HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

‘İsa’nın silahları’ toplatılıyor

İncil’den ayetler içeren silahların toplatılacağı açıklandı..

‘İsa’nın silahları’ toplatılıyor

Yeni Zelanda, Amerikan Trijicon şirketinin Afganistan ve Irak’ta görev yapan birçok ülkenin ordusana sattığı, üzerinde seri numaraları yerine İncil’den ayetler bulunan silahları toplatıp numaraları sildireceğini açıkladı.

Amerikan Trijicon şirketinin, başta Amerika olmak üzere Afganistan’da ve Irak’ta görev yapan birçok ülkenin ordusuna sattığı, üzerinde ise seri numaraları yerine İncil’den ayetler bulunan silahlar ortalığı karıştırdı. ABD’deki Müslüman toplumu, Savunma Bakanı Robert Gates’ten bir an önce bu silahların toplatılmasını istedi. Müslüman Halkla İlişkiler Konseyi (Muslim Public Affairs Council. MPAC) yaptığı açıklamada “Bir askeri teçhizatta İncil’den göndermelerin yer alması, ülkemizin temellerini oluşturan değerleri ve ana fikirleri ihlal etmektedir. Daha da kötüsü, bunun ABD tarafından İslam’a karşı yürütülen Haçlı seferlerinin varlığını öne süren aşırı dincilerin eline propaganda malzemesi veriyor olmasıdır” denildi. Öte yandan, bu silahları kullandığını açıklayan ilk ülke olan Yeni Zelanda, numaraları sildireceğini açıkladı.

Üç ülke araştırıyor

Afganistan’da görev yapan Yeni Zelanda Savunma Gücü sözcüsü Binbaşı Kristian Dunne, üretici firma Trijicon’a, yeni siparişlerinde bu numaraların çıkarılmış olması talimatını vereceklerini, halihazırda kullanılan silahlardan da numaraların kaldırılacağını söyledi. Avustralya ve İngiltere de ellerinde Trijicon silahları ve aksesuarlarının bulunduğunu, bunlarla ilgili soruşturma açtıklarını söyledi. Amerikan Deniz Piyadeleri Birliği’nin Sözcüsü de, komutanların konuyla ilgili şirketle bir toplantı yapacaklarını, bir sonraki siparişlerin de gözden geçirileceğini söyledi. Evanjelist Hıristiyan Glyn Bindon tarafından kurulan Trijicon firması, üzerindeki numaraların İncil’den alıntı olduğunu ve 30 yıldır bunları kullandığını kabul etmiş, bunda yasa dışı bir durum olmadığını açıklamıştı.

Özel kuvvetler kullanıyor

Dünyadaki birçok ordunun özel kuvvetleri tarafından kullanılan ve M16 silahlarının üzerine takılan bir dürbün olan Advanced Combat Optical Gunsight’ın (ACOG, Gelişmiş Savaş Silahı Gözlüğü) seri numarasında JN8:12 bulunuyor. Bu da İncil’in John 8’inci bölüm 12’nci ayet anlamına geliyor. Burada ise “İsa Mesih onlara dedi ki ’Ben dünyanın nuruyum; benim ardımdan gelen asla karanlıkta yürümez, ama hayat nuruna sahip olur” yazılı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler