HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Haiti'deki Türk polislerin durumu iyi

Haiti'de meydana gelen depremin ardından BM bünyesindeki Minustah'da görevli 52 Türk polisine ulaşıldı, polislerin sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirildi.

Haiti'de meydana gelen depremin ardından bölgede bulunan BM Haiti İstikrar Misyonu'nda görev (MINUSTAH) yapan Türk polisleri ile irtibat kuruldu.

Depremin ardından polislere ulaşmak için çalışma başlatan Emniyet Genel Müdürlüğü, internet ve telefon hatlarının depremden zarar görmesi dolayısıyla sabah saatlerinde 52 personelinin sağlık durumu hakkında bilgi alabildi. Türk polislerinin sağlık durumlarının iyi olduğu, aralarında yaralanan ya da yaşamını yitiren bulunmadığı bildirildi.

-DEVLET BAŞKANI HAYATTA-

Devlet Başkanı Rene Preval'ın "hayatta" olduğunu bildirdi.

Büyükelçi Robert Manuel, düzenlediği basın toplantısında, kamu binalarının yıkıldığını, Başkanlık Sarayının ciddi oranda hasar gördüğünü vurgulayarak, Haiti Devlet Başkanı Rene Preval ile eşinin "hayatta" olduğunu doğrulayabileceğini belirtti.

Büyükelçi, depremin ardından durumun çok kaygı verici olduğunu da söyledi.

Öte yandan bölgedeki AFP muhabiri, başkent Port-au-Prince'in kuzey kesiminde yağmacıların depremde çöken bir süpermarketi yağmaladığını, birçok ceset ve yaralının görüldüğünü bildirdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler