HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

1)Transparan kurbağa

1)Transparan kurbağa

Anavatanı Venezuella olan bu kurbağa, bilinen diğer soydaşları gibi yeşil ama, transparan olduğundan, bakıldığında kalbi, ciğerleri ve sindirim sistemi rahatça görülebiliyor.


Bu tuhaf derinsu balığı, transparan bir kafaya ve boru şeklinde gözlere sahip. Işığa oldukça duyarlı olan gözleriyle, hem yiyeceklerini kolayca algılayıp hem de yönünü bulabiliyor. Ancak, ağzının üstünde görülen iki nokta gözleri değil. Bunlar koklamaya yarayan organları.


Orta Amerika’da bulunan bu fırça ayaklı hayvanın kanatları transparan. Kanatlarındaki değişik doku onun cam gibi görünmesini sağlıyor


Güney yarımkürenin okyanuslarında görülen bu tür, gerekli durumlarda bir top gibi görünebilme kabiliyetine sahip.


Bu içi görünen balık, 2008 yılında, kanser hakkında araştırma yapan bilimadamları tarafından yaşayan canlılarda tümörün nasıl büyüdüğünü anlayabilmek için yaratıldı.


Güney Amerika’nın soğuk denizlerinde, karides ve diğer balıklarla beslenen bu türün transparan olan kısmı kanı çünkü kanlarında hemoglobin yok. Metabolizmaları, kanlarında çözülen oksijenle çalışıyor.


Bu karidese benzer türün, hayatta kalmak için değişik bir stratejisi var. İçinde olan her şeyi gösteriyor.


Hawaii civarındaki sularda görülen bu tür aynı denizanaları gibi transparan.


Denizanası ailesinin bir üyesi olan salpler su bitkileri ile beslenirler. Transparan olan salplerin vücutları fıçı şeklinde ve uzunlukları 1 ile 10 cm arasında değişebiliyor.


Bütün okyanuslarda yüzeyden derinliğe kadar her bölümdeler. Pekçoğu o kadar transparan ki gözle görülmeleri bile çoğu zaman imkansız. Resimdeki örnek ise 2.5 cm uzunluğunda bir örneği.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler