HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Linç edilen kardeşler halkı sokağa döktü

Pakistan’da kriket oynamaya giden 15-17 yaşlarındaki iki kardeş, önlerine çıkan elleri sopalı bir grup tarafından soyguncu sanılarak linç edilerek öldürüldü.

Linç edilen kardeşler halkı sokağa döktü
Öfkeli kalabalık, linç ederek öldürdükleri kardeşlerin cansız bedenlerini dar ağacına astı. Bu sırada çekilen görüntüler ise Pakistanlıları sokağa döktü.
[** **](http://video.mynet.com/habervideo/Linc-edilen-kardesler-halki-sokaga-doktu/943475)
Sel felaketi nedeniyle 5 binden fazla evin sular altında kaldığı Pencap eyaletinin Sialkot kenti hükümet yetkilisi Mujahid Sherdil, ülkede büyük bir yankı uyandıran olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Moiz Butt (17) ile Muneeb Buut (15) adlı kardeşlerin, sabah kalvaltısı ve namazın ardından kriket ekipmanlarını alarak maça gitmek üzere yola çıktıkları sırada elleri sopalı bir grup genç tarafından durdurulduklarını, öfkeli grup tarafından soyguncu sanılan biri ‘hafız’ iki kardeşin, linç edilerek vahşice öldürüldüklerini söyledi.
**SOYGUNCU SANDILAR ‘HAFIZ’ ÇIKTI**
Sherdil, biri ‘hafız’ olan iki masum kardeşi linç ederek öldürmekle yetinmeyen kalabalığın, kardeşlerin cansız bedenlerini dar ağacına astıktan sonra ‘tekbir’ getirerek olay yerinden uzaklaştıklarını kaydetti.
**POLİS LİNÇ GİRİŞİMİNİ İZLEDİ**
İki kardeşe linç girişimi sırasında olay yerinde çok sayıda polisin bulunduğu, ancak müdahale etmedikleri ifade edildi.
Hükümet yetkilisi Sherdil, olayla ilgili olarak 4’ü polis memuru olmak üzere toplam 14 kişinin gözaltına alındığını aktardı.
**BAKAN MALİKİ, AİLEYİ ZİYARET ETTİ**
Pakistan Federal İçişleri Bakanı Rehman Malik, feci olayda yaşamını yitiren iki kardeşin ailesini ziyaret etti. Malik, görgü tanıklarına da polise yardımcı olmaları çağrısında bulundu.
**MEDYANIN TEPKİSİ ARTIYOR**
Masum gençlerin linç edilerek öldürülmesine sert tepki Pakistan medyasından geldi. İngilizce yayımlanan ‘The News’ gazetesi, “Biz bu muyuz? Vahşiler?” başlığıyla bildirdiği haberinde, okuyucularını sağ duyulu olmaya davet etti.
DHA


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler