HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tsutomu Yamaguchi

Şanssız çünkü: Sadece iki şehire atom bombası atıldı. Bu adam ikisinde de o şehirlerdeydi.

1916 yılında doğan Tsutomu Yamaguchi 6 Ağutos 1945’te Hiroshima’ya bir iş gezisine gitmişti. Şehre ayak basmasından kısa süre sonra atom bombası 4-5km uzaklığına düştü. Geçici körlük ve sağırlık yaşayan Yamaguchi bu acı deneyimden canlı çıktı.

Bir yardım çadırında geceyi geçiren Yamaguchi ertesi gün evine döndü... Nagasaki’ye. Birkaç gün sonra Yamaguchi iş yerinde, arkadaşlarına yaşadığı olayı anlatırken, Nagasaki’ye atom bombası atıldı. Yamaguchi bugün halen yaşıyor ve 93 yaşında.


Şanssız çünkü:

Hırvat müzik öğretmeni Selak’ın hikayesi de Alder’inkine benziyor. İlk olarak 1962 yılının soğuk bir ocak gecesinde trenle yolculuk yapan Selak’ı taşıyan tren, raydan çıktı ve yolun kenarındaki buzlu nehre düştü. Trendeki 17 kişi öldü. Selak kıyıya yüzmeyi başardı ama omzu çıkmış ve şoktaydı. Yine de yaşadığı için mutluydu. Bir sene sonra Selak, Zagreb’ten Rijeka’ya uçakla gidiyordu. Yolculuk sırasında birden uçağın kapısı açıldı ve Selak, uçaktan dışarı emildi. Bir süre sonra uçak yere çakıldı ve 19 kişi hayatını kaybetti. Selak, gözlerini hastanede açtı. Saman yığınının içine düşmüştü ve sadece birkaç küçük sıyrığı vardı.

1966 yılında Selak otobüs yolculuğu yapıyordu. Otobüs birden yoldan çıktı ve nehre yuvarlandı. Kazada dört kişi hayatını kaybetti ama.. Selak yaşıyordu.
1970 yılında Selak’ın sürdüğü otomobil hareket anında alev aldı. Selak otomobilden çıkmayı başardı. Kısa süre sonra da otomobilin yakıt deposu patladı. Selak’da birşey yoktu.
1973 yılında Selak’ın sürdüğü otomobilin yakıt pompası arızalandı ve motorun her tarafı yakıt doldu. Yakıt alev aldı ve havalandırma deliklerinden otomobilin içine doldu. Selak’ın sadece saçı yanmıştı.
1995’te karşıdan karşıya geçerken otobüs çarptı. Selak’in sadece birkaç çiziği vardı.
1996 yılında dağ yolunda otomobil kullanırken bir virajı döndü ve kamyonla karşılaştı. Direksiyonu kırdı ve kendini dışarı attı. Otomobilinin 400 metre aşağıda patlamasını izledi.

Bu sırada Selak uluslararası bir üne kavuşmuştu.

2003 yılında 40 yıldır ilk defa piyango biletini aldı.. Çekiliş sonunda 1 milyon dolar kazandı. Kazandığı parayla kendine bir ev, otomobil ve bot alacağını söyledi.
2004 yılında Salek, Doritos’un yeni reklam yüzü olmayı kabul etti. Çekimler için Sidney’e gitmesi gerekiyordu ama o şansını test etmemek için uçağa binmeyi kabul etmedi ve Doritos’la olan anlaşmasından vazgeçti.


Şanssız çünkü; 14 kez ölümden döndü

İngiltere’de yaşayan Alec Alder her çeşit kazaya karıştı. Şanssızlığı 1926 yılında karnının üzerine ağaç düştü ama önemli birşey olmadı. 1929 yılında bisiklet sürerken otomobil çarpan Alder’in hayatı, aracın şoförünün şans eseri doktor çıkması ve kendisini olay yerinde tedavi etmesi sonucu kurtuldu.

1939 yılı Ekim ayında 21 yaşındayken Glosters Kara Birlikleri Alayında askere alındı, bu sırada patlak veren İkinci Dünya Savaşı nedeniyle bölüğü, Dunkirk’de savaşa çağrıldı, ancak nişanlısı Ada ile evlilik tarihlerini iki ay öne alan Adler’e 5 günlük izin verildi. Adler, balayından sonra kışlaya döndüğünde bölüğü görev yerine gittiğinden Cheltenham’a gönderildi, bundan 6 hafta sonra Dunkirk’e giden bölüğün tamamı öldü.

Emekli kömür tüccarı olan Adler, 1942 yılında Yorkshire’da askeri eğitim sırasında bir tankın altında kaldı, yine şans eseri yerin çamurlu olması nedeniyle tankın üzerinden geçtiği ayağı ve bacağı sadece çamura gömüldü. Olaydan bir yıl sonra çavuş olarak görevlendirildiği Davon’da bir akrabalarının evinde çatı katındaki yatak odasında kalan Adler’i bu kez de uykudayken bir savaş uçağı yakaladı. Uçak, evin bir bölümünü yıktıktan sonra düştüğü bahçede alev aldı.

Ölümle yüzleştiği diğer anlar:

1940- İngiltere’de savaş sırasında havaalanı muhafızlığını yaparken bombardımandan sağ kurtuldu.
1940- Gravesend’de bombardımandan kurtuldu.
1943- Bulunduğu geminin motoru bozulan Adler, Alman denizaltılarının saldırısından kurtuldu.
1944- Burma’da silah arkadaşının ölüm tehdidiyle karşı karşıya kaldı.
1944- Burma’da bir futbol maçı sırasında bacağı kırılan ve hastaneye kaldırılan Adler, burada da düşmanın elinden kurtuldu.
1945- Savaştan sonra Cebelitarık’tan eve dönüş yolunda şiddetli bir fırtınaya yakalanan gemisi az daha batıyordu.
1947- Blackpool’a seyahat ederken kullandığı araca az kalsın kamyon çarpıyordu.
1977- Yine bir araba kazasından sağ kurtuldu.
1997- Aracıyla Galler’den Stroud’a giderken bir kamyonun kapılarının tam önünde açılması sonucu büyük bir kaza atlattı.


Şanssız çünkü: Bir çok Amerikan başkanı tanıdı... hepsi vuruldu.

Köleliği bitiren, tarihin en güzel konuşmalarından birisini yazan ve kanlı iç savaş sırasında ülkesini başarılya yöneten Amerika başkanı Abraham Lincoln’un oğlu olan Robert Todd Lincoln ile tanışın.

Todd Lincoln, babası öldürüldüğünde 21 yaşındaydı. Daha sonra politikaya atıldı ve James Garfield’ın imtiyazı altında Kara Kuvvetleri Komutanı olarak görevlendirildi. Bu görevi almasından 4 ay sonra 1881 yılında Garfeild, Lincoln’ü New Jersey’e gezintiye çağırdı. Her iki kişi de trene binmeden önce Garfield öldürüldü.

20 yıl sonra da Lincoln, New York’ta bir olay daha yaşadı. Oraya tekrar seçilen William McKinley tarafından davet edilmişti. McKinley, bir kürsüde konuşma yaparken öldürüldü. Todd Lincoln buna da şahit oldu.


Şanssızlar çünkü:

Bir çok kez terörist saldırısına uğradılar. Her yıl milyonlarca kişi gibi İngiliz çift Jason ve Jenny Cairns-Lawrence 2001 yılında tatile çıktı. Tatil yeri ise New York’tu. Tarih de 11 Eylül. Bulundukları yer de Dünya Ticaret Merkezi’ydi. Güzel geçen tatilleri o an hayatlarında bir kez yaşayabilecekleri bir kabusa dönmüştü. Aslında bu sadece bir başlangıçtı. Çift dört sene sonra 7 Temmuz 2005’te Londra’da bulunma hatasını gösterdi. O gün şehrin ulaşım sisteminde birden fazla bomba patlamıştı ve 52 kişi hayatını kaybetmişti. Lawrence çifti de o gün bombalanan alanlardan birisindeydi.

Üç sene sonra bir başka tatile çıktılar. Bu sefer egoztik Hindistan şehri Mumbai’ye gittiler. Çift bu sefer de ülke tarihinin en kötü terör saldırısına tanıklık etti. Lawrence çifti bu sefer tatili yarıda kesmedi ve olaydan sonra dinlenmeye devam ettiler.


Şanssız çünkü: Yıldırım çarptı... Yedi kere.

İstastiklere göre herhangi birisini yıldırım çarpma olasılığı binde üç. Birisini yedi kere yıldırım çarpma olasılığı ise 22,000,000,000,000,000,000,000,000’a 1.
Amerika Virjinya Shenandoah Ulusal Parkı’nda koruculuk yapan Roy Sullivan’ı yedi farklı kere yıldırım çarptı.

Bazı bilim adamlarına göre Sullivan’ın işi gereği açık arazide dolaşması şanssızlığını tetikleyen bir unsur. Sullivan, 1942 yılında ilk defa bir gözetleme kulesindeyken yıldırım çarptı. Sullivan, bu olaydan sonra dağdan aşağı otomobille inerken, balık tutarken ve korucu kulübesinin içinde de yıldırım çarptı. Üç sene sonra da ayak bileğinden yıldırım çarptı.

Sullivan’ın eşi bile evin dışında yeni yıkadığı çamaşırları asarken aksiyona dahil oldu. Sullivan, karısına yardım ederken her ikisine birden yıldırım çarptı. Altıncı çarpılmasından sonra Sullivan, kaçtığı bulutların onu takip ettiğini söyledi.
Ne yazıktr ki Sullivan 71 yaşına geldiğinde intihar etti.


Şanssız çünkü: Batan bir gemide boğuluyordu... Neredeyse üç kere

Jessop’un şanssızlığı 1911 yılında Titanik’in kardeş gemisi Olympic’te başladı. Jessop, o gemide çalışanlardan birisiydi. 20 Eylül 1911’de Olympic, İngiliz donanmasına ait bir savaş gemisiyle çarpıştı. Kaza da yaralanan dahi olmadı ama Violet Jessop daha büyük ve batma riski daha az olan bir gemide çalışmaya devam etmek istedi: Titanik.

Jessop’la beraber Olympic’in kaptanı Edward J. Smith de Titanik’te aynı göreve geçmişti. Titanik bilindiği üzere bir buz dağına çarptı. Jessop, kurtarma botuna çıkabilen şanslı kişilerdendi.

Jessop, çalışmaya ara verdikten sonra 1916 yılında Britannic gemisinde hemşire olarak çalışmaya başladı. Bu gemi de deniz mayınının üzerinden geçti ve battı. Jessop, bu olaydan da kurtuldu. Jessop, 1971 yılında kalp krizinden öldü.


Şanssız çünkü: Göktaşı çarptı.

Ann Hodged 30 Kasım 1954’te koltuğunda uyukluyordu. Tam bu sırada da bir gök taşı atmosferde dünyaya doğru yol alıyordu. Dünyaya düşüşü sırasında taş üç parçaya ayrıldı ve bu parçalardan birisi Hodges’ün çatısını delerek kalçasını çarptı.
Hodges, tarihte ilk defa meteorit çarpan ilk kişi.


Şanssız çünkü: Neredeyse herşey yüzünden.

Jeanne Rogers, hayatını film gibi yaşıyor. 18 yaşındayken Rogers bir arkadaşıyla beraber tekne gezisine çıkmıştı. Fotoğraf çekmek için ayağa kalkınca dengesini kaybetti ve suya düştü. Yanında bulunan arkadaşı da ona yardım etmek için ayağa kalktı ancak o da dengesini kaybedip düştü. Ancak tek sorun Rogers’ın arkadaşının şuurunu kaybetmesiydi.

Rogers’ın arkadaşı kısa süre sonra kendine geldi, bota çıktı ve Rogers’ı kurtardı.
Yıllar sonra sokakta yürürken bir yarasa kafasına kondu. Konmaktan ziyade, kafasını yakaladı ve bırakmadı. Sokakta çığlık çığlığa koşup durdu ama kimse ona yardım etmedi. O da bir an için arabasına binmeyi akıl etti ve veterinere gitti.

Rogers’ın diğer şanssız tecrübeleri arasında vurulmak, soyulmak ve belediyenin açtığı bir çukura düşmek de bulunuyor.


Şanssız çünkü: Trenin çarptığı tırın altında kaldı.

32 Yaşındaki Cem Tokaç, Mersin Liman’ında güvenlik görevlisiydi. 25 Şubat 2009’da her zamanki gibi işini yapıyordu. Akşama doğru bir tır, limandan çıkmak istemişti. Çıkış kapısının olduğu yerde de hemzemin geçidi bulunuyordu. Geçitten geçerken tıra, tren çarptı. Tokaç da tırın hemen yanındaydı. Trenin çarpma etkisiyle tır sürüklenmeye başladı ve Tokaç da, tırın altında kaldı.

Tokaç kazayı demir parçasının koluna çarpması sonucu sadece bir kol kırığıyla atlattı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler