HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TRT'de "Sayın Öcalan" krizi

TRT 2'de yayınlanan ve Ahmet Türk'ün katıldığı katıldığı canlı yayına "Sayın Öcalan" gafı damgasını vurdu.

TRT'de "Sayın Öcalan" krizi

TRT 2'de yayınlanan ve Ahmet Türk'ün katıldığı canlı yayında Kürt sorunu tartışıldı ve Türk'e dünkü Erdoğan görüşmesi soruldu.

Canlı yayında dil sürçünce bakın neler oldu? Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla katıldığı Meclis'teki DTP görüşmesinin yankıları sürüyor. Görüşmeyi TRT 2'de yayınlanan "Büyüteç" aldı programda değerlendiren Türk, sürecin Türkiye için çok önemli bir adım olduğunu söyleyerek görüşmenin diyalog açısından önemli olduğuna işaret etti.

TRT'DE KIRMIZI ÇİZGİ AŞILDI MI?

Bugüne kadar özellikle DTP'li milletvekillerinin konuşmaları konusunda oldukça dikkatli davranan TRT, canlı yayının kurbanı oldu. Ahmet Türk, canlı yayında Öcalan konusunda dikkatli davranırken, PKK'nın barış sürecinde önemli katkısının olduğuna savundu. Süreç içerisinde her türlü özveriye açık olduklarını ve diyalogdan yana olduklarını söyleyen Türk'e Star gazetesi yazarı Nasuhi Güngör, dün yayınlanan Ergenekon iddianamesini sordu.

CANLI YAYINDA ÖCALAN OLDU "SAYIN ÖCALAN"

İşte ne olduysa Güngör'ün bu sorusundan sonra oldu. DTP lideri Öcalan konusunda hiç değinmemişken Güngör, soruyu biraz daha açayım derken Öcalan'a "Sayın" diye hitap etti.

İşte TRT'yi zorda bırakan "sayınlı" diyalog; Nasuhi Güngör: Ergenekon'daki hesaplaşma sürecine bakıldığında, PKK'nın varlığıyla ilgili de bir takım iddialar gündeme geliyor. Bunlara baktığınızda daha soğukkanlı biçimde Kürt siyasi hareketinin geçmişini geleceğini değerlendirirken nasıl görüyorsunuz. Bir özeleştiri gereği duyuyor musunuz? Murat Yetkin: PKK'yı Ergenekon kurdu gibi iddiaları mı soruyorsunuz? Nasuhi Güngör: Yok oraya kadar gitmiyorum ama bir takım eylemlerinde...

Ahmet Türk: O şeylerin içerisine girmek istemiyorum. Mutlaka 30 yıllık deneyimde yaşananlar mutlaka her insanın üzerinde belki kendi ağzıyla ifade etmese de büyük etkisi oldu.

Nasuhi Güngör: Ama bizzat "Sayın Öcalan"ın (kısa bir duraksama ardından da) bizzat söyledikleri oldu.

Ahmet Türk: Ama biraz incelenirse çok şeyin değiştiğini görüyoruz.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler