HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Talihsiz loto milyonerleri

Talihsiz loto milyonerleri

Lotodan büyük ikramiye kazanmak herkesin hayalidir. Fakat bazen havadan gelen para insanı uçuruma bile sürükleyebilir. İşte lotodan büyük ikramiye kazanıp hayatını karartan talihliler.


3.1 milyon dolar

Willi Hurt'ın hayatı normal seyrinde akıyordu.Ta ki 1989 yılında lotodan 3.1 milyon dolar ikramiye kazanıncaya kadar... Lotoyu kazandıktan tam iki yıl sonra eşinden ayrıldı, çocuklarının vesayetini kaybetti ve en kötüsü cinayete teşebbüsten yargılandı. Willie Hurt'ın avukatı, adamın kazandığı tüm servetini boşanma sırasında eşine ve vazgeçemediği uyuşturucu bağımlılığına adadığını, bu nedenden dolayı tüm paranın yok olduğunu söyledi.


4.2 Milyon dolar

1993 yılında Virginia’da oynamış olduğu bir şans oyunu sonucunda Mullins tam olarak 4.2 milyon dolar kazandı. Paranın büyük bir kısmınıı ailesiyle paylaşmayı düşünen Mullins, 5 yıl içinde kendini altından kalkamayacağı faturaların altında buldu. Mali destek almak için finansal bir kuruluşa başvuru yapan Mullins’ in şimdi parası olmadığı gibi tam olarak 154 bin dolar da borcu var. Mullins bu paraya hiç dokunmayarak aynı Johnny Depp gibi Bahamalar’da 3.6 milyon dolara bir ada satın alabilirdi.


5.4 milyon dolar

Şans oyunları oldukça gariptir değil mi? İşte bu gariplik Adams’ın başına iki kere gelir ve birer yıl arayla hem 1985 hem de 1986 yılında iki kere lotoyu kazanır. Toplamda eline 5.4 milyon dolar geçer. Ancak elindeki parayı kısa bir süre içinde har vurup harman savuran Adams, 20 yıl sonunda beş parasız kaldı ve hayatını bir tek gözü olan bir karavanda devam ettirmeye başladı. Adams sahip olduğu bu parayla Shelby Cobra 427 ‘Süper Yılan ’ olarak tanınan arabayı satın alabilirdi.


13 milyon dolar

Floridalı evli çift 1990 yılında loto sayesinde büyük bir ikramiye kazandılar. Ancak 2006 yılına geldiğimizde ellerinde ikramiyeden geriye hiçbir şey kalmamıştı ve ayrıca borç batağına batmışlardı. Mahkeme kararlarını beklerken hayata veda eden Alex’in ardından eşi Rhoda çalışıp parayı ödeyemeyeceğini çünkü sağlık durumunun iyi olmadığını belirtti. Ancak mahkemenin kurmuş olduğu kamera sistemiyle olayın yalan olduğu anlaşılınca Rhoda 2 sene hapis yatmak zorunda kaldı.


16.2 milyon dolar

Post’un hayatı tam bir Hollywood filmi gibi. 8 yaşında annesinin ölümünden sonra babasının zoruyla yetimheneye gönderilen Post neredeyse tüm gençliğini burada geçirdi. Şansı ani bir şekilde dönen Post, 1988 yılında oynadığı bilet sayesinde milyon dolarlarca para kazandı. Çok sayıda ev ve araba alan, hatta ehliyeti olmamasına rağmen uçak gibi gereksiz araçlar da satın alan Post, solunum yolları bozukluluğu nedeniyle 2006 yılında parasız bir şekilde hayata veda etti. Parası olmadığı zaman daha mutlu olduğu ise kaydedilen bilgiler arasında.


18 milyon dolar

Bazen iyi kalpli insanların ve sürekli iyi düşünceli olanların başlarına bile kötü şeyler gelebiliyor. Güney Kore göçmeni olan Lee kazanmış olduğu parayı hayır kurumlarına bağışladı. Hatta dönemin Başkanı Clinton Al Gore ve Güney Kore başkanı Kim Dae-Jung ile beaber yemek bile yedi. Ancak en sonunda cebinde kalan 700 dolarla borç batağına sürüklendi. Janiet Lee kazanmış olduğu parayla bir Fransız Şatosu satın alabilirdi.


20 milyon dolar

İyi kalpli Dampier’in başına Lee’den daha kötü şeyler gelmiştir. Kazanmış olduğu 20 milyon doların büyük çoğunluğuyla tüm ailesine ve arkadaşlarına oldukça pahalı hediyeler almıştır. Ancak hiçbir şeyden memnun olmayan baldızı Victoria Jackson bir gece sevgilisiyle beraber Dampier’i kaçırıp öldürmüşlerdir. Sonuç olarak her ikisi de hayat boyu hapse mahkum edilmişlerdir. Dampier kazanmış olduğu parayla aya yolculuğa çıkabilirdi.


31 milyon dolar

Oldukça dindar bir adam olan Harrel, kazandığı paranın hepsini hayır kurumlarına ve kiliselere bağışladı. Ancak 20 ay sonra beş paarsız kalan Harrel kendisini odasına kapatıp tek bir kurşunla hayata veda etti. Aynı Post gibi o da parasız olduğunda daha mutlu olduğunu söyleyenlerden. Harrel o parayla kendisine bir jet satın alabilirdi.


208 milyon dolar

Her aile gibi onların da tek bir hayali vardı; şehir dışında sessiz bir yerde büyük bir çiftlik alarak inekleriyle beraber mutlu bir şekilde yaşamak. Ancak 20 ay sonra Stebbins silah bulundurmak ve adam öldürmek suçundan göz altına alındı ve iki ay sonra 43 yaşındayken kalp krizi sonucunda hayata veda etti. Stebbins bu parayla Paul Allen muhteşem ve ultra lüks yat, The Octopus’u satın alabilirdi.


315 Milyon dolar

Amerika'nın Batı Virginia eyaletine bağlı Branch kentinde yaşayan Jack Whittaker'ın hayatı, bir roman gibi... 31 Aralık 2002 gecesi "Powerball" loto biletine tam 315 milyon dolar isabet ettiğinde başına gelecek felaketlerden habersiz olan müteahhit Jack, dünyanın en mutlu adamı olarak yeni yıla girmişti. Amerikan tarihinin en büyük ikramiyesini kazanan Jack, 2 gün sonra 115 milyon dolarlık vergisini ödeyip, 200 milyon dolarlık bir servetin sahibi oldu.

'HERKESİN BİR FİYATI VARDIR!'

İçki, kumar ve kadın düşkünü 'Kovboy Jack', bol miktarda nakit parayı yanında taşımaya başladı. Deyim yerindeyse, "har vurup harman savuran" Jack, her gece striptiz barlara giderek, 100 binlerce doları etrafa saçtı. Çevresindekilere "Herkesin bir fiyatı vardır" düşüncesiyle davranan Jack için ilk uyarı, 2003 yılının Ağustos ayında geldi. Aylardır ödemediği federal vergi, 20 milyon dolara ulaşmıştı. O tarihte yüksek miktardaki vergi borcunu ödeyen umursamaz kovboy Jack, bu uyarıyı dikkate almadı.

'BEŞ KURUŞUM BİLE KALMADI'

Paralı dostlarından biri, Jack'in içkisinin içine uyku ilacı koydu ve çantasında bulunan 2 milyon dolarla kayıplara karıştı. Hayatta en sevdiği torunu olan Brandi Bragg, arkadaşının evinde hunharca öldürüldü. İddialara göre, Brandi'yi kaçıranlar, istedikleri fidyeyi alamayınca genç kızı öldürdü. 2003 yılının sonlarına doğru serveti 100 milyon dolara düşen Jack'in, akıllanmaya pek niyeti yoktu. Geçtiğimiz 13 ay boyunca da bu ve buna benzer olaylarla servetini harcayan Jack, Virginia Eyalet Mahkemesi'ne başvurarak, "Mutluyum, çünkü o uğursuz paradan kuruş kalmadı. 40 bin dolar alacağım, 300 bin de borcum var" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler