HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tüm dünya Mehmet Ali Ağca’yı konuşuyor

Tüm dünyada Ağca’nın tahliyesi ve bunun ardından yaptığı açıklamaları konuşuluyor.

NEW YORK/MADRİD/LONDRA/PARİS(ANKA) - Haberlerinde bol bol çarpıcı fotografları da kullanan yabancı medyada “Ağca, Papa’ya suiskat üzerinden para kazanmayı umuyor”, “Ağca’nın şimdi son yüzyılın en büyük esrarlarından birini aydınlatma şansı olacak”, “Ankara’nın lüks bir otelinde ‘dünya sonunun yaklaşıyor’ diye ilan etti”, “Avukatı” Ağca’nın hayatının tehlikede olduğunu ve tüm ailesiyle Türkiye’den ayrılarak yeni bir hayatı başlamayı planladığını söyledi” gibi ifadelere yer veriliyor.

NEW YORK TİMES (ABD)

“Ağca’nın, hikayesini anlatması için çok sayıda karlı teklifini değerlendirmekte olduğu söyleniyor. Ancak uzun bir süreden beri ruhsal durumu konusunda soru işaretleri bulunuyor. Bazıları Ağca’nın davranışlarının bir hile olduğunu söylüyorlar.”

EL MUNDO (İspanya)

“Ağca cezaevinde polemikler arasında çıktı. İstanbul’daki avukatı Mustafa Demirbağ, Ağca’nın hayatının tehlikede olduğunu ve tüm ailesiyle Türkiye’den ayrılarak medyaya bağlı yeni bir hayatı başlamayı planladığını söyledi. Demirbağ halen Hollywood’daki bir prodüksiyon şirketi ile Ağca’ya ilişkin bir belgeselin yayın hakkını müzakere ediyor.”

GUARDİAN (İngiltere)

“Papa 1. John Paul’u cezaevinden çıktı. Birçok araştırmacı, Ağca’nın, komünizme karşı çıkması nedeniyle John Paul’u öldürmek üzere Doğu Avrupalı bir komünist istihbarat örgütünce kiralandığına inanıyor. Ancak herhangi bir bağ ispatlanamadı.”

LE FİGARO(Fransa)

“2. John Paul’u öldürmeye teşebbüs eden Türk serbest. Biyografisine ilişkin projelerinin yanısıra Mehmet Ali Ağca, 2. John Paul’un mezarını ziyaret etme niyetini açıkladı.”

LATİMES (ABD)

“30 yıldır parmaklıkların arkasında kaldıktan sonra cezaevinden serbest bir kişi olarak çıkan, Papa 2. John Paul’u öldürmeye teşebbüs eden Türk, hemen dünyanın sonunun geleceği kehanetinde bulundu.”

LE MONDE (Fransa)

“Projeleri eksik olmayan Mehmet Ali Ağca Vatikan’a gitmek istiyor ancak Vatikan devleti ile herhangi bir tarih konusunda bir mutabakat yok. Avukatı da ‘Evlenme niyetini var ve bir nişanlıyı arayacak’ dedi.”

TİMES (İngiltere)

“Mesih Mehmet Ali Ağca, Papa’ya suikast üzerinden para kazanmayı umuyor. St Peter meydanında suikast girişiminin arkasında Sovyet dönemindeki bir komplonun bulunduğuna ilişkin ayrıntıları açıklayacağı umutları, kendisine ‘ebedi Mesih’ ilan eden bir açıklamayı yapmasından sonra azaldı.”

EL PAİS (İspanya)

-“1981 yılında St Peter Meydanı ortasında Papa’yı yaralayan adam, tahliyesinden kısa bir süre sonra Ankara’nın lüks bir otelinde ‘dünya sonu yaklaşıyor’ diye ilan etti.”

BBC(İngiltere)

“Ağca, gözaltına alındığında tek başına hareket ettiğini söylese de, Papa’yı öldürme girişiminin gerisindeki nedenler esrarını koruyor. Ağca’nın şimdi son yüzyılın en büyük esrarlarından birini aydınlatma şansı olacak.”

LA VANGUARDİA (İspanya)

“Papa’ya karşı suikast girişiminde bulunan adam Mehmet Ali Ağca cezaevinden çıktı. 52 yaşındaki Ağca tahliyesinden birkaç saat sonra askerlik için uygun olmadığı ilan edildi.”

LİBERATİON (Fransa)

“2. John Paul’u öldürmek isteyen Mehmet Ali Ağca sırlarıyla serbest.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler