HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Geneleve düşen ünlüler!

Geneleve düşen ünlüler!

Ünlüler rol gereği kılktan kılığa girip, kimlikten kimliğe bürünüyorlar. Bazen geneleve girmek bile gerekiyor!

İşte geneleve düşen ünlüler...


Hülya Avşar 1984'te ilk filmlerinden biri olan ‘Güneş Doğarken’i çekti. Şerif Gören’in yönettiği bu filmde Hülya Avşar, başrolü Kadir İnanır’la oynadı. İstanbul genelevlerinden birinde çalışırken Konya’ya transfer olan Nalan’la (Hülya Avşar), o yörenin ünlü kabadayısı Kara Davut’un (Kadir İnanır) yaşadığı aşkı anlatan film, o dönemde iyi bir gişe yapmıştı.


1985 yılında çekilen " Tele Kızlar" filminde Avşar, yine bir hayat kadınını canlandırırken, Tarık Akın ise bir komiseri oynadı.


Yönetmenliğini Ömer Kavur’un yaptığı ‘Ah Güzel İstanbul’ adlı filmde başrolü Kadir İnanır’la paylaşan Müjde Ar, genelevde çalışan Cevahir karakterini canlandırdı (1981). Müjde Ar, 1986’da Atıf Yılmaz’ın yönettiği ‘Asiye Nasıl Kurtulur’ adlı filmde ise Asiye adlı genelev kadını rolündeydi.


Ömer Kavur’un yönettiği ‘Amansız Yol’ filminde başrolü Kadir İnanır’la paylaşan Zuhal Olcay, kocası tarafından fahişeliğe itilen Sabahat rolünü canlandırdı. Bu rol Olcay’a 1985’teki Antalya Film Festivali’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü kazandırdı.


Osman Seden’in yönettiği ‘Günah Defteri’nde hayat kadını Pınar rolünü oynayan Banu Alkan’ın Antakya’ daki genelev sahneleri o dönemde geniş yankılar yaratmıştı (1981).


‘Cani’ (Monster) adlı filmde bir otoyol fahişesini canlandırdı ve bu rolüyle Oscar aldı. Gerçek bir hayat öyküsünü anlatan film için 14 kilo alan Theron, fahişe Aileen Wuornos rolüyle, aynı zamanda çok güzel bir kadının nasıl makyaj hilesiyle çirkin olabileceğini de göstermiş oldu.


Yapımcılığını Selay Tozkoparan'ın üstleneceği filmde İpek Tuzcuoğlu, genelev kadınlarından birini canlandıracak.


Aktris Julia Roberts, ‘Özel Bir Kadın’ filmindeki fahişe rolüyle gönülleri fethetti. Filmde yakışıklı bir iş adamıyla ilişki yaşayan ve ona aşık olan bir fahişeyi canlandıran sempatik oyuncu için bu film kariyerinin dönüm noktası oldu.


Oscar ödüllü oyuncu Jodie Foster ,1976 yapımı Taxi Driver adlı filmde bir fahişe rolüyle ünlü oldu.Ünlü oyuncu bu rolüyle Oscar'a aday oldu.


Orhan Aksoy’un yönettiği ‘Tövbe’ filminde İbrahim Tatlıses’le başrolü paylaşan Oya Aydoğan, sevgilisi hapse girince kötü yola düşüp geneleve giren Zeynep’i canlandırdı (1981).


Sinan Çetin’in yönetmenliğe soyunduğu ilk filmlerden birisi olan ‘14 Numara’, İrfan Yalçın’ın ‘Genelevde Yas’ adlı romanından sinemaya uyarlandı. Başrolleri Hakan Balamir ile Serpil Çakmaklı oynadı. Köyünden aşkı uğruna kaçan Yaprak rolündeki Serpil Çakmaklı, sonunda kendini genelevde bulmuştu. Peşinde ise onu öldürmeye kararlı abisi vardı (1985).


Orhan Elmas'ın yönettiği "Metras" adlı filmde Can Gürzap'la başrolü paylaşan Türkan Şoray, genelevden ayrılma kiralık bir kadını canlandırdı.(1983).

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler