HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kaddafi için ölüm fetvası verildi

İslam dünyasının ünlü bilgin ve din adamlarından Yusuf el-Kardavi'nin, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin öldürülmesi için fetva verdiği bildirildi.

Kaddafi için ölüm fetvası verildi

Mısır Kökenli Katarlı Şeyh Yusuf el-Kardavi, El-Cezire televizyon kanalından Libya ordusuna çağrıda bulunarak, Libya'yı Kaddafi'den kurtarmasını istedi.

Orduyu "kendi halkına ateş emri veren" Kaddafi gibi birine itaat etmemeye çağıran El-Kardavi, "Eğer Libya ordusuna mensup bir asker Kaddafi'ye bir kurşun sıkma imkanına sahipse yapsın" dedi. El-Kardavi, ayrıca Libyalı büyükelçileri de Kaddafi rejimiyle köprüleri yıkmaya davet etti.

[

****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/libyada-kan-govdeyi-goturuyor-kontrol-isyancilarin-eline-gecti/7385/190037/sayfa/1/)

[**

**](https://www.mynet.com/savas-ucaklari-gostericileri-vuruyor-250-olu-110100557192?utm_source=mynet&utm_medium=www&utm_campaign=home_haber_image)

[

](https://www.mynet.com/kaddafinin-oglundan-sok-aciklama-110100557125)

[

****](https://www.mynet.com/halk-sarayi-yaniyor-110100557102)

[

](https://www.mynet.com/libyada-turk-isci-olduruldu-iddiasi-110100557176)

Arap dünyasında geniş bir kitleye hitap eden 85 yaşındaki El-Kardavi, 29 Ocakta Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'i istifa etmeye çağırmıştı.

El-Kardavi, Arap liderlerine de seslenerek, "Tarihin gidişatını engellemeye çalışmayın, dünya değişti ve Arap dünyası da içerden değişti" demiş ve Arap liderleri halklarıyla yapıcı bir diyalog kurmaya davet etmişti.

Venezuella'da değil Trablus'tayım

Libya'nın 41 yıllık lideri Muammer Kaddafi, hakkındaki 'ülkeden kaçtı' iddialarına devlet televizyonunda yaptığı kısa açıklamayla karşılık verdi. Demeci sırasında büyük bir şemsiyenin altında olduğu görülen Kaddafi, "Trablus'tayım, Venezuella'da değil" dedi.
Libya Cumhurbaşkanı'nın bu açıklaması, Devlet Televizyonu'nda yerel saatle sabaha karşı 02.00'da yayımlandı.

[Kaddafi ülkesini terk etmediğini açıkladı](https://www.mynet.com/kaddafi-ulkesini-terk-etmedigini-acikladi-2692824-myvideo "Kaddafi ülkesini terk etmediğini açıkladı") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video")
Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler