HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

LEMAN SAM

LEMAN SAM

Leman Sam’ın “Anladım” şarkısı, içinde geçen “Dün gece hiç tanımadığım bir erkeğe/ sırf sana benziyor diye/ usulca sokulup/ ‘Merhaba’ dedim”. sözleri nedeniyle TRT denetimi tarafından onay görmedi. Gerekçesi olarak ise “Türk kadının tanımadığı hiçbir erkeğe selam vermeyeceği, şarkının Türk kadının ahlakını bozduğu" gösterildi.


“Ada sahillerinde bekliyorum” şarkısı, “Menderes ve DP’lilerin yargılandığı Yassıada’yı akla getiriyor” gerekçesi ile yasaklanmış.


Musa Eroğlu’nun “Yolun Sonu Görünüyor” türküsü “intiharı özendirdiği” gerekçesiyle yasaklanmış.


Adnan Şenses’in ‘’Doldur Meyhaneci” şarkısı “Halkı içmeye teşvik ediyor” diye denetime takılmış.


Sözleri “Ormancı da gelir gelmez yıkar masayı/ söz dinlemez ormancı, çekmiş kafayı/ aman ormancı, canım ormancı/ Köyümüze bıraktın yoktan bir acı...” şeklinde olan 'Ormancı' türküsü “Ormancıların devletin memuru oldukları ve türküde ormancılara, dolayısıyla da devlete yergi ve sitem yapıldığı gerekçesiyle... TRT denetimine takılmış


TRT Denetimi, Barış Manço'nun “Arkadaşım Eşşek” şarkısının, kuzuların daha sevimli olduğu gerekçesi ilen “Arkadaşım Kuzu” olarak değiştirilmesini önermiş.


“Lambaya Püf De”de ise “erotik öğeler” bulmuş.


“Ölüm Allah’ın Emri”nin yasaklanma gerekçesi, girişinde zurna çalması... “Bir halk müziği enstrümanı, pop şarkısında ne arıyor” gerekçesi ile denetime takılmış.


“Bir Bahar Akşamı”na da “Olmaz” demişler; “Çünkü bir pop müzik şarkıcısı, klasik Türk müziği söyleyemez.


Sezen Aksu’nun “Gel Gel Sarışınım Gel” şarkısının Aysel Gürel imzalı sözleri “ahlaka aykırı bulunduğu için”, TRT'den onay alamadı.


Cem Karaca’nın “Emrah”ı, şarkı sözlerinde geçen “ak memeler“ yüzünden reddedildi.


Özdemir Erdoğan’ın “İkinci Bahar”ı, “ahlaka aykırı sözler barındırdığı için” TRT tarafından yasaklanan şarkılar arasına girdi.


Bulutsuzluk Özlemi’nin, “Güneye Giderken“i; ‘’solda güneş yükseliyordu’’ cümlesinde solculuk iması sezildiği için onay görmedi.


Bergen’in “Acıların Kadını“ şarkısı “insanların ruh halini kötü yönde etkilediği için” TRT denetimine takıldı


Şenay’ın “İnsanlar el ele tutuşsa/ Hayat bayram olsa“ dediği şarkı, komünist propagandası yaptığı gerekçesi ile onay görmedi.


İbrahim Tatlıses’in, “Güneş Doğmayacak Üstüme” şarkısı “intiharı özendirdiği gerekçesiyle” TRT tarafından reddedildi.


Ayla Algan’ın Fikret Şeneş imzalı “Bak Şu Adama Âşık Oldu” şarkısı “evli bir erkeğe âşık genç bir kadının hikâyesini anlattığı” için, TRT'den onay görmedi.


En son da Aylin Aslım’ın “Güldünya” şarkısı “halkı küçük düşürdüğü” gerekçesiyle yasaklanmış

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler