HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

75 bin istihdam için düğmeye basıldı!

75 bin istihdam için düğmeye basıldı!

Ekonomist dergisinin son sayısında yapılan araştırmaya göre,yüzlerce şirketten 70’inin yatırım planlaması, bu yıl 31 bin kişiyi işe alacaklarını gösteriyor. Bunun yanında, bugün Türkiye çapında yapımı süren ve bu yıl açılışı yapılacak 60 AVM'nin her birinin içinde açılacak mağazalarla birlikte ortalama bin kişiye istihdam yaratacağı öngörülüyor. Bu sayede 2010 yılında özel sektör 75 binin üzerinde işsize yeni iş kapısı açacak.

işte o şirketler ve işe alınacak kişi sayıları:


5 bin kişiyi işe alacak.

Projelerin başlaması halinde yurtiçi ve yurtdışındaki projelerde mavi ve beyaz yakalı olmak üzere 5 bin kişi işe alınacak.


2 bin 500 kişi işe alacak.

Açılacak 100 şube için personel alınacak


Bin 300 kişi işe alacak.

Almayı düşündüğü kadroların çoğunu medikal kadrolar oluşturuyor. Medikal kadroların yanında hastaları yönlendiren, sorularını cevaplandıran, sisteme kaydeden hasta hizmetleri bölümü de istihdamı fazla departmanların başında geliyor.


Bin 250 kişi işe alacak.

Halkbank bünyesine farklı pozisyonlar için alım yapılacak


Bin kişi işe alacak.

Yeni mağazalar için çoğunlukla Satış Danışmanı olmak üzere birçok pozisyonda istihdam sağlanırken,İstanbul’da faaliyet gösteren merkez ofisinde ve Gebze Lojistik Merkezi’nde de bazı alanlarda iş olanakları sağlanacak.


Bin kişi işe alacak.

Yeni açılacak restoranlar için restoran kadroları için alım yapılacak.


Bin kişi işe alacak.

Gayrettepe'de başladacakları proje için mimar, iç mimar, mühendis, makine mühendisi, elektrik mühendisi, harita mühendisi, muhasebeci, satış sorumlusu, inşaat ustası, düz işçisi alınacak.


Bin kişi işe alacak.

Açılacak 50 şube için personel alımı yapılacak


Bin kişi işe alacak.

İşe alınacak çalışanların tümü restoranlarda görev alacaklar


Bin kişi işe alacak.

100 beyaz yaka, 900 mavi yakalı eleman alacak. Yeni açılacak mağazalara bağlı olarak işe alım yapılacak.


989 kişi işe alacak.

Yeni açılacak mağazalar için her pozisyonda takım çalışmasına yatkın, iletişimi güçlü, müşteri beklentilerini anlayabilen ve topluma karşı duyarlı kişiler tercih ediliyor.


850 kişi işe alacak.

Yeni açılacak 50 şube için alım planlanıyor


800 kişi işe alacak.

Alınacak personelin büyük çoğunluğu mağaza kanalı, satış, teknik servis ve idari personel olacak. Küçük bir kısmı ise genel müdürlük destek elemanları olarak istihdam edilecek.


720 kişi işe alacak.

Bu sene içinde 60-70 civarında şube açacak olan banka bu şubeler için personel alımı yapacak


700 kişi işe alacak.

Her pozisyonda istihdam planlanıyor. En çok da eleman alımını satış pozisyonu için gerçekleştirecek.


700 kişi işe alacak.

Beyaz yaka personel mağazalarda yönetici pozisyonlar için ve merkez kadrolarına alınacak personel olup, yeni istihdam edilecek 100 kişi beyaz yaka, 600 kişi de mavi yaka olacak.


520 kişi işe alacak.

450 mavi yakalı, geri kalanı beyaz yakalı olacak. Mavi yaka personelde döşemeci, mobilyacı, terzi, dokumacı alınacak. Beyaz yaka personelde ise pozisyonun gerektirdiği mesleki kişisel yetkinlikler dikkate alınacak.


500 kişi işe alacak.

Mavi yakalı personel alınacak


500 kişi işe alacak.

Alımlar şirketin ihtiyaçları doğrultusunda yıl içine yayılacak.


500 kişi işe alacak.

250 mavi yaka 250 beyaz yaka eleman işe alınacak.


500 kişi işe alacak.

İşe alınacak kişilerin yaklaşık yüzde 15'ini hekimler, yüzde 40'ını hemşire ve diğer sağlık çalışanları, yüzde 40'ını destek personel (mutfak, temizlik, teknik vb.), yüzde 5'ini ise idari kadrolar (beyaz yaka) oluşturacak.


450 kişi işe alacak.

Beyaz yaka için müdür, yönetici, uzman,, mavi yakada ise depo elamanı, şoför, ayrıca mağaza için mağaza müdürü, müdür yardımcısı, kasiyer, alan sorumlusu işe alınacak.


400 kişi işe alacak.

Yıl içinde açılacak 12 şube için alım yapılacak


400 kişi işe alacak.

işe alımlar ağırlıklı olarak operasyonel bazda müşteri temsilcisi alanında olacak


350 kişi işe alacak.

Yıl içinde açılacak 20-25 şirket için personel alımı yapılacak


300 kişi işe alacak.

Bankanın açacağı 20 şubeye personel alımı yapılacak


300 kişi işe alacak.

İşe alınacak kişiler beyaz yaka mağaza personeli olacak.


300 kişi işe alacak.

Tıbbi personel olarak doktor, hemşire, sağlık memuru ve loborant alacak. İdari birimler için ise sekreter, tıbbi kayıt elemanı, güvenlik, temizlik, yemekhane personeli, şoför, muhasebe, satın alma personeli gibi alımlar yapılacak.


300 kişi işe alacak.

Merkez tarafında özellikle sektöre özel tasarım, tedarik ve marka pozisyonlarında alım yapacak.Bu yıl açılışını planladığı 19 mağaza için mağaza pozisyonlarına da alım yapacak.


275 kişi işe alacak.

250 mavi yakalı eleman alacak. Üretim,planlama,sistem geliştirme,yardımcı işletmeler için 10 mühendis alacak. Ar-ge tasarım bölümü için 5 mimar, İK, muhasebe, satın alma için de 10 işletme, iktisat, maliye bölümü mezunu işe alacak.


250 kişi işe alacak.

Alımlar mevcut mağazaların ihtiyaçlarına ve yeni açılacak mağazalara göre belirlendiği için satış kadrolarına ağırlık verilecek. Genel müdürlük kadrolarında genişleme sebebiyle ihtiyaç duyulan kadrolar için alım yapılacak


250 kişi işe alacak.

Mağaza müdürü, mağaza müdür yardımcısı, satış danışmanı gibi pozisyonlar için alım yapacak. Şirket, mavi yakalı personeli de konfeksiyon imalatı için alacak. Ayrıca tekstil mühendisleri, stilistler dizaynır ve tasarımcılar da alınacak.


250 kişi işe alacak.

İşe alımları satış pozisyonları yoğunluklu olarak gerçekleştirecek.


200 kişi işe alacak.

Yeni projeler için 200 beyaz yakalı personel alacak şirket iş sağladığı alt yükleniciler vasıtasıyla da 5000 mavi yakalı personele iş olanağı sağlamayı planlıyor.


200 kişi işe alacak.

Mağaza müdürü, müdür yardımcısı, depo elemanı, kasiyer, satış danışmanı ve müşteri ilişkileri uzmanı alınacak.


200 kişi işe alacak.

Alımlar genel olarak mavi yaka (mağaza personeli) ağırlıklı. Mağaza yöneticisi ve merkez kadro için de alım yapılacak. Merkez kadrosunda alımlar Kiğılı Ailesinde büyüyen departmanlar için söz konusu olacak.


180 kişi işe alacak.

Yıl içinde açılması planlanan 6 mağaza için farklı pozisyonlarda alınmlar yapılacak.


180 kişi işe alacak.

Açılacak yeni mağazaların yüzde 60'ı İstanbul, yüzde 20'si Adana, Mersin, Bodrum, geri kalanı ise diğel illerde olacak. Mağazalar için satış, kasa, depo görevlisi alınacak. Mağazalar için yönetici adayı da alınabilir


180 kişi işe alacak.

Holding, sadece perakende için değil, enerji-ambalaj-kağıt sektörlerindeki yeni yatırımlar için de personel alımı yapacak.


180 kişi işe alacak.

Yeni açılacak mağazalar için, ağırlıklı satış danışmanı, kasiyer ve satış dışı kadrolar için istihdam yaratacak. Genel müdürlük birimlerimlerinde de pozisyonlar ihtiyaca göre değişiklik gösteriyor.


170 kişi işe alacak.

10-15 civarında açılması planlanan şubeler için personel alımı yapılacak


150 kişi işe alacak.

Yeni açılacak mağazalar için mağaza müdürleri, müdür yardımcıları, reyon şefleri ve satış danışmanları alınacak. İstanbul'daki merkez ofis için ürün yöneticileri ile operasyon ve finans, muhasebe deportmanlarına alım yapılacak.


150 kişi işe alacak.

Sürekli gelişimi ve büyümeyi hedefleyen şirket, ağırlıklı olarak perakende satış ve operasyon için işe alımlara devam edecek.


150 kişi işe alacak.

Ağırlıklı olarak satış danışmanı, mağaza görsel sorumlusu,mağaza yöneticisi pozisyonlarında eleman alacak. Ayrıca üretim planlama birimlerine endüstri mühendisi , işletme mühendisi, tasarım asistanı, ürün yönetimi asistanı, iç denetim yetkilileri genel merkez için belirlenen pozisyonlar olacak.


150 kişi işe alacak.

En çok mağaza satış kadrolarına ihtiyaç duyulacak. Merkez kadroda ise şirketin büyümesine destek olabilecek marka ve ürün yönetimi, satınalma, görsel tasarım gibi çeşitli departmanlarda işe alımlar devam edecek.


150 kişi işe alacak.

Yüzde 85 mavi yaka, yüzde 15 beyaz iye alımı yapılacak.


148 kişi işe alacak.

Geçen yıl 41’i genel müdürlük, 187’si mağaza ve 25’i depolarda görevlendirilmek üzere 253 yeni eleman alınmış.Şirket bu yıl eğitim bütçesini yüzde 20 artırmayı hedefliyor.


120 kişi işe alacak.

Yeni açılacak mağazalar için tamamı beyaz yakalı mağaza personeli alacak


100 kişi işe alacak.

Yıl içinde 12 şube daha açmayı planlayan banka bu şubeler için yeni istihdam yaratacak


100 kişi işe alacak.

Telekomünikasyon tecrübesi olan mühendisler alınacak


100 kişi işe alacak.

Ar-Ge departmanı başta olmak üzere tüm bölümler için mühendis ve eleman alınacak


100 kişi işe alacak.

10 beyaz yakalı, 90 mavi yakalı personel alacak. Yurtiçinde açılması planlanan 10 mağaza için 50 satış ve pazarlama personeli alacak.


100 kişi işe alacak.

Yeni açılacak mağazalar için beyaz yaka olarak mağaza yöneticisi ve yardımcısı, mavi yaka olarak satış danışmanı, kasiyer, müşteri hizmetleri görevlisi, temizlik,, depo ve ön muhasebe görevlisi alacak.


100 kişi işe alacak.

2010 yılı için; kesinleşen ve planlanan mağaza projeleri ve Genel Müdürlük için yaklaşık 50 personeli işe almayı planlıyor. Full time-Part time satış danışmanı, kasiyer, teknik danışman pozisyonları için alımlar yapacak.


100 kişi işe alacak.

Alımların İstanbul, Tekirdağ, İzmir, Bursa, Antalya illerinde olmasını planlıyor. Beyaz yaka personel alımı gerçekleştirecek. Açılacak mağazalar için mağaza müdürleri, mağaza müdür yardımcıları ve mağaza danışmanları alımı yapacak.


100 kişi işe alacak.

Satış, çağrı merkezi ve teknik kadroları için eleman alımı yapmayı planlıyor


100 kişi işe alacak.

Yeni mezun 100 öğrenci çeşitli fonksiyonlarda işe alınacak


100 kişi işe alacak.

Mağazalar için satış danışmanı, mağaza müdürleri, merkez için de ürün sorumlusu, ürün yöneticileri alacak.


60 kişi işe alacak.

Satış danışmanı ve kasa sorumlusu pozisyonları için eleman alınacak. Alımların mart ve eylül aylarında yapılması planlanıyor.


50 kişi işe alacak.

40 mağaza satış sorulmusu, 9 mağaza müdürü, 1 toptan satış personeli alacak.


50 kişi işe alacak.

İş Geliştirme Yöneticisi, kalite güvence yöneticisi, mavi yaka olarak da modelist ve model makineci sayısını artırmayı düşünüyor. Son işlemler (ütü-paket-kalite kontrol) biriminde de kadro genişleyecek.Mağazalarda ise müdür, müdür yardımcısı, kasa sorumlusu ve satış danışmanı pozisyonlarına alım yapılacak.


40 kişi işe alacak.

İnşaat Teknikeri, Proje Koordinatörü, İnşaat Mühendisi, İş Güvenliği Uzmanı alınacak


40 kişi işe alacak.

Mağaza müdürleri, 10 satış uzmanı, 2 üst düzey pazarlama, 2 kişi depoya (bir müdür bir şef) 20 tane az deneyimli satıs elemanı ve tahmiınen bir kişi de insan kaynakları elemanı olarak işe alınacak.


35 kişi işe alacak.

2010'un ilk yarısı için 35 kişi alınacak. Büyüme planları çerçevesinde ürün yönetimi ve tedarik birimleri için mağaza personeli alınacak.


30 kişi işe alacak.

Beyaz yakalı personel istihdamında yüzde 5 oranında bir artış olacak. Mühendislik ve mağazacılık (perakende) ile ilgili pozisyonlarda alım yapacak.


25 kişi işe alacak.

Tüm işe alımlar beyaz yaka personel için alınacak. Alımlar satış danışmanı, satış yöneticisi, ürün ve pazarlama uzmanı pozisyonlarında olacak.


20 kişi işe alacak.

Proje/Müşteri yönetimi birimne deneyimli Proje Yöneticisi ve deneyimli ya da başlangıç düzeyinde Müşteri Temsilcileri,prodüksiyon birimine ise Yaratıcı Tasarım ve Web Teknolojileri alanında deneyimli ya da başlangıç düzeyinde kişiler aranıyor.


20 kişi işe alacak.

Satış danışmanı ve mağaza müdürleri alacak.


15 kişi işe alacak.

Mavi ve beyaz yaka olmlak üzere mağaza yöneticisi, mağaza yönetici yardımcısı, satış danışmanı pozisyonları için eleman alınacak.


Kaç kişi iş alacağı henüz belirlenmedi.Holding yıl içinde finans, enerji, perakende ve çimento olmak üzere faaliyet gösterdiği tüm sektörlerde, mühendislik, satış, pazarlama, insan kaynakları, finans, bilgi işlem vb. çeşitli uzmanlık alanlarında hem yeni mezunlar hem de organizasyonun her seviyesinde deneyimli profesyonelleri bünyelerine katmayı planlıyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler