HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail tv'lerinden şok açıklama

İsrail televizyonları yardım konvoyunda en az 16 ölü olduğunu bildirirken, gazeteler ise 10 ölü olduğunu yazdı

İsrail tv'lerinden şok açıklama
İsrail televizyonları yardım konvyunda en az 16 ölü olduğunu duyururken, İsrail gazeteleri, Gazze açıklarındaki çatışmanın “yolcuların, komandoların ellerinde silahları almaya kalkışması üzerine” başladığını öne sürdü. Yediot Ahronot, yolcuların “çatışmadan kaçınacaklarını defalarca vurgulamasına rağmen İsrail askerlerinin ateş açtığını belirtirken, Jerusalem Post, çatışmada en az 2 İsrail komandosunun da yaralandığını öne sürdü.
**HAARETZ: “EN AZ 10 ÖLÜ, 60’A YAKIN YARALI VAR”**
Yardım gemilerine çıkan İsrail askerleriyle, komandoların silahlarını ellerinden almaya çalışan yolcular arasında çıkan çatışmada en 10 ölü, 60 yaralı bulunduğu bildiriliyor. Çıkan çatışmada 2 İsrail komandosu da yaralandı.”
**JERUSALEM POST: “ÇATIŞMA YOLCULARIN, ASKERLERİN SİLAHLARINI ALMAYA ÇALIŞMASI ÜZERİNE ÇIKTI”**
“Gazze’ye Yardım konvoyundaki yolcular, gemilere çıkan İsrail komandolarının ellerindeki silahları almaya kalkınca çatışma çıktı. İsrail komandoları ateş ve gazla karşılık verince en az iki kişi öldü, düzinelerce kişi yaralandı.
**YEDIOT AHRONOT: “EYLEMCİLER ASKERLERE KARŞI KOYMAYACAKLARINI SÖYLEDİKLERİ HALDE ÇATIŞMA ÇIKTI”**
“Eylemciler yardım gemilerine denizden ve havadan çıkarma yapan İsrail komandolarına karşı koymayacaklarını defalarca tekrarlamalarına rağmen çatışma çıktı. En az 2 ölü, düzinelerce yaralı bulunduğu bildiriliyor. İsrail kaynakları yolcuların masum olmadığını ve komandolara karşı şiddet kullandığını ve çatışma için hazırlıklı olduklarını öne sürdü.”
**ARUTZ SHEVA İSRAİL BASKININI ŞU SÖZLERLE DUYURDU: “YOLCULAR ASKERLERE SALDIRDI, İSRAİL ASKERLERİ YARALANDI”**
İsrail’de aşırı sağcıların yayın organı Arutz Sheva, Gazze’ye Yardım gemilerine baskın yaparak yolculara ateş açan İsrail askerlerini görmezden gelerek, yolcuların komandolara saldırdığını yazdı. Arutz Sheva baskın haberini, “Yolcular bıçak, hançer ve kesici aletlerle komandolara saldırdı, bir komando karnından yaralandı. Asker Hayfa’daki Rambam Hastanesi’nde ameliyata alınırken, iki komando da çeşitli yaralarla Tel Aviv’deki Hashomer Hastanesi’ne kaldırıldı” sözleriyle duyurdu. Gazete ancak alt satırlarda ve tek bir cümleyle 10 yolcunun öldüğü iddialarına yer verdi.
DHA


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler