HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ölü sayısı 100 binlere ulaşabilir

Amerikan CNN televizyonuna açıklama yapan Haiti Başbakanı Jean Max Bellerive, ülkesini vuran 7 şiddetindeki depremde ölü sayısının 100 binlere ulaşmasından endişe ettiklerini söyledi.

Ölü sayısı 100 binlere ulaşabilir

Korkunç depremde ölenlerin sayısını kesin olarak tahmin etmenin zor olduğunu söyleyen Başbakan Bellerive, "Öyle çok bina, öyle çok inşaat yıkıldı ki, içindekilerle birlikte ölenlerin sayısının 100 binin üzerinde olduğunu düşünüyorum" dedi.

[

****](http://video.mynet.com/habervideo/7-lik-deprem-Haiti-yi-yikti/440881/)[](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/7-lik-deprem-haiti-yi-yikti-7-lik-deprem-haiti-yi-yikti/5101/126079/)

Bu tahmininin doğru olmamasını umduğunu, insanların yerel saatle 17.00'ye doğru meydana gelen 7 büyüklüğündeki bu depremde dışarı çıkacak zamanları olmasını ümit ettiğini söyleyen Bellerive, ''Ama öyle çok ev, öyle çok mahalle yıkıldı ki, bazı mahallelerde bir tane insan bile görünmüyor, bu insanların nerede olduklarını bilmiyorum'' diye konuştu.

Öte yandan, depremde ülkenin en büyük cezaevinin de çöktüğü ve birçok mahkumun kaçtığı bildirildi.

Birleşmiş Milletler (BM) yetkilileri, başkent Port-au-Prince'te yıkılan cezaevinden bazı mahkumların kaçtığına ilişkin haberlerin kendilerine ulaştığını açıkladı.

Haiti'ye Yardım yağıyor

Dünyanın batı yarısının en fakir ülkesi olan Haiti'ye depremin ardından uluslararası camiadan acil yardım yağmaya başladı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Bryan Whitman, Haiti'ye acil insani yardım sağlamak için askeri olanaklarını seferber etmeye hazırlandıklarını bildirdi. Ne tip yardım yapılabileceğini araştırdıklarını söyleyen Whitman, Amerikan gemilerinin şu anda bölgede bulunduğunu ve bir Amerikan askeri uçağının da yerdeki durumu değerlendirmek için Haiti semalarında uçtuğunu belirtti.

BM, acil yardım fonundan 10 milyon dolar, Kanada 5 milyon dolar, Avrupa Komisyonu 4.5 milyon dolar, İspanya 4.5 milyon doların yanı sıra 3 yardım uçağı ve 100 tonluk acil yardım malzemesi, Hollanda 3 milyon doların yanı sıra 60 kişilik arama-kurtarma ekibi, Almanya 2.17 milyon dolar ve acil yardım ekibi, Çin 1 milyon dolar, birçok ülke de ekip ve malzeme göndereceğini açıkladı. Dünya Bankası 100 milyon dolar tutarında mali yardım yapacak. Ürdün de, Haiti'ye bir uçak dolusu gıda ve tıbbi yardım göndereceğini açıkladı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler