HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Farelerin ilginç sırları...

Farelerin ilginç sırları...

Birçok insan korksa da, tiksinse de fareler gerçekten ilginç hayvanlar. İşte farelerin ilginç sırları...


1. Farelerin ön dişleri her yıl ortalama 10 santimetre kadar uzuyor. Fakat fareler etraflarında buldukları tahta, tuğla ve plastik gibi maddeleri sürekli kemirdikleri için bu dişler sürekli törpüleniyor.


2. Norveç faresi olarak da bilinen kahverengi fareler, Asya'daki akrabaları olan siyah farelerden çok daha çevik ve akrobatik.


3. 19'uncu yüzyılın ortalarında İngiltere'de fare avcıları yaşıyordu. Bunlardan en tanınanı Kraliçe Victoria için çalışan Jack Blackdi.


4. Dişi bir fare yılda ortalama 15 kere çiftleşme sürecine giriyor. Bu süreçlerde ortalama 6 saatlik periodlarda oluyor. Her bir 6 saatlik dilimde bir dişi fare eşleşmek için 500 farklı erkek fareye bile kur yapabilir.


5. Bir fare tam üç gün su içinde yüzebilir ve tuvalet sifonunun çekildiği anda bile ölmez. Daha da ilginci fare aynı yolu izleyerek çıktığı yere geri dönebilir.


6. Birçok fare türü insanlardan uzakta yaşamayı tercih eder. Fare türlerinin ortalama yüzde 56'sı diğer canlılardan uzakta yaşamayı tercih ediyor.


7. Hindistan'da Karni Mata isimli tanrı kutsal mabedinde 20 binden fazla fareyle yaşıyor. Mabedi ziyaret edenler de bu farelere tapınıyorlar.


8. Martin Schein'in yaptığı araştırmada lağım farelerinin yumurta, peynir ve makarnayı sevdikleri ortaya çıktı.


9. Fareler besin değeri yüksek olduğu için kendi dışkılarını yiyorlar.


10. Yapılan bir araştırma farelerin ne kadar az yerse ömür sürelerinin de o kadar arttığını ortaya koydu.


11. 19 yüzyılda LOndra'da en popüler spor fare yakalama oyunuydu. Yüzlerce farenin arkasında bir insan veya bir köpek yakalamak için koşuyordu.


12. Bir fare hiç yara almadan tam 50 metre aşağı düşebilir.


13. Çin astrolojisine göre eğer 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1984 ve 1996 yıllarından birinde doğmuşsanız fare burcunda sayılıyorsunuz.


14. Fareler terlemez. Vücut ısılarını kan damarlarını genişleterek veya daraltarak dengelerler.


15. Farelerin safra keseleri ve bademcikleri yoktur.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler