HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Kritik müttefik Türkiye'

İngiltere'nin eski dışişleri bakanlarından Jack Straw, Times gazetesindeki makalede, Türkiye'nin bölgesel gücünün giderek arttığını ve özellikle Libya konusunda kritik önem taşıyan bir müttefik olduğunu yazdı.

Times gazetesi bugünkü sayısında İngiltere'nin eski dışişleri bakanı Jack Straw'un bir makalesine yer veriyor.

Straw, "Türkiye, kritik bir müttefik. Bunu hiçe saymak, tam bir aptallık olur" başlıklı makalesinde, uluslararası koalisyonun, Libya operasyonu üzerinde değerlendirmelerde bulunurken, Ankara'nın giderek artan nüfuzunu da kullanması gerektiği görüşünü savunuyor.

"Türkler ilgisizlikten hoşlanmazlar" diyen Straw, Libya meselesi konusunda Fransa'nın Türkiye'ye yönelik tutumunu eleştiriyor.

Türkiye ve uluslararası koalisyon

Straw, "Fransa, geçen hafta Libya'ya yönelik askeri müdahalenin önünü açan zirveye Türkiye'yi kendi ifadesiyle çağırmayı unutmuş, bunu "Türkiye'nin varlığının bir anlaşmanın çıkmasını daha da güçleştireceği" görüşüyle açıklamıştı.

"Ama Fransızlar zirve günü Türk gazetelerine şöyle bir baksalardı, Türkiye'nin askeri bir koalisyona karşı çıkmak şöyle dursun, bu koalisyonda yer almaya hazır olduğunu göreceklerdi. Türkiye ile iyi ilişkiler uzun yıllar İngiltere'nin önceliğiydi. neyse ki Dışişleri Bakanlığı hafıza kaybına uğramamış. Türkiye yarın Londra'daki Libya zirvesine davet edildi." diyor.

Jack Straw Türkiye'nin bölgesel bir güç haline geldiğine, son on yılda çift haneli büyüme rakamlarından yararlandığına ve Arap dünyasında da herhangi bir Avrupa gücü ya da Amerika'dan çok daha fazla nüfuza sahip olduğuna dikkat çekiyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler