HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şanlıurfa'da tifo salgını

ANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Bahçıvan, Şanlıurfa'da hastaneye gidenlerin yüzde 50'sine tifo ve bağırsak enfeksiyonu teşhisi konduğunu söyledi.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Bahçıvan, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarıyla Mardin karayolu üzerindeki içme suyu projesi inşaatında incelemelerde bulundu. Bahçıvan, eski içme suyu şebekesinin kentte tifo ve bağırsak enfeksiyonu hastalıklarına neden olduğunu belirterek, "Hastaneye gidenlerin yüzde 50'sini tifo ve bağırsak enfeksiyonu hastaları oluşturuyor. İçme suyu projesi tamamlandığında, tifo ve bağırsak hastalıklarını tarihe gömeceğiz" diye konuştu.

İnşaat yetkililerinden brifing alan Başkan Bahçıvan, projenin 1997 yılında İslam Kalkınma Bankası, Avrupa Birliği hibesi ve belediye kaynaklarıyla yapıldığını belirterek, inşaattaki fiziki gerçekleşme oranının yüzde 80 olduğunu kaydetti.

Şanlıurfa'nın yüzde 36 oranıyla Türkiye'nin en fazla göç alan kenti olduğunu anlatan Bahçıvan, muhtelif bölgelerde açtıkları 17 kuyu aracılığıyla içme suyu ihtiyacını karşıladıklarını ifade etti. Belediye Başkanı Ahmet Bahçıvan, günde çıkarılan 100 bin ton suyun pompalar aracılığıyla şebekeye verildiğini, ancak bu miktarın ihtiyacı karşılayamadığını belirterek, şunları söyledi:

"Elektrik nakil hatlarında sık sık meydana gelen arızalar şebekeye su verilmesinde aksıklıklara neden oluyor. Bu nedenle bazı mahallelere iki günde bir içme suyu verebiliyoruz. Bu sıkıntıların önüne, denemeye alınacak tesisin gelecek yıl devreye girmesiyle geçeceğiz. Kentin 100 yıllık su sorunu 2003 yılında hizmete girecek içme suyu projesiyle sona erecek."

Değiştirilemeyen bölgelerdeki şebekenin eski olması nedeniyle çıkarılan suyun yüzde 65'inin kayıp ve kaçak olduğunu, böylece abonelere ulaşan su miktarının düştüğünü ifade eden Bahçıvan, yeni şebekenin 520 kilometrelik kısmının tamamlandığını kaydederek, eskiyen ve kırılan borulardan sızan suların yüzde 35'inin abonelere ulaştığını söyledi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler