HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünyadan ilginç lezzetler

Dünyadan ilginç lezzetler

Dünyadan İlginç Lezzetler İngiltere’nin kızartma yemeği, İspanya’nın paellası ve İtalya’nın lazanyası gibi her ülkenin kendine özgü farklı lezzetleri var. Ama bazı ülkelerin geleneksel yemekleri bunlar gibi sıradan değil. Bu sıra dışı yemekleri tanımadan önce mide bulantısına hazırlıklı olsanız iyi olur. İşte sıra dışı lezzetler...


Tuna balığı gözü Japonya’da birçok balıkçıda 1-2 liraya satılan geleneksel bir lezzet. Balık yağıyla ve birçok kasla çevrili bu göz, görünüşe göre kalamar kadar lezzetli. Bu lezzetten siz de tatmak istiyorsanız, yapmanız gereken tek şey bu gözü haşlamak!


Tavuk kıkırdağı Japonya’da genellikle barlarda lezzetli bir atıştırmalık olarak satılıyor. Kızarmış şiş kebap şeklinde yenebiliyor. Dokusu sakız gibi olan bu yemeği tüketmekse sabır istiyor!


Bacaklı yumurta olarak bilinen ‘Balut’ Filipinliler’in en sevdiği atıştırmalıklardan biri. Balut aslında döllenmiş bir yumurta,içindeki embriyo gelişmeye yakın bir hale gelene kadar toprak altında gömülü tutuluyor ve haşlanıp kabuğuyla birlikte yeniliyor.


Keçi kafası dişleri, kulakları, beyniyle hiçbir şeyi çıkartılmadan servis ediliyor.Domates, soğan,sarımsak, zencefil ve biberle pişirilen bu yemek, şaşırtıcı bir şekilde Güney Afrika’da en kaliteli restoranlarda servis ediliyor. Hatta eğer onur konuğuysanız size gözleri de veriliyor!


Cuy Bien Peru’nun geleneksel yemeklerinin en önemlilerinde biri ve Perulular tarafından çok tüketiliyor. Çünkü kızartılmış Gine domuzundan yapılan bu yemek yüksek oranda protein ve düşük oranda yağ içeriyor. Tadı tavuk, tavşan ve fare gibi hayvanlarla kıyaslanıyor!


Somon balığının olgun yumurtaları, Doğu Avrupa’da havyar gibi tüketiliyor. Genellikle fiyatı havyar kadar pahalı olan bu yumurtalar, bazı bölgelerde düşük fiyatlara da bulunabiliyor.


Türkçesi ‘çürük peynir’ olan Casu Marzu, kurtçuk peyniri olarak da biliniyor çünkü geleneksel koyun sütünden ve böcek lavralarından yapılıyor. Bu peynir aylarca bekletiliyor, lavralar gelişiyor ve solucanımsı böcekler haline geliyor ve peynir yenebilecek hale geliyor! Bazıları peyniri yerken böcekleri içinden çıkarmayı tercih ederken bazılarıysa böcekle yemeyi tercih ediyor. Fakat bu peynir içindeki böceklerin ölmesi durumunda zehirli hale geldiği için kısa bir süre önce yasaklandı.


Bu kaygan ve yumuşak yemek Japonya’da kış aylarında oldukça popüler. Japonya’da ‘shirako’ olarak bilinen bu yemek adından anlaşılacağı gibi morina balığının sperminden yapılıyor. Yiyenin ağız tadına göre soğuk ya da sıcak olarak tüketilebiliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler