HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nasıl ünlü oldular?

Nasıl ünlü oldular?

Magazin dünyasında adından sürekli söz ettiren kişiler nasıl ünlü oldular? Nasıl keşfedildiler?


Yunan eşine, boşanmak için 200 bin euro ödeyen Tuğçe Kazaz'la ilgili şok iddia: Tuğçe, 'Özel görüntülerini basına veririm' diyen Yorgo'ya bu parayı ödemek zorunda kaldı.


Aşka kalbini kapatıp kendisini işine adayan Tuğçe Kazaz'ın başı eski eşiyle dertte! 2005'te evlenirken Yunan eşi Yorgo Seitaridis uğruna dinini değiştiren Tuğçe, Yorgo'dan boşanmak için ise parasından oldu. İddialara göre; Tuğçe Kazaz, yaklaşık 1 yıldır boşanmaya çalıştığı Yorgo Seitaridis'in hesabına 200 bin euro yatırdı. Bunun üzerine Yunan oyuncu, Tuğçe'den ayrılmayı kabul etti ve ikili Eylül ayında tek celsede yollarını ayırmak için karşılıklı anlaştı.


Boşanma davası açtığında Yorgo'dan 1 milyon euro tazminat isteyen Tuğçe Kazaz'ın 200 bin euro ödemesiyle ilgili ortaya şok bir iddia atıldı. Dedikodulara göre; elinde Tuğçe'nin "çok özel" anlarının yer aldığı görüntüler bulunan Yorgo Seitaridis, parasız kalınca mankene şantaj yaptı. Tuğçe Kazaz'a, "Ya bana 200 bin euro verirsin ya da seni rezil ederim" dediği iddia edilen Yorgo'nun tehditleri karşısında Tuğçe, eşinin hesabına para yatırdı.


Ayrılığın ardındaki sır perdesi aralandı. Birçok defa gazetecilere aşırı alkollü yakalanan Tolga Karel, yine çok içtiği bir gece yarısı soluğu sevgilisinin evinde aldı. Sevil Uyar'ın yanında taşkınlıklar yapmaya başlayan Karel, güzel aşkı tarafından evden kovuldu. Yaşadığı sıkıntılı gecenin ardından ailesinin yanına gitmeye karar veren Sevil Uyar, şu sıralar Aydın'da ailesiyle tatil yapıyor. Bir ilişkisi daha alkol yüzünden sona eren Tolga Karel ise arkadaşlarıyla çıktığı Çeşme tatilinde bir yandan Sevil Uyar ayrılığının üzerine sünger çekmeye çalışırken diğer yandan eğlencesini kaldığı yerden sürdürüyor!


Yemekteyiz adlı yarışmanın katılımcılarından Gülşah Arık, başından beri güzelliğiyle tüm seyircilerin dikkatini çekmişti.


24 yaşındaki Arık'ın asıl mesleği hosteslik. Ama yarışmada giydiği cesur giysiler ve tavırlarıyla diğerlerinin arasından sıyrıldı.


Ve bir kaç gün önce yarışmanın müdavimleri onu Kanal D'de yayınlanan Geniş Aile dizisinde gördü. Sözün kısası Arık, bir yarışma programıyla dikkatleri çekti ve çok izlenen bir dizide kısacık da olsa bir rol kapmayı başardı.


Arık'ın hostesliğe devam edip etmeyeceği ya da şöhretinin ne kadar süreceği henüz belli değil. Ama o da aslına bakılırsa 'sebepsiz yere' aniden ünlü olanlar arasında ekran tarihindeki yerini çoktan aldı.


Hayatımıza 2008'de Şarkı Söylemek Lazım yarışmasıyla girdiler. Yarışmadaki koçları Ümit Besen'di. Onun eşliğinde " I love you I love you, do you love me yes I do" şeklinde devem eden şarkınını sadece İngilizce bölümlerini söyleyebilmişlerdi.


Jüri üyelerinden biri " Bu hafta sözler daha iyi anlaşıldı" deyince, gelen açıklama şöyle oldu: "Yaaağ beeeyn Bilkeeeeynt meezunu olduğum içiiin yaağni orda da eğitim İngilizce olduğu için çok zorlanmadım tabeeğğ, eğitim aldığım içiiiinn..."


Bu daha başlangıçtı. Dünyada bu tip kız kardeş örnekleri vardı ama IQ'ları oda ısısı seviyesindeydi. Video dünyasındaki patlamaları Kenan Erçetingöz'ün programına çıkıp çamları devirmeleriyle oldu. Programda, sperm bankası yoluyla hamile kalan Leyla Kömürcü'yü "Penis bankasından penis olan kadın" olarak hafızalarında çıkaracaklardı. Son olarak bir reklam filminde "Bütün dünya anladı" sloganını anlamayarak, tüm iktisadi doktrinleri yıkarcakısına gülerken ve ortak sermayeden yerken görüldüler...


Münevver Karabulut cinayetinin ardından hayatımıza girdi, enfermasyon kirliliği yaratan yaratılan bu korkunç cinayette bu becerisiyle zirveye oturdu. Soruşturmayı yanlış yönlendirecek tüm bilgiler onda mevcuttu! Biraz araştırılınca, Cemil Baran'ın Gaziantap'te yerel bir gazetede çalıştığı ortaya çıktı.


Geçmişiyle de bugünkü duruşuyla da kafaları karıştıran Baran, dört yıl Aczimenti tarikatının içinde kalıp, cüppe ve sarıkla sokaklarda gezdiğini bu nedenle ticaretle uğraşırken iflas ettiğini, işyerini kapatmak zorunda kaldığını söylemişti. Cemil Baran en son, Teke Tek programına katılmak isterken görüldü. Aldığı yanıt ise: "Sizin bu programı seyretmeniz bile bizim için zuldür"


Hayatımıza 1998 yılında girdi. Bir reyting projesiydi. Tuttu. Savaş Ay'ın A Takımı programında sarf ettiği sözlerle büyük nefret topladı. Tiyatrocuydu, ama sahnede gören yoktu. Oran'ın asıl iddialı olduğu konu 'kadın dövme'ydi. "Kadın kaşındığı zaman döveceksin" diye reçeteyi de veriyordu.


Erkekliğin kitabını o yazmıştı, mankenler telekızdı, bu ülkede sanatçı yoktu. Ama 'dayak ve kurşun geçirmez değildi. "Ağlatarım" derken, bir gün ağlayıverdi. Taksim'de bir program için röportaj yaparken dayağı yedi. Saldırının ardından siniri bozulan ve ağlayan tek kişi vardı: Levent Oran.


2006 yılında, Safiye Soyman'ın sevgili olarak giriş yaptı. Gençliğinde lakabı 'Süslü Faik'ti. Kendi aramızıda ona "Hani Safiye Soyman'ın sevgili var ya, Faik" demeyi uygun gördük. "Safiye'yle Faik denizde" altyazılarından, bu faaliyetin iş mi sipariş mi olduğunu anlaşılmadı. Kafalar karıştı: Faik yan rolde mi, aslında başrolde mi? Halk bir ara Safiye'yi Faik'siz görmek istemedi. Safiye de komikti, sıcakkanlıydı.


Faik Öztürk bir Safiyle Soyman prodüksiyonuydu. Faik'in modacısı da, akıl hocası da, yaşam koçu da o'ydu. Derken klasik rota belirlendi: Sabah programı, şarkı yarışması, yemek yarışması... Bu adamın işi gücü yok muydu? Yanılıyorsunuz, Faik'in Ankara'da 24 saat para basan restoranları vardı, Akıllarda Faik Öztürk'ün gömleklerinde pembi bir kalp içinde Safiye-Faik diye yazıldığı kaldı.


Hayatımıza buz pateni yarışmasıyla 2007 yılında girdi. "Zaten sosyetenin bir üyesiydi, zaten iş kadınıydı, ne işi vardı saçma sapan karın buzun soğuğunda" dedirtti. Cevap geldi: "Bu işin Türk milletine ve gençliğine faydalı olacağı kanaatindeyim. Aaa, ne güzel buz kayağı dedim, ne hoş dedim, öyle girdim! Yarışma sırasında herkes sahte, o gerçekçekti...


"Göründüğün gibi ol, olduğun gibi görün'cüydü Sema hanım. Tuğba Ekici'yle girdiği ıstakoz polemiği, Türk halkına ıstakoz üzerine verilmiş tek dersolarak kayıtlara geçti: "Herkes bu işten anlamaz. Istakoz seçmek zor birşey.onra halkın ısrarları üzerine 'Yemekteyiz'e katılan Sema Çelebi burada kavganının fitilini ateşleyendi. Yarışmacılardan Sait Bey'in damarına öyle bir bastı ki, Sait Bey "30 yıl önce Bodrum'da senin ne yaptığını söyleyeyim mi" dedi, ama susmayı tercih etti.


Hayatımıza Temmuz 2009'da girdi. Hrant Dink cinayeti davası sürerken; adliye dışında bekledi. "Tipi, özellikle de yüz hatları çok hoşuma gidiyor. Ben onu 15 yıl, 30 yıl bile beklerim" diyerek aşkını ilan etti, ancak Ogün Samast'a yazdığı yedi mektubun hiçbirine cevap alamadı.


Samast'ın sözlendiği iddiası üzerine gözyaşlarına boğuldu. Beşiktaş Adliyesi önünde "İnanamıyorum. Emeklerim boşa gitti. Umudum vardı" derken kayıtlara geçti. Derya Koca, Cem Garipoğlu ile ilgilenmedi.


Avustralya doğumlu. IQ'su 146. Çocukken genetik mühendisi olmak isteyen Didem Erol, hayıtımıza "Cannes'teki bir partide Tarantino'nun ayaklarına masaj yaptım, masaj aşka dönüştü" açıklamasıyla girdi. Türkiye'deki ismi Didem, yurtdışındaki ismi ise Dana Flynn olarak tanında. Gerçek ismi Didem'i anlatamadı.


Karışık CV'sini bilimkurgu filmi gibi anlatırken, arkadaşlarının adları Ahmet, Mehmet değil; Oliver Stone, George Clooney'di. Bir gün Oliver'e "Oliver, senin penisin var mı, varsa bile bence çok küçüktür" demişliği bile vardır.... Tarantino aşkıyla ilgili olarak "O orada ben burada. Devam eder mi, etmez mi diye kafamda şüpheler vardı. Ama bunu aştık. Şubat'ta da görüşeceğiz. Ben gidemezsem o gelecek" dedi ama ne gelen ne de giden oldu.


Hayatımıza 2004 yılında girdi. Banu Alkan'ın uzatmalı sevgilisiydi. Banu Alkan 10 senedir beraber olduklarını söylüyordu. Alkan şarkısını söylerken klipte arkada bir adam şampanyasından yudumlar alıyordu; adı Murat Taşdemir'di, belki yerli Al Bundy'di. Ama Al bile zaman zaman yumuşar, karısına şakalar yapardı. Yerli Al ise sadece hep nefret doluydu.Banu Alkan'la her türlü canlı yayına çıktı, yarışmaya katıldı, sadece ve sadece sertlikten taviz vermedi, bu konuda prensipliydi.


Banu Alkan'la Murat Taşdemir'in Aşk Evi'ndeki diyaloglar, Alkan'ı güldürdü. bizi sarstı: "Ben dünyaya ilk gelişimde Afroditmişim, ikincisinde Nefertiti en son Banu Alkan olarak geldim" dediğimde aldığı cevap "İnşallah bir daha gelmezsin" oldu.


Mesleği: Sosyete playboyu! Oyuncu ya da şarkıcı olmadı. 35 yaş, yolun yarısıydı ama o hep yolun başında gibi davranmayı seçti. Kullanım kılavuzunda ; "Bakirelerele beraber olmuyor, zira iş hayatında olmadığı gibi aşk hayatında da sorumluluk almak ona göre değil" yazıyordu. Kızların ne adı ne soyadı onunu için önem taşımadı. O mu mankenleri, mankenler mi onu seçti bilinmedi.


O "Dış görünüş" dedi, kızlar para dedi. Aynı zamanda yedi kızı idare ettiğini itiraf etti. En uzun birlikteliği iki ay, en kısası dört saat sürdü. Cevahir iki sebebten kafasına silahı dayacağını söyledi; AIDS olursa va parası biterse... Playboy, en son üniversitekil sevgilisine kucağını alıp suya atlarken görüldü. Evet, bu kızın da dışı güzeldi. O manken ve güzeller dünyasınını Jet Fadıl'ı olmayı tercih etti. Gerçek mesleği inşaatçılığı icra ederken görülmedi.


Ünlü Prof. Dr. Hüseyin Kaya Çilingiroğlu'nun tek çocuğu. Profesör baba sandi ki oğlu da kendisi gibi doktor olacak, kendisinin yapamadığı bazı şeyleri tamamlayacak. Ama oğlu doktor olmadı. Zira hayatından fedakarlık etmek istemedi, kendisini yaşatan egosu olduğunu vurguladı. Kavga dövüş mevzu yüzünden lise 2'de Saint Michel'den kovuldu. Önce balıkçılık, sonra bar işletmeciliği, ardından sigortacılık, emlak borsa işleri derken, 2019 radyonun ortağı oldu.


Gazinoda tanıdığı Hülya Avşar'la 1996 yılında evlendi. Asılında bu ikinci evliliğiydi. İlk evliliğini "Kötü bir anı, ismini hatırlamıyorum" şeklinde özetledi. O artık 'Hülya Avşar'ın kocası Kaya Çilingiroğlu'ydu. Bir gün, Ferrari ve Feraye skandalı kaçınılmaz sonu hazırladı. O artık Feraye'nin kocası Kaya' olarak hayatına devam edecekti.


Ajdar Anık da Türkiye'nin gündemine bir şarkı yarışmasıyla oturdu...


Aslında şarkı söylemekten anladığı da pek söylenemezdi. Ama o inat etti, klip bile çekti.


Hatta Çikita Muz adında bir albüm bile çıkarda. Şimdi zaman zaman ekranlara çıkıyor.


Saat annesinin ısrarı ve o dönemde birlikte olduğu sonra bir trafik kazasında kaybettiği erkek arkadaşının desteğiyle Türkiye'nin Yıldızları yarışmasına katıldı. Yarışmayı birinci değil ikinci olarak tamamladı. Ama Aşka Sürgün, Hatırla Sevgili, Aşkı Memnu gibi çok izlenen dizilerde oynadı. Güz Sancısı filmindeki performansıyla da beğeni kazandı.


Uzun yıllar podyumda yer alan Kıvanç Tatlıtuğ oynadığı 'Gümüş' dizisiyle şöhreti yakaladı. Ardından 'Menekşe ile Halil' dizisinde rol alan Tatlıtuğ şimdilerde oynadığı 'Aşk-ı Memnun' dizisindeki Behlül karakteriyle şöhretini pekiştirdi.


Daha önce birçok dizide rol alan Deniz Çakır’ın şansı da 'Yaprak Dökümü' dizisiyle döndü. Ekranın 'kötü kadını' olarak nam salan Deniz Çakır, dizide oynadığı Ferhunde karakteriyle dikkatleri üzerine çekti.


Hande Yener, hayali olan şarkıcılığı gerçekleştiremeyince bir mağazada tezgahtarlığa başladı. Yener'in hayatı, çalıştığı mağazaya Hülya Avşar'ın gelmesiyle değişti. Avşar onu keşfettikten sonra Sezen Aksu'yla çalışmaya başladı.


İzmir doğumlu Nurgül Yeşilçay, üniversite çağına geldiğinde Eskişehir’e gitti. Özgürlüğünün arayışındaydı. Tiyatro hakkında hiçbir şey bilmeden Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın sınavına girdi ama kazanamadı. Sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nü kazandı. İzmir’de yaşıyordu ve biraz da ailesinden uzakta okumak istiyordu. İlk sene okulu çok önemsemedi. Ertesi yıl tiyatroyu tutku derecesinde sevmeye başladı. Daha sonra “İkinci Bahar” dizisi için oyuncu seçmelerine girdi. Elediler, elediler, sonra onun diziye katılabileceğine karar verdiler. Türkân Şoray’ın kızı Gülsüm rolünü aldı ve milyonların hayranlığını kazandı.


Modellik yaptığı dönemde güzelliğiyle dikkat çeken Tuba Büyüküstün oynadığı 'Çemberimde Gül Oya' dizisiyle şöhreti yakaladı. Ardından 'Ihlamurlar Altında' dizisiyle şöhretini pekiştiren Büyüküstün, şimdilerde oynadığı 'Asi' dizisiyle göz dolduruyor.


1997 yılında profesyonel müzik yaşamına klavyeci olarak başladı. 2005'te beste ve müziğini kendisinin yaptığı ve evinde kaydettiği şarkıları bir araya getirerek ilk albümünü çıkardı. Alternatif tarzdaki albüm "Sakin Olmam Lazım" adıyla müzik marketlerdeki yerini aldı.


Asıl mesleği turizmcilik olan Necati Şaşmaz, eğitimini Kanada’da tamamladı. Amerika’da altı sene kaldı. 2001’de ailesini ziyarete geldiği sırada dönüş uçak biletini 11 Eylül tarihine aldı. ABD’de yaşanan saldırılar sebebiyle uçağı geri döndü. Hayatına Türkiye’de devam etme kararı aldı ve Ankara’da sigorta acentesi açtı. Çok geçmeden İstanbul’da Osman Sınav’la bir iş görüşmesinde buluştu. Bir yapımın senaryo ekibinde yer alacağını sanıyordu, Sınav’ın “Bir dizide seni başrol düşünüyorum” teklifini kabul etti, hayatı değişti


Koçyiğit aslında annesinin desteği sayesinde küçük yaşta bale eğitimi almaya başlamıştı.Koçyiğit, Muhsin Ertuğrul'un tavsiyesi üzerine Ankara Devlet Konservatuarı'nda tiyatro eğitimi almaya başladı. Daha sonra Metin Erksan'ın Çocuk Hırsızları filminde oynaması için ablasını seçmesi sayesinde ünlü yönetmenle tanışma fırsatı bulan Koçyiğit için bu tanışıklık hayatının dönüm noktası olacaktı. Koçyiğit, Metin Erksan'ın yönetmenliğini yaptığı 1963 tarihli Susuz Yaz filmiyle ilk kez izleyici karşısına çıktı. Film; Berlin'de büyük ödül Altın Ayı'yı kazandı. Böylece Koçyiğit mesleğin daha ilk basamağında çok iyi bir çıkış yapmış oldu


Lise yıllarında "Pegasus" adlı grubuyla beraber çalışan ama kafasında bir kız grubu hayali olan Ferah, 80'lerin ortasında Bursa'da açılan bir stüdyo sayesinde Sedat abisiyle tanışmış ve bu hayalini 1988 yılında kurduğu "Volvox" grubuyla gerçekleştirmiştir. Müzik ile daha yoğun ilgilenebilmek için Odtü Ekonomi Bölümü'nü 2. sınıftan terk etmiş ve daha sonra İstanbul'a gelince İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne kaydolmuştur. 1994 yılında Volvox grubunun dağılması sonucu Şebnem Ferah bireysel çalışmalarına başlamıştır. Onno Tunç ve Sezen Aksu'nun keşfi sonucu underground ortamdan daha ferah bir ortama kavuşmuştur.


Şoray, annesi ve kız kardeşiyle birlikte Karagümrük'e taşındı. Şoray'ın kaderini değiştiren olay ise yeni taşındıkları bu semtte ev sahiplerinin kızı Emel Yıldız'la tanışması olur. Yıldız sayesinde Yeşilçam'a adım atan Şoray yapımcı TÜrker İnanoğlu'nun dikkatini çeker. Annesi başlarda kızının oyuncu olmasını istemese de sonunda maddi zorluklar nedeniyle kabul etti. Şoray; Köyde Bir Kız Sevdim filmi ile sinemaya başladı O gün bugündür de sinemadan hiç kopmadı.


Yapımcılar ve dinleyiciler tarafından ilk olarak, Belçika’nın Pop Idol yarışması sayılan (Türkiye’deki Popstar Yarışmasının benzeri) Idool 2003'te farkedildi. Yarışmayı birincilikle bitirmese de, kendisine yapımcılar tarafından albüm çıkarmak için teklif gelen teklifi iyi değerlendirdi.


Işık Lisesi ve İstanbul Devlet Konservatuvarı'nda eğitim aldı. Mezun olduktan sonra çeşitli gruplarda ve Sezen Aksu'nun yanında vokalistlik yaparak profesyonel müzik yaşamına başlayan Erener, 1990'ların başında Sezen Aksu'nun desteğiyle adını duyurmaya başladı.


Babası Saadettin Erbil tiyatro ve sinema dünyasının usta oyuncularındandı. Daha dört yaşındayken anne ve babası ayrılınca, o da ağabeyiyle birlikte annesi Yurdagül Eken’in yanında kaldı. Sonra annesi bir subayla evlendi. Ancak lise çağına geldiğinde üvey baba yanında daha fazla kalamayacağını anladı. Ağabeyi Mustafa’yla birlikte 1970 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı sınavlarına girdi. o kazandı, ağabeyi kaybetti. Tiyatro bölümüne yatılı olarak kaydoldu. Yaşı daha 14’tü. Okuldan mezun olunca Devlet Tiyatroları’nda dört yıl çeşitli oyunlarda oynadı. 21 yaşına geldiğinde ya maaşa talim edecek ya da İstanbul’a gidip bir aylık maaşı bir gecede kazanacaktı. O, ikincisini tercih etti.


'Sahil Güvenlik' dizisi ve Playboy'a verdiği pozlarla yıldızı parlayan Pamela Anderson'ın hayatını ise bir tişört değiştirdi. Anderson öğrenciyken Lions takımının bir maçına gitti. Burada üstüne giydiği bira reklamlı tişörtüyle çekici bir sarışına dönüştü. Bira firması yetkilileri de onu keşfetmekte geç kalmadı; Anderson önce reklam kampanyasının, ardından da sinema dünyasının yıldızı oldu.


Kavak Yelleri dizisiyle yıldızı parlayan Pelin Karahan oyunculuğa nasıl başladığını da şöyle anlattı: 'Yakınlarım 'Pelin yüzün çok güzel. Bir reklam ajansa yazıl en azından reklam filminde oynarsın' diyordu. Ama ben bunu hiç istemiyordum.Fakat İstanbul'daki zor hayat şartları karşısında mecbur kalıp ajansa yazıldım.Ajanstan aradılar ve görüşmeye gitmemi söylediler. Görüşmeye gittim. 'Müzikle uğraşıyor musun?','Bir müzik aleti çalabiliyor musun?' gibi bir sürü soru sordular. Ben her soruya 'hayır' diyordum.Hem tecrübesiz hem kısa boylu olduğu için seçilemeyeceğini düşünen Karahan bir süre sonra kendisini ciddiye aldıklarını fark etmiş.Sonunda dizideki Aslı rolü de onun olmuş.


Beş yaşında İstanbul Şehir Tiyatrosu Çocuk Bölümü’nde sahneye çıktı. Ortaokuldan sonra öğrenimini bıraktı. İlk evliliğini 13 yaşında, naylon çorap ve topuklu ayakkabı giyebileceğini düşünerek yaptı. Hatta hâkim ailesine, “13 yaşındaki kızı evlendirmeye utanmıyor musunuz?” dedi ama nikâh kıyıldı. Fakat eşi “Tiyatrodan ayrıl” deyince boşandı. 10 yıl tiyatroyla ilgilendi. Birçok oyunda oynadı. 1971 yılında “Şehzade Sinbad Kaf Dağı” adlı filmde ufak bir rol aldı. 1972 yılında “Korkusuz Beşler” filmiyle başrole yükseldi


Oyunculuğa '90-60-90' adlı diziyle merhaba diyen ardından 'Koçum Benim', 'Lise Defteri' gibi dizilerde rol alan Selin Demiratar, şöhreti 'Acı Hayat' dizisiyle yakaladı. Demiratar şimdilerde 'Adanalı' dizisinde bir polis olarak izleyici karşısında.


Müzik kariyerine 1986 yılında kurduğu Mirage adlı grupta vokal yaparak başlayan Teoman, grubun dağılmasından sonra Mavi Sakal , Indians , Black Rose gibi gruplarda çalıştı ve sonra müzik kariyerine solo çalışmalarıyla devam etti. 1996 yılında Roxy Müzik Yarışmasında 'Ne Ekmek Ne De Su' şarkısı en iyi beste ödülünü alırken 'Yollar' şarkısıda en iyi söz ödülüne layık görüldü .


'Kadın İsterse' adlı komedi dizisinde Hülya Avşar’ın kızını canlandıran Vildan Atasever, performansıyla göz doldurdu. 'İki Genç Kız' 'Kader' ve 'Osmanlı Cumhuriyeti' filmlerinde oynayan Atasever, bugünlerde 'Gece Sesleri' adlı dizide Aslı rolüyle izleyici karşısında.


Adanalı bir sinemacının, inşaatta türkü söyleyen bu muazzam sesi duymasıyla birlikte şöhret yolu açılmış oldu. Önce Adana'da ardından Ankara'da çeşitli gazinolarda sahne aldı. Sesinin güzelliğini dinleyenler vasıtasıyla şöhreti dilden dile yayıldı.


1958'de ilk grubu Kafadarlar grubunu kurar. Twist hitlerini Elvis Presley parçalarını çalan bu gruptan sonra Barış Manço Harmoniler grubunu kurar.grup rock'n'roll coverları yaparken, Barış Manço'da ilk bestesi "Dream Girl"ü bu dönemlerde yapmış ve Ankara'da küçük bir müzik ödülünün de sahibi olmuştur.1962'de 5 kişilik bir kadro ile 3 tane 45'lik çıkaran Manço, Türkiye'den ayrılıp Belçika'da öğrenim hayatını sürdürmek isteyince Harmoniler dağılır. Bu kadronun kaydettiği iki türkü "Urfa'nın Etrafı Dumanlı Dağlar" ve "Kızılcıklar Oldu Mu?" yıllar sonra yayınlanır.


TAN Türkan Şoray’la Mürüvetsiz Mürüvet sinema filminde rol aldı.Öğrenciliği zamanında gece klüplerinde ve çeşitli organizasyonlarda sahne aldı. 2005 yazında kendi bestelerinden oluşan 'Rica Ederim' isimli albümü piyasaya çıktı.. Sırası ile klip çektiği..asla,,rica ederim,kalbime gömüyorum,ağla ağla,ben her bahar mutsuzum besteleri şimdiden klasikler arasına girdi ve lakabı slow şarkıların prensi oldu...


Uzun yıllar yardımcı yönetmenlik ve reji asistanlığı yapan Dağhan Külegeç oynadığı 'Lise Defteri' ve 'Hırsız - Polis' dizilerinde dikkat çekti. Külegeç 'Kavak Yelleri' dizisindeki Efe karakteriyle şöhreti yakalayanlar arasına girdi.


İstanbul Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü'nü bitirince 1985 yılında profesyonel müzik hayatına ilk adımını Güneş Gazetesi'nin açtığı müzik yarışmasında birincilik alarak attı.


'Türkiye'nin Yıldızları' adlı yarışmada dereceye giren ardından 'Yabancı Damat' dizisiyle televizyon dünyasına adım atan Engin Akyürek, daha sonra 'Kara Yılan' dizisinde rol aldı. Akyürek bugünlerde başrolünü oynadığı 'Bir Bulut Olsam' dizisindeki Mustafa karakteriyle adından söz ettirmeye başladı.


Yaprak Dökümü'nde Necla karakterini canlandıran Fahriye Evcen de yaşadığı Almanya'dan tatil için Türkiye'ye gelip oyuncu oldu. Tatil için geldiği Türkiye'de Oya Aydoğan'ın programına seyirci olarak katıldı Evcen. Daha sonra Aydoğan onu yapımcı İbrahim Mertoğlu ile tanıştırdı. Telefon numarası alış verişinden sonra Evcen Almanya'ya döndü. Ama sonra telefonu bir türlü susmak bilmedi. ''Asla Unutma'' ve ''Hasret'' dizilerinde rol aldı. Ama asıl büyük çıkışını Yaprak Dökümü ile yaptı.


Televizyona “Hayat Bilgisi” dizisindeki “Törpü” rolüyle adım atan Gökçe Bahadır, ardından oynadığı “Yaprak Dökümü”ndeki Leyla karakteriyle şöhreti yakaladı.


Çocuk yaşta 'Karate Can' adlı diziyle oyunculuğa adım atan Ezgi Mola’yı “Unutma Beni”ve ardından 'Hırsız Polis'te izledik.Dizilerde evde kalmış kız karakteriyle dikkat çeken Mola, son olarak oynadığı 'Canım Ailem' dizisindeki Feride karakteriyle şöhreti yakaladı.


'Bana Şans Dile' adlı diziyle oyunculuğa merhaba diyen Melisa Sözen’in yıldızı geçtiğimiz sezon oynadığı 'Bıçak Sırtı'yla parladı Sözen bugünlerde 'Bir Bulut Olsam' adlı dizideki Narin karakteriyle dikkat çekiyor.


14 yaşında Danimarka'daki bir hamburgercide keşfedildi. Ünlü bir fotoğrafçı, onun tek kare fotoğrafını çekip modellik yarışmasına gönderdi. Yarışmada birinci oldu, dikkatleri çekti.


Olga Kurylenko Ursula Andress, Maud Adams, Barbara Bach gibi efsane Bond kızları arasına girdi. Henüz 13 yaşındayken, annesiyle Moskova metrosunda seyahat ettiği sırada keşfedilen Kurylenko ünlü olduktan sonra çok para kazanıp rahat bir hayat sürdürebiliyor.


Uzun yıllar barmenlik yapan Bruce Willis'in hayatı da filminde bir barmene ihtiyaç duyan film yapımcısının teklifiyle bir anda değişti.Mavi Ay dizisiyle başlayan oyunculuk onu bugünlere kadar getirdi.


1996'da Jam Master Jay ile tanışması 50 Cent'in hayatının dönüm noktasıdır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler