HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın Kızlar

Altın Kızlar

Yönetmenliğini Terry Hughes'in yaptığı 1985 yılı televizyon dizisinde, emekliliği gelen ve sonrasında Miami'ye yerleşerek aynı evi paylaşan 4 kadının hikayesi anlatılıyor.


İsviçre'li yazar Johanna Spyri'nin Heidi kitabının tamamının Heidi adı altında uyarlandığı çocuk çizgi filmi. Çizgi filmin Türkçe uyarlaması Türkiye'de ilk kez TRT'de yayınlandı. Çizgi filmde annesi ölen Heidi'yi teyzesi Alplerde yaşayan dedesinin yanına götürür. Küçük kız burada birçok serüven yaşar.


1978-1991 yılları arasında yayımlanan haftalık pembe dizi tarihinin uzun soluklu dizilerinden birisi. Ayrıca dünyanın en çok izlenen televizyon programı olarak Guiness Rekorlar kitabına da geçmiştir.


1983 yılında çizgi romandan çizgi filme uyarlanan Yakari'de, Kızılderili bir çocuğun maceraları anlatılıyordu. Hayvanlarla konuşabilen Yakari'nin en iyi dostu kabilesindeki Rainbow adlı kızdır. Rainbow dışındaki dostları ise atı Little Thunder (Şimşek) ve gerektiğinde ona akıl verip yol gösteren kartalı Great Eagle'dır.


1983 ile 1985 yılları arasında çekilen çizgi filmde He-Man ve arkadaşları, Eternia'yı ve Şato'sunun sırlarını İskeletor'un kötü emellerinden korumaya çalışır.


Eski model Maddie Hayes ile esprili dedektif David Addison'un maceralarını anlatan dizi ABC televizyonundan sonra Türkiye'de TRT1'de yayınlanmaya başladı.


Amerikalı komedyen Bill Cosby'nin başrolünde oynadığı ve Doktor Cliff Huxtable ile ailesinin maceralarını anlatan dizi.


Türkiye dahil dünyanın birçok ülkesinde de yayınlanarak popüler olmuş dizide kendi kendine hareket edebilebilen ve konuşabilen akıllı otomobil KITT ile sahibi Michael Knight'ın başından geçen olaylar işleniyor.


Tipik bir aile babası olan Willie Tanner'ın huzur dolu yaşamı, Melmac gezegeninden gelen uzaylı bir yaratığın, garajının çatısına düşmesiyle altüst olur. Evin çocuklarının ALF (Alien Life Form) adını verdiği bu yaratık, Tanner ailesiyle birlikte yaşamaya başlar.


Emekli futbol oyuncusu olan George Papadolis ve karısı Katherine'in hayatı George'un eski takım arkadaşının yetim oğlu Webster'in taşınmasıyla bozulur.


Dünyanın en meşhur köpeği haline gelen Lassie, Collie cinsi bir köpekle sahibi olan küçük bir çocuğun dostluğunu anlatıyordu.


Mirasçısı olduğu çiftlik üvey annesi tarafından elinden alınan Mariana Villareal, parasız bir şekilde başkente gider. Sığındığı kilisenin rahibi genç kızı bakması için zengin Salvatiera ailesine emanet eder. Evin çapkın oğlu Luis Alberto, kendisi ile yakınlaşmaya çalışır fakat babası buna izin vermez. İlerideki bölümlerde ise birbirlerine aşık olacaklardır.


Brezilya dizilerinin patlama yapmasına neden olan Köle İsaura'da; 1835 yılında Brezilya, Rio de Janerio'daki bir çiftlikte Kumandan Almedia'nın ve çiftlik yöneticisi Miguel'in kölesi olarak dünyaya gelen bir kölenin acı dolu hayatını anlatıyordu.


1983-1987 yılları arasında televizyonda gösterilen TV dizisidir. Dönemin en çok izlenen aksiyon dizilerinden biri olmuştur.


80'li yılların en iyi gençlik dizilerinden biri "Charles İş Başında", üç çocuğa dadılık yapan 19 yaşındaki kolej öğrencisi Charles'ın serüvenlerine odaklanıyor.


En popüler pembe dizilerden biri olan Hayat Ağacı, Whitemore malikanesinde yaşanan entrika dolu olayları konu ediyordu.


Amerikan aile sitkomu tarzındaki dizi, San Fransisco'da üç kızıyla yaşayan dul Bob Saget ile karısının kardeşi John Stamos ile arkadaşı Dave Coulier'in aynı evde geçirdikleri yaşamı anlatmaktadır.


İzleyicileri ekrana kitleyen bir pembe dizi daha... Zengin Amerikalı ailelerin aşk, entrika ve hırs dolu hayatları etrafında gelişen sürükleyici olayları anlatıyordu.


Dört çılgın bilim adamının maceralarını konu alan dizide tehlikeli hayaletler elektrik süpürgesi gibi bir cihazla hapsedilirdi.


"Ama haksızlık bu öyle değil mi?" sözüyle hatırladığımız minik civciv Kalimero, kafasında yarım yumurta kabuğuyla dolaşırdı.


Adından da anlaşılabileceği gibi Taş Devri'nde geçen çizgi filmde Çakmaktaş ve Moloztaş ailelerin başından geçen serüvenler konu ediliyordu.


Şirinler, Şirin Köyü'nde yaşayan bir grup mavi yaratığın aralarındaki ilişkiyi ve peşlerindeki kötülük simsarı hain Gargamel'in elinden kurtulmaya çalışırken yaşadıklarını anlatıyordu.


Şirin ve akıllı kuş Tweety ile onu yakalamak için her yolu deneyen Sylvester adlı kedinin maceralarını konu alıyordu.


Havuç yiyişi ve sivri zekası ve "n'ası gidiyor canım" demesi ile ünlü olan sevimli tavşan Bugs Bunny, kıvrak zekası sayesinde başını her türlü beladan kurtarır.


Herkesin ıslıkla müziğini çaldığı Pembe Panter, sessiz sakin dolaşarak tüm olayları çözerdi. Peter Sellers'in oynadığı Pembe Panter filmleri serisinden sonra popülaritesi tavana vurmuştu.


Efsane denizci Temel Reis, genellikle sevgilisi Safinaz'ı elinden almaya çalışan ezeli rakibi Kabasakal'la mücadele ederdi. Çizgi filmdeki tüm kötü adamlarla savaşmak içinse tek bir silahı vardı: bir kutu ıspanak. Ispanağı yer yemez bir anda pazuları şişen Temel Reis'in kimse karşısında duramazdı.


Arkadaş bulmak için dolaşan sevimli hayalet Casper, herkes ondan korktuğu için kimseye yaklaşamazdı. Ama her bölümün sonunda, yaptığı bir kahramanlık sayesinde, mutlaka herkesin sevgi ve hayranlığını kazanmayı başarırdı.


En meşhur çizgi filmlerden biriydi. Cüretkâr fare Jerry ile onu yakalayıp yemek için elinden geleni yapan kedi Tom'un yaşadığı maceralar anlatılırdı. Maceraların sonunda ise kazanan mutlaka Jerry olurdu.


Fransızca jenerik şarkısıyla da unutulmazlar arasında giren bu çizgi filmde uçak kazası geçirip sakat kalan Clementine'in serüvenleri konu ediliyordu. Clementine, uçan küresiyle dolaşan Hemera adlı cadıyla tüm dünyayı gezerek maceradan maceraya koşuyordu.


Varyemez Amca, Donald Duck'ın Ördekkent'te yaşayan zengin ve cimri amcasıydı. Çizgi filmdeki mucit, Varyemez Amca'nın "uğur parası"nı korumak için türlü aletler icat ederdi. Filmin kötü adamı işte bu uğur parasının peşindeydi.


Uçmayı öğrenmiş bir kaz ve parmak çocuk olan Nils'in beraber yaşadıkları maceraları konu alıyordu.


Bir grup arkadaşını yanına alıp garip bir gemi ile dolaşan, maceradan maceraya koşan şaşkın ayı "Ayı Yogi", başına bin türlü iş açar, panik içinde sağa sola koşuştururdu.


Fransız çizgi filmi Kayıp Dünyalar, bir gezegeninin katmanları arasında dolaşarak arzın merkezine, Arcadia kentine inmeye çalışan bir grup insanı anlatıyordu.


Bebekken yetimhaneye bırakılan Candy çok zengin bir aile tarafından evlatlık alınır. Candy'nin tek hayali aşık olduğu "tepedeki prens"i tekrar görebilmektir.


Kahramanları kötülüklerle savaşmak için robota dönüşen arabalar olan çizgi film, özellikle erkek çocuklar arasında efsaneleşmişti.


Japon Sensei Splinter, dört kaplumbağası ile yeraltında saklanırken Shredder'ın mutasyon ışınlarına maruz kalınca kendisi fareye kaplumbağalar da birer savaşçıya dönüşüyorlardı. Rönesans sanatçılarının isimlerini taşıyan kaplumbağalar her bölümde Shredder'la savaşıyorlardı.


Dünyanın en meşhur faresi Miki Fare, Pluto isminde bir köpekle birlikte yaşardı. Sevgilisi ise kafasında kocaman kurdelesi olan Mini idi. Donald ve Gufi en iyi arkadaşlarıydı, beraber maceradan maceraya koşar, bin türlü kılığa girerlerdi.


Sinirli ve huysuz ördek Donald Amca'nın Deyzi isminde bir sevgilisi ve üç yaramaz yeğeni vardı. Donald'ın başı sürekli küçük yaratıklarla dertteydi.


Bugs Bunny'nin arkadaşlarından biri olan bu ördek, sürekli başına bela alır, karşılığında da bol bol dayak yerdi. Özellikle Bugs Bunny buna etmediğini bırakmaz, kafasına örsle vurup gagasını ensesinden çıkartırdı.


Kırmızı saçlı mavi bir ağaçkakandı. En acayip özelliği tuhaf kahkahasıydı.


Gerçek bir canavardı. Ne var ne yok yer, ortalığı silip süpürürdü.


İşte bu diziden sonra kuzenler birbirine isimleriyle değil "kuzen" diye seslenmeye başlamıştı! Bu dizide Yunanistan'dan kalkarak Şikago'da yaşayan kuzeni Larry'nin yanına taşınan Balki'nin maceraları anlatılırdı.


Türkiye'de dizi kültürünü başlatan 1988 yapımlı ve tüm seri boyunca TRT'de yayınlanmış Türk Tv tarihindeki öncü dizilerden birisidr. İki kardeşine bakmak zorunda olan Perihan Abla, onu deliler gibi Şakir ve onlarla aynı mahallede yaşayan farklı insanları anlatmaktadır. Dizi gösterildiği dönemde büyük ilgi görmüş ve Türk televizyon tarihindeki yerini almıştır.


Aşk, ihtiras ve entrika üzerine kurulu hikayesi ile milyonlarca izleyicide tiryakilik yarattı. Forrester ailesi ile çevresindekilerin ilişkilerinin anlatıldığı dizi; Amerika, Kanada , İtalya, Almanya ve Fransa dahil olmak üzere tam 79 ülkede yayınlandı.


Seksenler yavaş yavaş sona erip yerini doksanlara bıraktığında yayınlanmaya başlayan ilk dizilerden biriydi. Birbirinden güzel kızlar, inanılmaz bir heyecan ve dünyanın başka hiçbir yerinde görülemeyecek eşsiz bir manzara... Dizi, rüya gibi plajlarda yaşanan maceralara yer veriyordu.


İnsanların galakside diğer bilinçli canlılarla birleşerek Birleşik Gezegenler Federasyonu'nu kurdukları, hayali bir 3. Dünya Savaşı sonrası bir geleceği tasvir ediyordu. Dizide Kaptan Kirk'ün kumandasındaki Atılgan Yıldız Gemisi'nin mürettabatı ve onların "daha önce hiç kimsenin gitmediği yerlere cesurca gitmek" olan 5 yıllık görevinin hikâyeleri anlatılıyordu.


Angus MacGyver bir taksi şoförü iken, taksisine aldığı Phoenix'in bir çalışanı tarafından keşfedilir. Phoenix çalışanı bir takibe uğrar ve MacGyver bu takipten ilginç yöntemlerini kullanarak kurtulur. Dizi, daha sonra Phoenix için gizli ajan olarak çalışmaya başlayan MacGyver'ın maceralarını anlatır. Silah kullanmayı sevmeyen MacGyver, fizik ve kimya bilgilerini kullanarak çevresinde bulduğu araç gereçlerden silah, bomba vs. yaparak düşmanlarının elinden kurtulacaktır.


Dizinin ana karakterleri 5 adet mekanik aslan robot ve bu robotları kumanda eden (pilot) 5 kahraman savaşçıdır. Her aslanın ayrı bir yeteneği vardır. Ancak bu 5 aslan bir tehlike anında bağımsız savaşabildikleri gibi bir araya gelerek dev bir robot olan Voltran'ı oluşturmaktadırlar.


Türk televizyonculuk tarihinin en uzun süren dizilerinden birisi olan "Bizimkiler"; bir apartmanda oturan, yöneticisinden kapıcısına kadar 7 farklı ailenin gündelik yaşamını, birbirleriyle ilişkilerini ve eksen ailenin, iş ve akrabalık ilişkilerini konu ediyordu.


Anadolu'dan İstanbul'a göç eden Nuri Kantar ve ailesinin büyükşehrin kurallarına ayak uydururken kendi geleneklerinden uzak kalmama çabasını anlatan bu efsane dizi, 30 yıl boyunca televizyon ekranlarında gösterilmişti.


Dizinin başkahramanı Mork, mizah anlayışı yüzünden gezegenine uyum sağlayamayan ve Ork gezegeninden Dünya'ya gönderilen bir uzaylıydı. Görevi ise dünyalıları inceleyip telepatik olarak lideri Orson'a rapor vermekti. Mork'un evinde kaldığı Mindy ise ona Dünya'nın adetlerine alışması konusunda yardımcı olur.


Bir mahalle ortamında geçen program, gerçek ve kukla karakterlerden oluşuyordu. Eğitici, öğretici ve eğlendirici öğeleriyle okul öncesi ve erken dönem okul çocukları için sevilen ve takip edilen bir program olmakla birlikte, o yıllarda bir kültür olmuş, aynı zamanda TRT klasikleri arasına girmiştir.


New York'taki bir sanat okulunda öğrencilerin çalışmalarını ve günün birinde şöhret olabilmek için ter dökmelerini anlatırdı. Özellikle siyahi dansçı Leroy, utangaç Bruno, huzursuz Doris, dans öğretmeni Lidya, çellist Julie ve güzeller güzeli Koko unutulmayan karakterlerdi.


Muppet tabir edilen kuklalar ekseninde geliştirilmiş olan televizyon şovunun ana karakteri Kermit adlı bir kurbağaydı. Kermit gösteri süresince sahneyi idare eden, konukları rahat ettirmeye çalışan, gösteri sanatçıları arasındaki problemleri halletmeye çalışan hareketli bir karakter olarak sunuluyordu.


Genç ve güzel cadı Samantha, evlenince cadılığı bırakacağına dair ölümlü kocası Darrin'a söz verir. Ancak tatlı cadımız, ailesinin yüzleştiği problemleri de sihirle çözmekten kendini alamaz. Samantha'nın evliliğini onaylamayan annesi Endora ise sürekli bu mutlu çifti ayırmanın peşindedir. Meraklı komşuları Stephens ailesinin evindeki sihirli olaylara yakından tanık oluyor ancak gördüklerini bir türlü ıspatlıyamıyordu.


Aşk Gemisi, misafirlerini tropik denizlerde rüya gibi seyahatlere çıkartan sosyetik bir gezi gemisiydi. Beyazlar içindeki kaptan Stubing, süper doktor ve tüm ekip çok canayakındı, yolcuların her derdine deva olmaya çalışırlardı. Her bölümde yolcuların başına birşey gelir, bir polisiye olay, yarım kalmış aşk macerası, küskünlük vb problemler ortaya çıkar ve seyahat süresi içinde ekibimiz olayı çözerdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler