HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail gözaltındaki herkesi serbest bırakıyor

İsrail'in, Gazze'ye yardım taşıyan filoya düzenlediği saldırıdan sonra İsrail'de alıkonulan çoğunluğu Türk tüm yardım gönüllüleri, 6 uçakla Türkiye'ye dönecek.

İsrail gözaltındaki herkesi serbest bırakıyor

İsrail Hükümeti Mavi Marmara gemisinin de bulunduğu konvoya düzenlediği saldırada gözaltına aldığı aralarında 368 Türk vatandaşının da bulunduğu 610 kişiyi serbest bırakma kararı aldı.

[**

**](http://haber.mynet.com/detay/politika/erdogan-sert-konustu/514146)

[**

**](https://www.mynet.com/saldirida-olen-4-turkun-ismi-belli-oldu-110100514231)

Tel Aviv'deki Büyükelçilik yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin gönderdiği 3 ambulans uçak ile 3 Airbus, sabah Tel Aviv'in Ben Gurion Havalimanına inerek, yolcuları alacak.

Hala çoğu Ber Şeva'daki ''Ela'' cezaevinde bulunan çoğunluğu Türk, 520'den fazla kişinin gün içinde Türkiye'de olmaları bekleniyor.

Ancak yetkililer, ağır yaralanan ve yoğun bakımda olan birkaç kişinin bulundukları hastanelerde tedavilerinin devam edebileceğini de kaydetti.

Uçaklar, İsrail'in gemilere baskını sırasında hayatını kaybeden, aralarında 4 de Türk bulunan kişilerin cenazeleri de Türkiye'ye getirecek.

İsrail'in gemilere saldırısında 9 kişi ölmüş, onlarca kişi yaralanmıştı.

İsrail, dün tüm yolcuların sınır dışı edilmeleri kararını aldığını açıklamıştı.

Kararı İsrail Başbakanlık sözcüsü açıkladı. İsrail' in bu kararı diplomatik kulislerde bir yumuşama olarak nitelendirilirken sınırdışı edileceklerin ne zaman bırakılacağı açıklanmadı.

İsrail' in bu kararı diplomatik kulislerde bir yumuşama olarak nitelendirilirken kararın zamanlaması da dikkat çekici. Serbest bırakma kararı Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Barack Obama ile telefon görüşmesinin başlamasından az önce alındı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler