harcamasının düşündürücü olduğunu belirtti. Dubai’de gayrimenkul fiyatları krizde yüzde 50 düşmüştü.

The Times da, “Aliyev villaları çok ucuza kapatmış” yorumunu yaptı.

Dünürler zengin

Amerİkan gazetesinin haberinden sonra bir süre sessiz kalan Aliyev yönetimi, saatler sonra bir açıklama yaptı. Devlet Başkanlığı Sosyo-Siyasi Bölümü Başkanı Ali Hasanov, basına, “Her Azeri ailenin emlak edinme hakkı var. Hiçbir yasa, ergenlik çağındaki Azeriler’in ticari hayata atılmasını engellemiyor” dedi. Hasanov, “Unutmayalım ki, Devlet Başkanı’nın kızları, gayet zengin aileye gelin gitmişlerdir” diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler