HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Obama'dan operasyonu yapan askerlere fırça

Obama'dan operasyonu yapan askerlere fırça: Operasyona katılacak askerler en deneyimliler arasından seçildi.

Obama'dan operasyonu yapan askerlere fırça

Villada çok fazla çocuk olduğu ihtimali göz önüne alınarak “Tehdit oluşturmayan kadın ve çocuklara asla ateş edilmeyecek” talimatı verildi. Amerikan askerleri Villanın içine kapıları patlatarak girdi. Komandolara özel eğitilmiş köpekler de yol gösterdi. Bin Ladin ilk olarak üçüncü kattın koridorunda görüldü. Komandolar ateş etti ama El Kaide liderini ıskaladı. Ladin odasına girdi. Kapıyı yine patlatarak giren komandolar Ladin’in hazırlıklı olacağını düşünerek odaya girdikleri gibi El Kaide liderini başından iki ve göğsünden bir kurşunla öldürdü. 40 dakika süren operasyon sonunda Bin Ladin’in cesedi yerde yatıyordu. Önce fotoğrafları çekilerek kimlik tespitine çalışıldı. Ardından 1.82 metre boyundaki bir komanda Ladin’in yayına uzanarak tam boyu hesaplandı. Ladin’in öldürülmesini Beyaz Saray’daki ‘durum odası’ndan izleyen ABD Başkanı Barack Obama danışmanlarına dönerek, “Operasyon için bir helikoptere 60 milyon dolar para veriyoruz ama bir tane mezura alamıyor musunuz?” diye tepki gösterdi.
**Baskının kılavuzu köpekler!

Çelik yeleği ve kulaklığı da var**

El-Kaide lideri Usame Bin Ladin’i öldürerek tüm dünyada büyük sükse yaratan SEAL ekibinin özel eğitimli, köpekler kullandığı açıklandı. 79 özel askerin yanısıra korkusuz köpeklerin de operasyona katıldığı belirtilirken, köpeklerin giydiği çelik yelek sayesinde ekibe lojistik destek sağlandığı bildirildi. Çok zorlu bir eğitimin ardından her komutu algılayabilen ve düşmana sessizce yaklaşan köpeğin en önemli özelliği titanyum kaplama dişlere sahip olması. Bu sayede düşmanla yakın dövüş sırasında avantajlı konuma geçen köpek kulağındaki alıcılar sayesinde askerler tarafından yönlendirilebiliyor. Sırtında 180 derecelik kızılötesi kameralardan kaydedilen görüntüleri peşinden gelen ekiplerine gönderen köpeklerin su geçirmez yelekleri batmadığı için deniz operasyonlarında da kullanılıyor. Afganistan’daki ABD güçlerini yöneten David Petraeus tarafından “İnsan ve makinelere göre köpekler daha başarılı performans sergiliyor” dedi. Yetkililer Alman çoban köpeği, labrador ve kurt köpeklerinin eğitim gördüğünü açıkladı.

Komandoya ‘Bravo’ ziyareti

ABD Başkanı Obama dün Bin Ladin’i öldüren Navy SEAL komandolarını ziyaret ederek operasyonda yer alan ekibe teşekkür etti. Obama ayrıca Kentucky eyaletindeki Fort Campell askeri üssünde Afganistan’a gitmeyi bekleyen askerlere de moral ziyaretinde bulundu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler