HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

1. 10’u bir yerde bahçe aleti

1. 10’u bir yerde bahçe aleti

Bu alet ‘chindogu’nun bütün özelliklerini taşıyor. Güzel bir fikir ama kullanışsız ve biraz da çılgınca.


Bu alet aslında tersine çevrilmiş bir şemsiye. Yağmuru taşınması kolay bir alet yardımıyla topluyor. Ufak tankta biriken su epey işinize yarayabilir!


Metroda uyuma sorununa ‘chindogu’ mucitleri ilginç bir çare bulmuşlar. Başınıza geçirdiğiniz kasketin üstüne ineceğiniz durağı yazıyorsunuz ki insanlar sizi ne zaman uyandıracağını biliyorlar.


Diğer ‘chindogu’ icatlarının aksine bu icat çok kullanışlı. Hem servisi kolaylaştırıyor hem de yağ bıçaklarından kurtuluyorsunuz.


Yağmurlu havalardan korunmanın bin bir yolunu icat eden Japonların en ilginç icatlarından biri de bu şemsiye-kravat. Bu sayede şemsiyenizi otobüste unutmak gibi bir derdiniz de kalmıyor!


Sevgilinizi mi özlediniz? Bu yastıklardan bir tane alın ve ona sarılarak uyuyun.


Bu fil tuvaletlerde idrarı temizliyor. Tek sorunu biraz büyük olması.


Kadınlar ve erkekler için ayrı üretilen bu sakız erkeklerin performansını artırırken kadınları daha çekici hale getiriyor.


Bu göz damlası hunili gözlükler Japonların icat ettiği en amaçsız ürün olsa gerek!


İşte ne işe yaradığı ve kim tarafından yaratıldığı belli olmayan birbirinden gereksiz icatlar. Cin fikirli mucitlerin insanoğluna armağanı.


Kim eline baktığında poposunu hatırlamak ister ki? Anlaşılan eldivenin altına giymek için hazırlanan bu iç çamaşırının dahi mucitleri birilerinin bunu isteyeceğini düşünmüş!


Kalkıp kendine yeni bir bardak şarap koymaya üşenen tembel insanlar için dünyadaki en akıllıca icatlardan biri sayılabilecek bu devasa kadeh, bir şişe şarabı içene kadar kadehin içinde ısınacak olan şarabın ne hallere geleceği düşünülürse normal insanlar için oldukça saçma.


Tuvalette dergi okumayı zaman geçirmek için yeterli görmeyen insanlar için üretilmiş olan bu golf sahasının mucitleri, bu ürünü piyasaya sürerken oldukça iddialılardı ama sonuç onlar için bir hayal kırıklığı oldu.


Devrim yaratan bu saç kesme aleti sayesinde, hiç bir yere dökmeden saçmalarınızı dökmeniz mümkün. Tabi saç modeliniz ne kadar isteğinize uygun olur, orası tartışılır!


Kedinizin bütün gün boş boş yatıp, uyumasından bıktınız mı? O evi kirletiyor, ben temizliyorum mu diyorsunuz? İşte sizin için mükemmel bir icat: toz alan minik ayakkabılar. Takın kedinizin patisine, artık evi o temizlesin! Tabi bu icata o kadar sevinmeden önce, kedinizin patisini yaladığını ve o yaladığı patileriyle bütün evinizi temizleyeceğinizi düşünün!!!


1963’te Japonya’da üretilen bu göğüsler, bebekleri rahat uyutmak için yapılmış. Acaba Japonlar’ın ninnilerden haberi yok mu?


Eğer spagetti yemek için çatalı döndürmek size çok zor geliyorsa, bu çatal sizin için birebir!


Bir tane sigara sizi kesmiyorsa, 20 taneyi aynı anda içmeye ne dersiniz?


Geleneksel Çin İlacı Hulayı teknolojiyle buluşturan sandalye. Artık sabahları kendinize gelmek için kahveye ya da sağlıksız içeceklere ihtiyacınız yok, hula sandalyesine oturun, o oval hareketli titreşimiyle sizi kendinize getirir!


Su tabancası ve paint-ball tabancası eğlenceliydi ama kimin şekerleme fırlatan bir tabancaya ihtiyacı olur ki?


Köşeli alanlarda atışı kolaylaştıracağı düşünülen bu tüfeğin mucitleri, insanın kendi etrafında dönebildiğini unutmuş gibi görünüyor!


Bir enstrüman çalmak istiyor, ama notaları öğrenmekle uğraşmak ve parmaklarınızı oynatmak istemiyorsanız, kendi kendine çalan harmonikayı deneyin.


Belki bu yeni icat sizi yağmurdan korur ama sokak boyunca insanların size bakıp alay etmesinden sizi koruması oldukça zor.


Şemsiyeli yağmur tulumunu yapanlar heralde bu ilginç duş başlağından ilham aldılar. Saçlarınızın ve makyajınız duş alırken bozulmasını istemiyorsanız, bu başlık sizin için çok uygun. Ama dikkat edin boğulma tehlikesiyle karşı karşıyasınız!


Peter’in kafasında yumurtayı hafifçe kırıp içine döküyorsunuz ve onun kocaman burnu sizin için sarıyı içinde tutup beyazı kaseye boşaltıyor. Fakat yumurta akının bu kocaman burundan akış anını seyretmek biraz mide bulandırıcı.


1964’te Claus Scholz tarafından icat edilen bu robot telefonu açıyor. Fakat büyük bir problem var, bu robot konuşamıyor!


Coca Cola’nın yeni bir formülle ürettiği bu kola, o kadar büyük bir ticari hayalkırıklığı oldu ki. İnsanlar orjinal Coca Cola’ları biriktirip, kara borsada satmaya başladı. Neyse ki Coca Cola başarısızlığının çabuk fakına vardı ve bu ürünü piyasadan çekti.


Çocuğunuz dışarı çıkarmak istiyorsunuz ama bahçeniz ya da balkonuz yok ve onu taşıyıp dışarda gezdirmek size zor mu geliyor? Bu kafesi pencereden dışarı asın bebeğiniz bol bol temiz hava alsın. Ama hangi anne çocuğunu bu şekilde tehlikeye atar ki!


Wemble Monarchs takımında buz hokeyi oyuncusu olan Jack Milford tutkusundan bebeğini de eksik etmek istememiş ve bu bebek tutucuyu yaptı. Eşi ve o buz pateni yaparken, bebekleri de onların arasında buz pateninin zevkini çıkardı. Ama herkesin Milford gibi, bebeğini o kadar sert bir zeminin üstünde düşme tehlikesiyle karşı karşıya olarak gezdirmesini bekleyemeyiz değil mi?


Her sabah alarm sesiyle uyanmaktan bıktıysanız, daha yumuşak daha sessiz bir alarm arıyorsanız, tüylü alarm sizi her sabah gıdıklayarak kaldırabilir.


Her yerde televizyon izlemek istiyor olabilirsiniz ama muhtemelen bu komik gözlükleri kalabalık bir yerde takmak istemeyeceksiniz. Tek başınayken de neden normal televizyonunuzu izlemeyesiniz ki?


Clive Sinclair, 1966’da dünyanın en küçük televizyonunu yaparken, insanlarının bunu nasıl izleyeceğini hiç düşünmedi anlaşılan!


Birdman Leo Valentin, emniyet kemerleriyle yeni bir uçuş takımı yaptı. Ama ilk uçusundan sonra bu takımın pek de emniyetli olmadığı anlaşıldı!


John Rinfert 1963’te bu çantayı, eşyalarınızı aç gözlü hırsızlardan korumak için yaptı ama malesef çanta pek de iyi çıkmadı. Üstündeki zinciri çektiğinizde,çantanının içindenkiler yere dökülüyor ve sizi hırsızlardan korumak yerine, hırsızların işini kolaylaştırıyordu.


Charles L. Langes, kadınların rahatı için straplez ve arkası olmayan bir sütyen üretti.Ama Langez, heralde sütyenin göğüslere destek olması gerektiğini unuttu!


Yağmur yağarken sigara içmek herkes için oldukça zor ama bu kadarına da gerek yok doğrusu! Bunun yerine bir şemsiye alıp dışarı çıkmak çok daha kolay değil mi?


Bu aletin dakikada 10 kere miyavlama sesi çıkararak ve ışık yayarak, fareleri kaçırabilceği düşünüldü ama pek de başarılı olmadı.


Scientolojinin(Bilimci dini hareket)’in kurucusu olan L.Ron Hubbard, bu aleti bitkilerin acı deneyimlerini ölçmek için icat etti. Bu alet, Hubbard’ın domateslerin dilimlendiğinde çığlık attığını sonucuna varmasına neden oldu!


DeForest Jarvis’in bulduğu balke, bal ve sirkenin karışımı. O bu karışımın ağrıları ve acıları dindirdiğini iddia ediyordu.


Gerçekten bu kocaman aleti sadece hindi kızartmak için evinize sokar mıydınız?


1962 - Kilo vermek isteyenler için tasarlanmış ilk buhar tulumlarından Resimdeki tasarım çok başarılı olmasa da ilerleyen yıllarda benzer ürünler üretildi… ve hiç biri işe yaramadı


Telefonla görüştüğünüz kişiye sesinizi değil gırtlağınızda ses tellerinizin yarattığı titreşimleri gönderiyor Amaç çevredeki gürültülerin konuşmaya dahil olmasını önlemek Karşı tarafın polisi arayıp “tuhaf sesli sapık” ihbarında bulunması pek mümkün


Holywood’lu mucit Joe Gilpin, ne yöne gittiği belli olmayan motorlu sört tahtasını denerken görülüyor Prototipi sık sık devrilse de icat olarak ufuk açıcı olduğu kesin


Fotoğrafta eski ABD Başkanı Kennedy’yi selamlarken görülen mühendis Harold Graham yerden birkaç metre havalanmayı başarmış, ancak dengesini bir türlü sağlayamamıştı Bugün daha başarılı örnekleri mevcut


Yarı şeffaf ince bir dış lastik, içinde de ampuller! Goodyear’ın bu en eğlenceli icadı, yolda ikide bir patlayan ampullere para dayanmayacağı için rafa kalkmış


New York’lu oyun ve oyuncak üreticisi Ideal Toy Company, nasıl bilinmez ama ilkokul çağındaki çocukların “el yazısıyla yazmaktan çok hoşlandığı” fikrine kapılmış Oyunun satışlarının pek iyi gitmediği söyleniyor


İlk ‘katil robot’ yaratma girişimlerinden Elbette mekanize mankenin hedefi izlediği filan yok Deneylerden birinde mankenin eline gerçek tabanca monte edildiğini de belirtelim.


Göğüs sesiyle kafa sesi arasında gidip gelerek şakıma tekniğine yodel deniyor (bkz Heidi) Bu alet de yodelin çıktığı ses düzeyini ölçüyor(muş)


ABD Savunma Bakanlığı’nın para batırdığı icatlardan Hava Huvvetleri üssündeki test sürüşü esnasında görüntülenmiş


MWHulton, üzerinde zor durduğu pervaneli deniz ayakkabısını İngiltere’deki Grand Union Kanalı’nda denemeye çalışırken görülüyor


Depresif ve nefret dolu bir köpeğe sahip olmak isteyenler için bire bir


Öleceksek beraber ölelim.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler