HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PKK'lılar böyle görüntülenmiş, ama...

PKK'lılar böyle görüntülenmiş, ama...

Gediktepe Sınır Karakolu'na yapılan baskınla ilgili ihmal istihbarat raporuyla sınırlı değil. PKK'lıların saldırıdan 15 gün önce sınır girişinden itibaren insansız hava araçları Heronlar tarafından görüntülendiği belirlendi. PKK'lıların Heronlar tarafından tesbit edilmesi üzerine bölgeye gelen helikopter gruba ateş etmeden geri dönüyor.


Tarafın ulaştığı iki saatlik görüntüler 3 Haziran 2010 tarihine ait. Yani Gediktepe baskınından 15 gün önce çekildi. Heronlar, 3 Haziran 2010 günü saat 03:20'da sınırdan sızan PKK'lıları görüntülemeye başlıyor. Görüntülere göre PKK'lılar üç grup halinde saat o4:o6'da toplanıyor. Bu sırada yaklaşık 100 kişilik grup, katır ve silahlarıyla adım adım takibe almıyor.

Görüntüler, Genelkurmay Başkanlığı başta olmak üzere 30 ayrı birime aynı anda canlı olarak gönderiliyor. Gediktepe baskınım yapacak olan PKK'lılann yaptığı her hareket en ince detayına kadar kaydediliyor.


Herondan gönderilen görüntü üzerine, PKK'lıların sınırdan giriş yaptıkları bölgeye bir helikopter gönderiliyor. PKK'lıların toplanmaya başladığı N 3719 263, E 42 59 140 koordinatı helikoptere bildiriliyor. Bölgeye giden helikopterden PKK'lılar hiç rahatsızlık duymadan altışar kişilik gruplar halinde yollarına devam ediyor.

Görüntülerde PKK'lıların helikopterden saklanma gereği duymamaları da dikkat çekiyor. Dikkat çeken başka bir nokta ise koordinatlar verilmesine rağmen helikopter herhangi bir atış yapmadan birliğine geri dönüyor.


Helikopterin ayrılmasından sonra Heron PKK'lıları adım adım izlemeye devam ediyor. Gece intikal yapıldığı için PKK'lılann zaman zaman tek koldan hızlandığı görülüyor. Gece çekimi olmasına rağmen, PKK'lılann tüm hareketleri, geçiş noktalan ayrıntılı olarak tesbit ediliyor. Görüntü kayıt işleminin canlı olarak tüm birimlere aktarılması saat 00:30'a kadar devam ediyor. Ancak herhangi bir önlem alınmıyor.

Canlı yayında sınırı geçen PKK'lılar, katırlara yükledikleri ağır silahlarla Gediktepe'ye baskın düzenleyerek geri dönüyor.






Emniyet'in, Gediktepe baskınını iki gün önceden Jandarma'ya bildirdiği tespit edildi.Jandarmaya gönderilen raporda saldırının saatleri bile verildi. Ordu hiçbir şey yapmadı. PKK taburu bastı. On bir asker yaşamını yitirdi. Taraf, o uyarı faksını yayınladı.

Hakkâri'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Gediktepe Sınır Karakolu'na yapılan baskının iki gün önceden Emniyet tarafından Şemdinli Jandarma Komutanlığı'na bildirildiği ortaya çıktı. Şemdinli Terörle Mücadele Büro Amiri Başkomiser Ahmet Yiyenoğlu tarafından Jandarma'ya gönderilen faksta, 17 Haziran 2010'da PKK tarafından Gediktepe Üs Bölgesi'ne saldırı yapılacağı belirtildi. Faksta baskının yapılacağı saatler bile verildi. Ancak hiçbir önlem alınmadı. PKK, raporda belirtilen saatten tam 30 saat sonra Gediktepe Karakolu'na baskın düzenledi, 11 asker hayatını kaybetti.

Taraf, PKK tarafından düzenlenen kanlı Gediktepe baskınından önce hazırlanan istihbarat raporlarına ulaştı. Şemdinli TEM Büro Amiri Başkomiser Ahmet Yiğenoğlu tarafından hazırlanan rapor, 16 haziranda saat 21.20'de Şemdinli Jandarma Karakolu'na fakslanarak PKK'nın Tekeli Taburu ve bu tabura bağlı Gediktepe Üs Bölgesi'ne saldırı yapacağı bildirildi.

Raporda şöyle deniyor: "Güvenilir bir kaynaktan alınan bir bilgide, PKK, 17.6. 2010 tarihinde Tekeli Taburu veya Tekeli Taburu'na bağlı bulunan Hacı Bektaş Dağı civarındaki askerî birliğe (Saldırı yapılma ihtimali çok yüksek) gündüz vakitlerinde büyük bir olasılıkla saat 14:00-15:00 veya 15:00-16:00 arası yapılacağı bilgisi alınmıştır. Arz ederim."


Şemdinli Emniyet Müdürlüğü, Gediktepe baskınını gün ve saatiyle birlikte Jandarma'ya iki gün önce bildirdi. 30 saatlik bir sapmayla karakola 19 Haziran günü baskın düzenlendi ve 11 asker hayatını kaybetti.

Emniyet'in raporuyla "geliyorum" diyen baskın, raporda belirtilen saatten 30 saatlik bir sapmayla 19 Haziran 2010 günü saat 02:oo'da gerçekleşti. Gediptepe mevzilerine kadar gelen PKK'lıların düzenlediği baskında 11 asker yaşamını yitirdi. PKK'hlar, dört adet G-3 silahı, termal ve pitonları alarak bölgeden ayrıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler