HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tecavüz edip çırılçıplak yürüttüler!

BM, 600'den fazla kadının toplu tecavüze uğradığını açıkladı.

Tecavüz edip çırılçıplak yürüttüler!

Birleşmiş Milletler, Kongo-Angola sınırı boyunca kaçak göçmenlerin topluca sınır dışı edildiği sırada 600'den fazla kadının toplu tecavüze uğradığını açıkladı.

Kurbanların çoğu haftalarca terk edilmiş binalar içinde kilit altında tutulduklarını ve burada defalarca güvenlik güçlerinin tecavüzüne uğradıklarını söyledi. En az bir kadın iç kanamadan öldü.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki Birleşmiş Milletler sözcüsü Maurizio Giuliano geçen cuma yaptığı açıklamada, kadınların Kongo-Angola sınırının hangi tarafından tecavüze uğradıklarının bilinmediğini, her iki ülkeye soruşturma çağrısı yapıldığını açıkladı.

Giuliano, "Bizi endişelendiren tecavüzün Kongo'nun bazı bölgelerinde salgın haline gelmiş olması. Bunun rutin hale gelmesinden korkuyoruz" diye konuştu.

Geçen on yılda Kongo'da çok sayıda isyancı grup ortaya çıktı ve köylere saldırarak kadınlara tecavüz ve işkence ettiler. Birleşmiş Milletler'e göre Kongo dünyada cinsel şiddetin en çok yaşandığı bölge. Uzun süredir ülkede bulunan uluslararası barış gücü askerlerinin varlığına rağmen bu olayların yaşanması ise BM'ye yönelik ciddi eleştirilere neden oluyor.

Birkaç ay önce 200'den fazla kadının, kız ve erkek çocuğunun BM barış gücü askerlerine 19 kilometreden az mesafede bir köyde toplu tecavüze kurban gittiği haberleri gündeme bomba gibi düşmüştü.

BM'ye göre, 600'den fazla kadın eylül ve ekim ayında birkaç bölgede tecevüze uğradı. Bu tecavüz olayladı, 51 bin Angolalının Kongo tarafından sınır dışı edildiği sırada gerçekleştiği kaydediliyor.

Birleşmiş Milletler, geçen ay sınırda yaşanan tecavüzlerden ilk kez yerel yardım kuruluşları vasıtasıyla haberdar oldu. Ancak ilk raporlar 30 kadar kadının tecavüze uğradığı yönündeydi. Kadınlar, terk edilmiş binalarda kilit altında tutularak güvenlik güçlerinin tecavüzüne uğradıklarını, bırakıldıklarında Kongo'ya çıplak halde yürüyerek geri dönmek zorunda bırakıldıklarını anlattılar.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler