HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Libya'da Türk işçi öldürüldü iddiası

Libya'dan İstanbul’a gelen Türk vatandaşları ülkede yaşanılanları anlattı!

Libya'da Türk işçi öldürüldü iddiası

“Bingazi Havalimanı’nı yaktılar. Türk vatandaşlarını hangara topladılar. Uçaklar kalkmıyor. Libyalı arkadaşlarımız bize olaylarda bir Türk’ün hayatını kaybettiğini söylediler”

Libya’da başlayan olayların ardından ülkede bulunan Türk vatandaşlar ülkelerine dönmeye devam ediyor. Libya Havayolları’na ait bir uçakla Trablus’dan İstanbul’a gelen Türk vatandaşları ülkede yaşanılanları anlattı.

[

****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/libyada-kan-govdeyi-goturuyor-kontrol-isyancilarin-eline-gecti/7385/190037/sayfa/1/)

[

](https://www.mynet.com/kaddafinin-oglundan-sok-aciklama-110100557125)

[

****](https://www.mynet.com/kaddafi-kacti-mi-110100557078)

[

****](https://www.mynet.com/halk-sarayi-yaniyor-110100557102)

[

](https://www.mynet.com/kim-bu-turkler-110100557034?utm_source=mynet&utm_medium=www&utm_campaign=home_haber_image)

[

](https://www.mynet.com/santiyeler-yagmalandi-turkler-isciler-mahsur-110100557082)

BİR TÜRK VATANDAŞI ÖLDÜRÜLDÜ İDDİASI

Mimar Ümit Karadağ ise bir Türk’ün öldürülmüş olabileceğini belirterek kendisine bu bilgiyi bir Libyalının verdiğini söyledi. Karadağ,“Bu ismi bize Libyalı bir arkadaş verdi. Tripoli’de başkentte bir Türk’ün öldüğü söylenildi bize” dedi.

YARDIMCI OLACAK TÜRK YETKİLİ YOK

Libya’da bir Türk şantiyesinde mimar olan Abdurrahim Bayramoğlu ülkede yaşanılanları şöyle anlattı:

“Bizim olduğumuz yer Trablus’a 250 kilometre uzaklıkta. Sıkıntı sadece Trablus’ta değil bütün Libya’da var. Bütün Türk şantiyeleri yıkılıyor yağmalanıyor. Biz kendimizi zor kurtardık. Trablus Havalimanı hınca hınç insan dolu. Dün gece havalimanına ulaştık bu sabah ancak uçağa binip gelebildik. Orada Türk yetkilileri yok yardımcı olacak hiçbir yetkili yok. İnternet çalışmıyor, telefonlarda zorluk var” dedi.

CANIMIZI ZOR KURTARDIK

Libya’nın başkenti Trablus’ta ASKA İnşaat’a ait iki inşaat şantiyesinin yakıldığını ve yağmalandığını belirten Osman Karabela, “Devlete ait bütün binaları göstericiler yaktılar polis merkezlerini, jandarmayı.Bingazi’de havalimanını yakmışlar.Yalnız Türklere herhangi bir zarar vermiyorlar halk olarak.Arkadaşlarımızla görüştük.Doğrudur yakmışlar, öyle dediler bize.” Hiçbir şey buradan görüldüğü gibi değil. Trablus diğer kentlere nazaran olaylar daha az oluyor. Ama diğer bölgeler cehennem gibi yanıyor. Bizim iki şantiyemizi yaktılar yağmaladılar. Bırakın müdahale etmeyi, canımızı zor kurtardık. Eğer onlara karşılık verseydik canımızdan olurduk. Biz sadece canımızı kurtarmayı çalıştık” dedi.

HASTANEYİ BOŞALTTILAR

Bacağından rahatsızlandığı için Trablus’da bir hastanede yattığını ve ameliyat olmak için beklerken olayların patlak verdiğini belirten Bahri Parlak ise şöyle konuştu:

Olayların ardından hastaneyi boşaltmak zorunda kaldılar. Benim yanımda raporlarım olduğu için Libya’dan ayrılmam kolay oldu. .” Bu arada gazetecilerin, “Olayların ardından hastaneye yaralılar geldi mi?” sorusu üzerine Parlak, “Ben yaralıları görmedim” dedi.

Bu arada inşaat şirketleri şirketlerini simlerini yazarak işçilerini bulmaya çalıştı.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler