HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya Lukaşenko'ya kızgın

Rusya Cumhurbaşkanı Medvedev, Belarus lideri Aleksandr Lukaşenko'yu 'histerik bir Rusya karşıtlığı içinde olmakla' suçladı.

Rusya Lukaşenko'ya kızgın

Rusya Cumhurba şkanı Dimitri Medvedev, Belarus lideri Aleksandr Lukaşenko'yu 'histerik bir Rusya karşıtlığı içinde olmakla' suçladı.

Rusya Lukaşenko'nun en yakın müttefikiydi

Rusya ve Belarus aslında yakın müttefik olan iki ülke. Ancak Moskova ve Minsk arasındaki ilişkiler, Belarus'un Rusya'dan önemli miktarda ekonomik yardım almasına karşın bir süredir gerilmiş halde.

Belarus lideri Lukaşenko, Kremlin'e sert eleştirilerde bulunuyor.

Rusya, son 16 yıldır Aleksandr Lukaşenko'nun en büyük destekçisi oldu.

Batı, Belarus liderini seçimlere hile karıştırmakla, siyasi muhaliflerini baskı altına almakla suçladığında Moskova hep Lukaşenko'nun tarafını tuttu.

Ancak Kremlin'in Belarus lider kadrosuna karşı sabrı taşmış gibi görünüyor.

Medvedev her hafta internet üzerinden yaptığı açıklamada, Lukaşenko'yu 'sadece diplomatik kuralları değil, temel davranış kurallarını aykırı histerik bir Rusya karşıtlığı içinde olmakla' suçladı.

Onursuzluk suçlaması Medvedev Lukaşenko'nun, Gürcistan'dan ayrılıp bağımsızlığını ilan eden Guney Osetya ve Abhazya'yı önce tanıma sözü verip, sonra bunu yapmayarak onursuz davarandığını söyledi.

Dimitri Medvedev, Lukaşenko'yla yaptığı özel bir görüşmede Belarus liderinin Eski Rusya liderleri Boris Yeltsin ve Vladimir Putin hakkında olumsuz sözler söylemesini de şaşkınlıkla karşıladığını belirtti.

Geçen haftalarda Rus devlet televizyonunda da Lukaşenko'yu eleştiren belgeseller yayımlanmıştı.

Bu durum, Belarus'ta Aralık ayında yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde, Moskova'nun bu kez Lukaşenko'ya destek vermeyeceği yönünde spekülasyonlara neden olmuştu

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler