HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Kıyamet Günü'nün habercisi mi?

Hüsnü Mübarek’e karşı isyanda, 'göstericileri daha da heyecanlandıracak' yorumlarına neden olan yeni görüntüler ortaya çıktı. Yer başkent Kahire ve polis namaz kılan göstericilere tazyikli su sıkıyor.

'Kıyamet Günü'nün habercisi mi?

Mısır'da 'Kıyamet Günü' olarak adlandırılan gün bugün.

Amaç, 1 milyon kişinin Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in koltuğunu bırakması için sokaklara dökülmesi. Muhalifler başkent Kahire’de bu rakama ulaşmayı amaçlarken, başta El Cezire olmak üzere televizyonlarda bugün yayınlanan bir görüntü, 'halkın heyecanını daha da artıracak' şekilde yorumlanıyor.

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/misirda-sular-durulmuyor-polis-el-baradeye-tazyikli-su-sikti/7238/185850/sayfa/1/)

[

****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/mubarekin-30-yillik-iktidari-misirin-son-hanedani/7259/186407/sayfa/1/)

Günlerden Cuma, yer Kahire; Nil Nehri üzerindeki Tahrir köprüsü. Polisin sert müdahalesinin sık sık ajanslara düştüğü isyanın ilk günlerinde, polis, köprü üzerinde namaz kılan kalabalığa tazyikli suyla müdahale ediyor.

Öte yandan, görüntülerde, polis araçlarının direksiyonunu göstericilerin üzerine kırdığı da görülüyor.

[Kıyamet Gününün habercisi mi?](https://www.mynet.com/kiyamet-gununun-habercisi-mi-2692676-myvideo "Kıyamet Gününün habercisi mi?") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video") Bu görüntüleri Banu Güven’le Artı’da yorumlayan TRT Arapça Genel Yayın Yönetmeni Sefer Turan, "Burada halkın ilk kez polisle karşı karşıya geldiğinde nasıl bir direniş ortaya koyduğu çarpıcı şekilde görülüyor. Bu görüntüler, ‘Kıyamet Günü ‘olarak adlandırılan ve 1 milyon kişinin katılmasının planlandığı yarınki (bugünkü) gösteri öncesi, Mısır halkını daha da heyecanlandıracaktır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. Muhalefet bugün Kahire’de 1 milyon kişiyi toplamayı hedeflerken, yönetimden de karşı atak olarak değerlendiren bir adım geldi: Ülkedeki tüm tren seferleri durduruldu...
Yerel Seçim 2024

En Çok Aranan Haberler