HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çok özel fotoğraflarla Türkiye'nin 90 yılı

Çok özel fotoğraflarla Türkiye'nin 90 yılı

Mustafa Kemal'in karargahında ateş altında başlayan haber yolculuğunun 90 yılı. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle kurulan Anadolu Ajansı'nın, 90'ıncı yıldönümüne özel fotoğaflar.


6 Nisan 1920'de kurulan Anadolu Ajansı 90 yıldır hizmetini sürdürüyor. Fotoğrafta, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü'nün Ulus'taki eski hizmet binası görülüyor.


Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, Ege vapuru ile Trabzon'a giderken gazete okuyor.


TBMM Başkanı Mustafa Kemal (solda), batı cephesini ziyaretinde askeri törenle karşılandı. Batı cephesi komutanı İsmet (İnönü) Bey (sağda), Fransız binbaşı Sarou (sağ arkada).


Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, Büyük Taarruz sabahı Afyon Kocatepe'de.


Mustafa Kemal Atatürk (ortada kalpakli), Gölbaşı'nda, cepheye yiyecek götüren deveciler ile sohbet ederken.


Cumhurbaşkanı Atatürk'ün eşi Latife Hanım Çankaya Köşkü'nün bahçesinde.


Seçimi kazandıkları anlaşıldıktan sonra Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Celal Bayar (solda), Rüzgarlı Sokak'taki Ankara İl İdare Kurulu binasında. Adnan Menderes (sağda pardösülü), Osman Şevki Çiçekdağ (sağdan ikinci).


Başbakan Adnan Menderes (sağda) ve CHP Genel Başkanı İsmet İnönü (solda), 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı törenleri öncesi stadyumda sohbet ettiler.


Anıtkabir inşaatı.


Mustafa Kemal Atatürk'ün cenazesinin Anıtkabir'e nakli... Tabut aslanlı yoldan sonra tören meydanına götürülüyor.


Cumhurbaşkanı Celal Bayar (güneş gözlüklü), Doğu Anadolu gezisinde bir dinlenme sırasında. 3. Ordu Müfettişi Org. Nurettin Baransel (sol arkada), Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Muzaffer Göksenin (sol arka 2), TBMM Başkanvekili Celal Yardımcı (sağda).


Kore Birliği ve uğurlanışı... 1. Kore Birliği gemilere bindirilirken.


Ses sanatçısı Zeki Müren (solda), Ankara Piyade Okulu'nda yedek subay öğrencisi olarak bulunduğu sırada yapılan bir röportajda


CHP Genel Başkanı İsmet İnönü, Yeşilhisar olaylarını incelemek için motorlu trenle Kayseri'ye hareket etti.


27 Mayıs İhtilali'nin lideri, Milli Birlik Komitesi Başkanı, Devlet ve Hükümet Başkanı, Türk Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Org. Cemal Gürsel (sağda), komutanlarla. Hava Kuvvetleri Komutanı Korg. İhsan Örgün (Gürsel'in sağında koyu renk şapkalı), Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. Fahri Korutürk (sag arkada).


Necip Fazıl Kısakürek (ortada), konferans vermek için Ankara'ya geldi.


Finlandiya Cumhurbaşkanı Urho Kekkonen (el sallayan) ve Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay (sağda), Bakanlıklar, Olgunlar Sokak önünden geçerken halkı selamladı.


Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin arkasındaki Niğde Yurdu'nda polis tarafından düzenlenen operasyonda AA foto muhabiri İlhan Kuyucu'nun fotoğraf makinası kırıldı.


CHP Genel Sekreteri Bülent Ecevit'in istifası üzerine Sosyal Demokrasi Dernekleri Federasyonu (SDDF) üyesi bir grup gencin genel merkez binasını işgali sırasında Genel Sekreter Yardımcısı Turan Güneş de pencereye çıkmaya çalıştı.


Yurt genelinde trafik kontrolleri ve sürücülere alkol kontrolü yapıldı


Bingöl'de meydana gelen depremde yaralananlar hastanede tedavi altına alındı.


İstanbul Boğaziçi Köprüsü düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Sivas'ın Sivrialan Köyü'ndeki hasta yatağında yatan ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu.


TRT'nin köylere televizyon kampanyası kapsamında hak sahiplerine televizyonları teslim edildi.


Sinema sanatçısı Sadri Alışık Ankara'da sahneye çıktı.


Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kıbrıs Barış Harekatı'nda paraşütçüler Girne Boğazı yakınlarında adaya indiler.


İtalyan sinema sanatçısı Sophia Loren'in galası. Galaya Zeki Müren ve Ayten Gökçer de katıldı.


Erzurum ve çevresinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremde 1155 kişi öldü ve 500 dolayında kişi yaralandı.


TBMM genel kurul toplantısında genel af görüşmeleri yapıldı. Görüşmelere yaralı milletvekilleri sedye ile getirilerek genel kurula katılmaları sağlandı.


MHP Genel Başkanı Alpaslan Türkeş (solda önde), miting için gittiği Yozgat'ın girişinde ülkücüler tarafından karşılandı.


Keban Barajı inşaatı.
.


CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit, Atatürk Lisesi'ndeki ön seçimde çıkan olaylarda inceleme yaptıktan sonra, provokasyonlar konusunda sert açıklamalarda bulundu..


Van'ın Yüksekova ilçesinde düzenlenen askeri tatbikatta, yasadışı güçleri temsil eden unsurlar da yerel giysilerle rol aldılar.


Başbakan Bülent Ecevit (solda), Bağdat Havaalanı'nda Irak Devrim Komuta Konseyi Başkan Yardımcısı Saddam Hüseyin (sağda) tarafından karşılandı.


Resmi bir ziyaret için Ankara'ya gelen Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Komitesi Başkanı ve Filistin Devrim Kuvvetleri Genel Komutanı Yaser Arafat, yabancı konuklar köşkünde bir basın toplantısı düzenledi.


Kahramanmaraş olaylarının 1. yıldönümünde protesto amacıyla Ankara'da çıkan olayların ardından, meclis muhafız taburu TBMM'de geniş güvenlik önlemleri aldı.


Başbakan Süleyman Demirel ve CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit TBMM'de bir araya geldi


Hükümeti kurmakla gorevlendirilen AP Genel Başkanı Süleyman Demirel (ortada), Milli Selamet Partisi (MSP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan (solda) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Alparslan Türkeş (sağda), TBMM'de bir araya geldiler. TRT muhabiri Ayhan Çetinkaya (soldan birinci), Cumhuriyet muhabiri Engin Karadeniz (Çetinkaya'nın arkasında) ve AP Bolu milletvekili Ahmet Çakmak (sağdan birinci, arkada.


Behiçbey İstasyonu'nda arızalanan banliyo trenine başka bir banliyo trenin arkadan çarpması sonucu 31 kişi yanarak öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Olaydan kısa süre sonra yardım ekipleri kurtarma çalışmalarına başladı.


12 Eylül 1980 tarihinde yönetime el koyan Milli Güvenlik Konseyi'nin başkanı ve Genelkurmay Başkanı Org. Kenan Evren basına ilk açıklamasını yaptı. TBMM'deki açıklamada (sağdan sola) Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. Nejat Tümer, Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Tahsin Şahinkaya, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Nurettin Ersin (sağ 4.) ve Jandarma Genel Komutanı Org. Sedat Celasun (sag 5.) de hazır bulundu.


Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Bülent Ecevit'in seçim otobüsü Tokat'ın Niksar ilçesinde kurşunlandı. Saldırıda 10 kişi yaralandı


19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, 19 Mayıs Stadyumu'nda düzenlenen törenlerle kutlandı. Törende motosiklet gösterileri yapıldı.


Ankara'nın Dışkapı semtindeki Yiba çarşısında tüp patlaması nedeniyle yangın çıktı, 34 kişi öldü.


Türkiye - Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği A milli maçı öncesi Türk takımı toplu halde.


MSP Genel Başkanı Necmettin Erbakan (ortada), Şevket Kazan(solda) ve Süleyman Arif Emre (sağda) ile birlikte duzenlediği basın toplantısında fiyat artışlarını eleştirdi. Erbakan, fiyat artışına örnek olarak odun, zeytin, soğan ve maydonozu örnek gösterdi.


Ermeni Asala örgütü üyesi 2 terörist Esenboğa Havaalanı'na silahlı saldırıda bulundu. Olayda teröristlerin açtığı ateş sonucu 3'ü polis 9 kişi ölürken, çok sayıda kişi de yaralandı. Teröristlerin biri ölü diğeri ise yaralı olarak yakalandı.


ANAP'ın 1. Büyük Kongresi, Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. Turgut Özal yeniden Genel Başkan seçildi. Özal ve eşi Semra Özal delegeleri, "Anap selamı" ile selamladı.


Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve eşi Semra Özal askeri törenle İstanbul'a uğurlandı. Semra Özal, protokol kuralları gereği tören kıtasının arkasından yürüdü.


Kumkapı sahilinde balıkçı lokantalarının yıkımı sırasında çatıya çıkan lokanta çalışanı üzerine benzin döktü. Bu arada polisle yaşanan ardebede çalışanların biri elindeki çakmağı ateşleyince ortalık can pazarına dönüştü.


Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Denizkurdu - 2 tatbikatına katıldı. Demirel, bulunduğu Fatih Fırkateyni önünden geçit yapan gemilerin personelini şapkasını sallayarak selamladı.


8 yıllık kesintisiz temel eğitim ve imam hatip liselerinin orta kısmının kapatılmasına karşı çıkan bir grup Kızılay'da eylem yaptı. Eylemi izleyen basın mensuplarına polis saldırdı. Olayda, aralarında Kanal D kameramanı Durak Doğan'ın da bulunduğu birçok gazeteci yaralandı.


1 Mayıs kutlamaları sırasında Piyalepaşa Bulvarı'nda polisler ve göstericiler arasında arbede yaşandı. Ali Narin adlı sol görüşlü bir ögrenci, polisten kaçarken yanlışlıkla girdigi Okmeydanı'ndaki MHP ilçe merkezinde partililerce dövülmek istenince kendisini pencereden atmaya çalıştı.


Başbakan Mesut Yılmaz'ın Makedonya gezisinde Üsküp'ten Ohri şehrine karayolu ile konvoy halinde seyredilirken meydana gelen trafik kazasında gazeteci Fikret Bila ağır yaralandı.


Kadıköy'de Mavi Çarşı'ya kimliği belirsiz kişilerce molotof kokteyli atılması sonucu çıkan yangında 13 kişi öldü. Yangın sırasında çatıda mahsur kalan 3 kişi, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.


Bülent Ecevit ve eşi Rahşan Ecevit'i taşıyacak helikopter, Erzincan'ın Başbağlar Köyü yakınlarında arızalandı. Ecevitler, arızanın giderilmesini beklerken kırlarda başbaşa yürüdüler.


Merkez üssü Düzce olan 7.2 büyüklüğündeki deprem can ve mal kaybına sebep oldu. Depremzedeler için yapılan yardımda ekmeğini kucağına alan yaşlı adam ağlıyordu


Galatasaray, Arsenal'i yenerek UEFA kupasını kazandı.


Cenin dehşeti: İsrail birliklerinin yerle bir ettiği Cenin Mülteci Kampı'nın görüntüsü, bölgeye girebilenleri dehşete düşürüyor. Yüzlerce kişinin öldürüldüğü kampta, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda yaralı var. Yaralı bir çocuk, elindeki Filistin bayrağını bombardımanda yıkılan evlerinin üzerine dikti.


Dünya Kupası'nda yarı finale yükselerek büyük bir başarıya imza atan ay yıldızlı milli takımımız, gözbebeğimiz oldu. Tüm gözler, Türk milli takımının Brezilya ile yapacağı yarı final maçına kilitlendi.


Letonya'nın başkenti Riga'da yapılan 48. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye adına yarışan Sertab Erener ve ekibi, 'Every Way That I Can' adlı parçayla birinci oldu.


Türkiye Süper Ligi'nde Denizlispor ile Beşiktaş karşılaştı. Maçın ikinci devresinde dördüncü hakemiyle konuşan Selçuk Dereli'nin kafasına tribünden atılan su şişesi isabet etti.


Son yılların en büyük deprem felaketlerinden birini yaşayan İran'ın güneydoğusundaki Bam kentinde resmi rakamlara göre ölü sayısı 20 bini aştı. Enkaz altından çıkarılan binlerce ceset Zehra mezarlığında toplu olarak defin ediliyor.


Foto Muhabirleri Derneği'nin düzenlediği Fotoğraflarla Türk Basını 2003 Yarışması sonuçlandı. Anadolu Ajansı foto muhabiri Rıza Özel, Irak'ın başkenti Bağdat'ta çektiği 'namlunun ucunda yaşamak' rumuzlu fotoğrafıyla, jüri özel ödülü kazandı


15. Kolordu Komutanlığı'nın İzmit'in Köseköy beldesindeki garnizonda oluşturulan Engelliler ve Mehmetçik Korusu'nda, engelliler ile askerler birlikte fidan dikti. Fidan dikme töreninde çınar fidanı taşıyan askerlerden oluşan 'fidan dikim birliği, 'rahat, hazır ol, fidan omza' komutu verilerek dikim alanına yönlendirildi.


Josep Borrell'in katıldığı toplantıda kavga! Avrupa Parlamentosu Başkanı Josep Borrell, İstanbul'da katıldığı 'kritik karar eşiğinde Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri' konulu konferans sırasında protesto edildi. Borrell, basın mensuplarinin bulunduğu bölümde oturan Türkiye Sivil Toplum Kuruluşları Birliği yöneticisi olduğunu söyleyen Ramazan Bakkal tarafindan protesto edilerek sözleri yarıda kesildi. Bakkal, Borrell'in konuşması sürerken, toplantının yapıldığı salonun dışına çıkarak gazetecilere açıklama yapmaya başladı. Daha sonra toplantıyı izlemek isteyen Bakkal'ın toplantı salonuna girmesine izin verilmedi. Otel Guvenlik Müdürü Mustafa Gündoğdu'nun, Ramazan Bakkal'ın toplantı salonuna girmesine izin vermemesi üzerine Bakkal, salonda tartıştığı Güvenlik Müdürü'ne yumruk atmaya kalkıştı ve arbede yaşandı.


14 Temmuz 1789 Fransız İhtilali'nin yıldönümü kutlamaları... Eyfel Kulesi'nde havai fişek gösterileriyle tamamlanmıştı.


ABD Başkanı George W. Bush, İstanbul'da Galatasaray Üniversitesi bahçesinde hazırlanan platformda konferans verdi. Bush'un konuşma yaptığı platformun arkasında ise Ortaköy Camii ve Boğaz Köprüsü görünüyordu.


Tsunami'nin çok sayıda cana mal olduğu Endonezya'nın Banda Ace bölgesinde acılar gün geçtikçe daha da artmıştı. İnsanlar salgın hastalıklarla mücadele etmeye çalışırken, yoğun yağmurlar da ceset bulma çalişmalarını zorlaştırmiştı. Bir çok ceset ise kaldırılmayı beklemişti.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin (solda) ve eşi, ABD Devlet Başkanı George Bush ile eşini, 2. Dünya Savaşı'nda müttefiklerin Nazileri yenilgiye uğrattığı zafer günuü dolayısıyla düzenlenen tören öncesinde Kremlin Sarayı önünde karşılamiştı. Karşılama sırasında George Bush'un şemsiyesi rüzgarın azizliğine uğrayarak ters dönmüştü.


Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bir minibüste meydana gelen patlamada 5 kişi öldü, 13 kişi ise yaralandı.


Ordu'da çok sayıda kişi astronomiye meraklı bir kişinin kurduğu 'Astrocumali Gözlemevi'nden 'tam güneş tutulmasını' izledi. Gözlemevine sığmayan bir grup ögrenci ise Cumaittin Turap'ın hazırladığı özel panolarla tutulma anını takip etti.


Yazar Orhan Pamuk, Nobel Ödülü'nü İsveç Kralı 16. Carl Gustaf'ın elinden aldı.


İsrail Hava Kuvvetleri'nin bombaladığı Lübnan'ın Kana kasabasında vurulan konutlarda 22'si çocuk 55 sivil öldü.


Başkent Ankara'nın iki simgesi Anıtkabir ve Kocatepe Camii, Ramazan ayının ilk gecesi geç saatlerde objektife böyle yansıdı.


2006 yılına imza atan AA fotoğrafları... Vatikan Devlet Başkanı ve Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benediktus (solda), İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı (sağda) ile birlikte Sultanahmet Camii'nde 'huzur duruşu'nda bulunarak dua etmişti.


Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, gazeteci Hrant Dink, gazetesinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu oldu.


Dünya Bankası Başkanı Wolfowitz, Edirne Selimiye Cami'ni ziyaret etti


Beşiktaş Ihlamurdere Caddesi üzerinde toplanan bir grup, slogan atarak yürüyüşe geçti. Gruba polis ekiplerince biber gazı da kullanılarak müdahale edildi. Gruptakiler ara sokaklara girerek kaçmaya çalışırken, polis ekiplerine taş ve şişe attı. Gruptan bazı kişiler kovalamaca sonucu gözaltına alındı.


TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen anayasa paketi hakkında konuşan Denizli Bağımsız Milletvekili Kandoğan, CHP milletvekilleri tarafından protesto edildi. Kandoğan'ın konuşmasi sırasında CHP milletvekili Sami Tandoğdu (ak saçlı), Salih Gün (arka sağda) ve AKP milletvekili Alim Tunç, Hacı Biner (sol önde) ile Veli Kaya (krem ceketli) arasında arbede yaşandı.


Mevlana'nın doğumunun 800'üncü yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Atina'da yaşayan İstanbul Musikiseverler Derneği Korosu kilise ilahileri ve Çağdaş Mevlana Aşıkları Topluluğu sema gösterisi Topkapı Sarayı Aya İrini Kilisesi'nde yapıldı.


Akdeniz Üniversitesi'nde karşıt görüşlü iki grup arasında kavga çıktı. Olaylar sırasında Ömer Ulusoy adlı bir kişi, karşı gruba silah çekerek ateş etti.


Petrol Ofisi Grand Prix'sini Ferrari pilotu Felipe Massa kazandı. Grand Prix'de Vodafone Mclaren Mercedes takımından Lewis Hamilton ikinci Ferrari takımından Kimi Raikkonen üçüncü oldu. Podyum törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı.


Euro 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Çeyrek Finali'nde Türkiye ile Hırvatistan, Avusturya'nın Viyana kentindeki Ernst Happel Stadı'nda karşılaştı. Milli takımımız, rakibini penaltı atışları sonucu yenerek yarı finale çıktı. Hakan Balta (3), Gökhan Zan (4), Hamit Altıntop, Arda Turan (14), Tuncay Şanlı (17), Sabri Sarıoğlu, Gökdeniz Karadeniz, Emre Aşık, Uğur Boral


19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. grupta A milli futbol takımı ile Ermenistan karşılaştı. Statta taraftarlar beyaz güvercin uçurdu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İsrail Cumhurbaşkanı Simon Peres, Dünya Ekonomik Forumu kapsamında gerçekleştirilen 'Gazze Ortadoğu'da Barış Modeli' oturumuna katıldı.


Haiti'de deprem sonrası enkaz altından sağ çıkarılan ismi belirlenemeyen 8 aylık bir bebek, Birleşmiş Milletler'ce kurulan Sahra Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Annesi ve babası ölen Haitili bebeğin tedavisi sürüyor.


Haiti'deki depremin ardından Amerika Birlesik Devletleri bu ülkedeki asker sayısını artırıyor. 5 bin deniz piyadesini daha Başkent Port-au-Prince'e gönderen ABD, Haiti'de güvenliğin sağlanması için Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışacağını açıkladı. Ülkede depremin ardından yağma ve şiddet olaylarında artış yaşandı. Depremle yerle bir olan Başkanlık Sarayı'na helikopterlerle indirilen ABD'li askerler kontrolü sağlamaya çalışırken.


Diyarbakırspor-Bursaspor maçının 17. dakikasında kazanılan korner vuruşunu kullanmak isteyen Bursasporlu oyuncuya yönelik tribünlerden yabancı madde atıldı. Yabancı maddelerden biri yan hakeme isabet etti. Yere düşen yan hakemi polisler kalkanlarıyla korudu. Bunun üzerine orta hakem Mustafa Abitoğlu, maçı durdurdu.


Merkez üssü Elazığ'ın Karakoçan ilçesi olan depremde, ölü sayısı 57'e yükselirken, 50'den fazla kişinin yaralandığı bildirildi. Kovancılar ilçesine bağlı Okçular Köyü'nde depremde hayatını kaybeden 19 kişinin cenazesi toprağa verildi.


Sivas'ta, Çanakkale Zaferi'nin 95. yıldönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi. Törenin ardından şehit mezarları ziyaret edildi. 1 yaşındaki Tuğce Yılmazsoy, amcası Şehit Ali Rıza Yılmazsoy'un mezarı başında objektife böyle yansıdı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler