HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye'den ABD'ye İran tokadı

İsrail'in Haaretz gazetesinin haberine göre, ABD, Türkiye'nin BM'deki kritik İran oylamasında ret oyu vermesini yüzüne atılmış bir tokat olarak görüyor.

Türkiye'den ABD'ye İran tokadı

Gazetenin, Obama yönetimine yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, ABD Başkanı İran'a yönelik yaptırımlar için küresel anlamda destek sağlamaya çaba sarf ederken, Türkiye'nin böyle bir karar vermesinin ifade edildi.

Haaretz, Türkiye'nin İran'a nükleer programı nedeniyle yeni yaptırımlar uygulanmasına "hayır" demesinin, Washington'da ABD'nin yüzüne atılmış bir tokat olarak algılandığını bildirdi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Çarşamba günü yapılan oylamada, yaptırım kararı, Türkiye ve Brezilya'nın ret, Lübnan'ın ise çekimser oyuna rağmen 12 "evet" oyuyla kabul edilmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley yeni yaptırım paketinin kabul edilmesinin ardından, kararın maalesef oy birliğiyle alınamadığını belirterek, "Türkiye ve Brezilya'nın neden ret oyu verdiğini açıklamak bu ülkelere düşüyor" ifadesini kullanmıştı.

Crowley ayrıca, "Açıkçası, bazı konularda anlaşamadık ama Türkiye, Brezilya ve diğer ülkelerle birlikte çalışmaya devam edeceğiz" diye konuşmuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler