HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

En iyi 10 göz yanılsaması

En iyi 10 göz yanılsaması

Resimlere bakın... Ne göreceksiniz... Gördüklerinize inanamayacaksınız çünkü göz yanılsamasıyla karşı karşıyasınız...


Gözlerinizi dairenin ortasındaki noktaya sabitleyin ve sonra da başınızı öne ve arkaya doğru hareket ettirin. Dairenin dönmeye başladığını göreceksiniz.


Yaşlı bir çift romantik anlar yaşıyor? Ama acaba hepsi bu mu? Resme dikkatle bakarsanız çok daha farklı bir şeklin gizli olduğunu göreceksiniz.


Siyah karelere dikkatle bakın. Siyah karelerin arasındaki beyaz çizgilerin arasında gri noktaların belirdiğini göreceksiniz.


İlk bakışta siyah ve beyaz karelerden oluşan bir dama tahtası gibi gözükse de aslında renkler sadece grinin farklı tonları? Yani resimde ne siyah ne de beyaz kullanılmış?


Bu göz yanılsamasının adı Kafe Duvarı; çünkü bu illüzyonu Richard Gregory, kendi kafesinde keşfetti. Yatay çizgiler, aslında düz olmasına rağmen resimde eğri gözüküyor.


Resme odaklanırsanız, halkaların her iki yönde de döndüğünü göreceksiniz. Sadece bir tane halkaya odaklanırsanız o halka duruyor, diğerleri ise dönmeye devam ediyor.


Artık göz yanılsamaları grafik tasarımcıları tarafından reklam amaçlı olarak da kullanılıyor.


Boyut algımızın değiştiğini gösteren bu illüzyonda, etrafında büyük halkalar olan turuncu halka diğerinden daha küçük gibi görünüyor?


Alman meteoroloji profesörü Wilhelm von Bezold tarafından keşfedilen bu illüzyonda, renklerin tonunun yanındaki renge göre değiştiği görülüyor. Beyazın arasındaki kırmızı çizgiler daha açık kırmızı gibi görünürken, siyahla birlikte kullanılanlar daha koyu tonda gözüküyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler