HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kaddafi'den iç savaş çağrısı

Devlet televizyonuna konuşan Kaddafi, yandaşlarına isyancılara karşı savaşmalarını söyledi.

Kaddafi'den iç savaş çağrısı

Libya lideri Muammer Kaddafi, isyanın büyümesi üzerine televizyona çıktı ve bir konuşma yaptı. Anlaşılması zor bir konuşma yapan Kaddafi halkı sokağa çıkarak isyancılara müdahale etmesi çağrısında bulundu. Ülkeden ayrılmayacağını ve gerekirse şehit olacağını belirten Libya lideri, isyancıları da dış güçlerin emrindeki 'fareler' olarak nitelendirdi.

[**

**](https://www.mynet.com/isyancilar-kaddafiye-yaklasiyor-110100557396)

[

](https://www.mynet.com/icisleri-bakani-isyancilarin-safina-gecti-110100557378)

[**

**](http:// https://www.mynet.com/kaddafi-tum-dunyayi-karsisina-aldi-110100557391 )

[**

**](https://www.mynet.com/resmi-rakamlara-gore-olu-sayisi-300-110100557384)

[**

**](https://www.mynet.com/kaddafinin-petrolle-ilgili-korkunc-plani-110100557386?utm_source=mynet&utm_medium=www&utm_campaign=home_haber_image)

Konuşması sırasında oldukça sinirli olduğu görülen Kaddafi, kısaca şunları söyledi: "Afrika Libya'yı lider olarak görüyor. Arap medyası size hakaret etmeye çalışıyor. Kaddafi bir başkan değil, bir devrimin lideridir. Libya bizim ülkemiz ve biz bu toprakları kanımızla suladık.
ŞEHİT KANIYLA SULANMIŞ ÜLKE
Biz ABD’ye meydan okuduk ve zafere ulaştık. İşte burada başlarını önlerine eğmek zorunda kaldılar. Libya şehit kanıyla sulanmış bir ülkedir.

İtalya imparatorluğu gelmişti, Libya’da yenilgiye uğradı. Ben bir devrimci ve bedeviyim. Bu zaferi bizim atalarımız kazandı. Afrika ve Güney Amerika'nın lideriyiz. Devrim devam etmek zorunda.

Dedem burada şehit düştü.

ÜLKEYİ TERKETMİYORUM GEREKİRSE ŞEHİT OLURUM
Bu ülkeyi terk etmeyeceğim, gerekirse ben de şehit olacağım. Babamın, amcamın mezarı bu toprakta. Bu topraklardan ayrılmayacağım.

DİĞER BAŞKANLAR GİBİ DEĞİLİM
Bu topraklar geçmişte ABD ve İngiliz uçakları tarafından bombalandı. Ancak Kaddafi’ye diğer başkanlara da davrandıkları gibi davranamayacaklar çünkü Kaddafi diğerleri gibi değil.

HAPLANMIŞ GENÇLER
Bir avuç genç, orada burada sıçanlar gibi dolanıyorlar. Onlar Libya’da olan güvenliği kullanmak istediler ve daha önceki suç kayıtlarını ortadan kaldırdılar ve bize karşı geldiler. Ama ben onları suçlamıyorum. Tunus’ta olan bitenden etkileniyorlar ve örneğin mahkemelere yönelik bir takım talan hareketleri oldu. Ama bu insanlara hap ve para veren güçler var.

GENÇLERİ ÖNE SÜRÜYORLAR
Ölenler o insanlar değil, onlar geri planda saklanıyor ve gençleri öne sürüyorlar. Benim komutanlığım altında bir devrim yürüttük ve biz Bingazi’de zafere ulaştığımızda 20 bin kişi zafere yürüdü. O zaman İtalya’nın kontrolünün altındaki topraklar ve daha sonra ABD’nin kontrolü altındaki toptakları ele geçirdik.

Şimdi sokaklara dökülenler o zaman neredeydiniz? 5 tane ABD üssü varken bu ülkede neredeydiniz? Bugün de mücadele devam edecek ancak Libya için bir bedeli oluyor. Ama zafer bizim olacak. Kimse Libya ile başa çıkamaz. Biz bütün gücümüzü Libya halkına devrettik. Tüm halk endişe duyuyor.

ESKİ BİNGAZİLİLER İSRAİL'LE KARŞI SAVAŞMIŞTI
Halk komitelerinden sizler sorumlusunuz. Daha önce sınırlarda İsrail’e karşı El Fetih mücadele ederken Bingazililer de oradaydı. Eski Bingazililer İsraile kaşı savaşmıştı, şimdiki insanlar Bingazili olamaz.

UÇAKLAR BU FARELERDEN KORKUYOR
Başkan olsaydım istifamı verirdim ama ben başkan değilim. Libya halkıyla beraber mücadelemi sonuna kadar devam edeceğim. Çocuklarınızı sokaklardan alın çünkü bir hiç için ölüyorlar ama onların çocukları ölmüyor.

Sizler de evden çıkıp bu çocukları sokaklardan alın. Bingazi’yi tuğla üstüne tuğla koyarak inşa ettim ama onlar sizin çocuklarını kullanarak Bingaziyi yakmaya çalışıyor. Sivil uçaklar bile Bingazi havaalanına inemiyor çünkü bu farelerin saldırmasından korkuyorlar.

CEZALARI ÖLÜM
ABD’nin Irak gibi işgal etmesini mi istiyorsunuz. İstemiyorsanız sokaklara çıkın ve bu fareleri güvenlik güçlerine teslim edin.

Onlar beni değil, Libya’yı istiyor. Libya'nın ceza kanununa göre bize karşı, Libya’ya karşı silah kullananlar ölüm cezasına çarptırılacaklar. Aynı şekilde devletin egemenliğine göz dikenler de ölüm cezasına çarptırılacaklar ve bütün bu yasalar, özellikle orduya karşı suç işleyenler ve casusluğun cezası ölüm.

DAHA SİLAH KULLANILMASI İÇİN EMİR VERMEDİM
Bu insanlar yakalandıklarında af dileyecekler ama biz şefkat göstermeyeceğiz. Özellikle güç kullanalarak devletin egemenliğine kastedenler ölüm cezasına çarptırılacaklar.

Bu çok tehlikeli bir dönem. Ben henüz bu insanlara karşı ateş açılması emrini vermedim. Devletin otoritesine karşı güç kullanımın cezası da ölümdür.

Eğer böyle devam ederse, iç savaşa neden olanların cezası da ölümdür.

SOMALİ GİBİ Mİ OLMAK İSTİYORSUNUZ?
Somali gibi mi olmak istiyorsunuz? Bu böyle devam ederse bir iç savaş olacak. Bu yüzden ülkenin birlik ve beraberliğine kastedenlere karşı bir tutum içinde olmak zorundayız. Ama biz buradan ayrılmıyoruz.

Yelsin’e karşı da tanklarla gelmişler, meclisi tanklarla basmışlardı. Ama sonra fareler gibi kaçmışlardı. O dönem olanları hatırlayın. Tankların önüne geçenleri ezdiler.

Çin’i hatırlayın. Tankların insanları nasıl ezdiğini hatırlayın ama sonuçta Rusya ya da Çin’in birlik ve özelliği o insanların hayatından daha değerliydi.

Felluce’yi hatırlayın. ABD, Felluce’yi bir baştan bir başa bombaladı. Hiç kimse de bunu eleştiremedi.

Irak’ta düğünlere saldırıldı. Bağdat’ta 2-3 milyon insan öldürüldü. Operasyonlar yapıldı ve tanklar şehirlere girdi. Önlerine çıkanı ezdiler. Sonunuzun Felluce gibi mi olmasını mı istiyorsunuz.

GENÇLER HALK KOMİTELERİNE...
Yarından itibaren bütün gençler komiteler oluşturarak güvenliği sağlayacaklar. Güvenlik güçleri tekrar güvenliği tesis edince bu insanlar da geldikleri yere döneceklar ama bu sırada kimse size yardım etmeyecek. Yarından itibaren güvenliğin tesis edilmesi gerekiyor.

Diğer gençlerin de rehabilite edilmesi gerekiyor. Ülkenin bir ucundan diğer ucuna, bu halk devrimini korumak ve güvenliği sağlamak zorundalar. Tekrar söylüyorum; evlerinizdebn çıkın, komitelere katılın.

Yarın bütün ülkedeki gençler bu komitelere katılamak ve devrimin kazanımlarını korumak zorundalar.

İmamlara sesleniyorum. Kuran’ı bilenler de yarın toplumumuzun değerlerlerini koruyabilmek için sokağa çıkmak zorundadır. Çünkü bir cehennem hayatı yaşanıyor.

YARINDAN İTİBAREN YENİ DÖNEM
Bu süreç bu akşamdan itibaren başlamalı. İnanıyorum ki yarından itibaren yeni bir yönetim oluşturulacak ve Seyfülislamın konuşmasında gündeme gelen konular ele alınacak. Bunlar anayasal olarak da gündeme gelecek. Biz halkın kazanmasını istiyoruz.

PETROL GELİRİNİ PAYLAŞACAĞIM
Benim bir sarayım yok. Elimde neyim varsa sizinle paylaşacağım. Libya petrolünün gelirleri halkla paylaşılacak.”

[Kaddafi meydan okudu](https://www.mynet.com/kaddafi-meydan-okudu-2692829-myvideo "Kaddafi meydan okudu") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video")
Yerel Seçim 2024

En Çok Aranan Haberler