HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Unutulmayan televizyon dizileri

Unutulmayan televizyon dizileri

Türkiye'yi ekran başına kilitleyen unutulmaz televizyon dizileri...


1986 - 1990 yıllarında NBC'de yayınlanan ABD yapımı popüler bir komedi TV dizisi. Başrolü Melmac gezegeninden A.L.F. (Alien Life Form) oynamaktaydı. Uzay gemisi ile garajlarına düştüğü Tanner ailesi ve ailenin kedisi ile birlikte yaşamak zorunda kalan ALf ve başındna geçe komik olaylar herkesin aklında yer etmiştir.


Yönetmenliğini Terry Hughes'in yaptığı 1985 yapımı Altın Kızlar'da, emekliliği gelen ve sonrasında Miami'ye yerleşen ve aynı evi paylaşan 4 kadının hikayesi anlatılmaktaydı.


A Takımı 1983-1987 yılları arasında televizyonda gösterilen bir TV dizisiydi. Stephen J. Cannell ve Frank Lupo tarafından yaratılan dizi de suçsuz yere hapis cezası alan dört askerin hapisten kaçarak paralı asker olan ve her zamanki gibi iyilerin dostu kötülerin kabusu olan A-Takımı yoktan var ettikleri ilginç makineleri ve B.A'in kullandığı minibüs ile hafızalara kazındı.


Bill Cosby ve ailesi özellikle çocukların ilgi ile izlediği bir diziydi. Mutlu Amerikan ailesi imajı ile Cosby ailesi döneminin en çok seyredilen dizileri arasındaydı.


Charlie'nin Melekleri Amerikan yapımı 1976-1981 yılları arasında ABC kanalında yayınlanan bir televizyon dizisiydi. Sadece sesini duyduğumu Charlie, biri sarışın, biri esmer, birde kumral olmak üzere üç güzel kadından ve asistanı John'dan oluşan ekibi ile kötülerle savaşıyordu.


Türk insanını entrikalarla, tanıştıran televziyon tarihinin en uzun soluklu dizileri arasında olan Dallas'ın yayınlandığı pazar akşamlar hayat duruyordu desek yeridir. Dizinin kötü adamı J.R, Boby, Sue Ellen gibi karakterleri bugün bile hafızalardadır.

1978- 1991 yılları arasında yayınlanan dizi içerisinde yer alan entrikalar nedeni ile Türkçemize "Dallas gibi" deyimini kazandırmıştır.


Sevimli yunus Flipper ve iki kardeşin maceralarını konu alan dizi kahraman köpek Lassie'nin denizlerde yaşayan versiyonu olarak kabul edilebilir. 1964 ve 1967 yılları arasında çekilen dizinin 1995 yılında Jessica Alba'nın da rol aldığı bir versiyonu çekildi.


Çirkin aslan adam Vincent ile güzel Catherine'nın imkansız ama güçlü aşkının hikayesi.

Çirkin olmasına karşılık dünyanın en güzel yüreğine ve bilgeliğine sahip Vincent, New York'un yer altı tünellerinde, bir grup toplum dışı insanla birlikte yaşamaktadır. Vincent için hayat oldukça zordur. Aslan yüzüne ve ellerine sahip olan Vincint surekli insanlardan saklanmak ve yeryüzüne çıktığı zaman kendini gizlemek zorundadır.

Catherine ise, New York'ta geniş çevresi olan, güzel ve kariyer sahibi bir kadındır. Bir gün Vincent Catherine'in hayatını kurtarır. Yolları kesiştikten sonra aralarında çok güçlü bir dostluk ve bağ oluşur. Bu bağ zaman içinde güçlü bir sevgiye ve imkansız bir aşka dönüşür.


Kendi kendine hareket edebilebilen, konuşabilen akıllı otomobil KITT ile sahibi Michael Knight'ın başından geçen olaylar işlendiği dizi 1982-1986 yılları arasında ABD ve Türkiye dahil dünyanın birçok ülkesinde de yayınlanarak popüler olmuştur. TRT tek kanallı iken ekrana gelen dizi 90 bölüm sürmüştür.


Başrolünde Tom Selleck'inThomas Magnum III karakterini canlandırdığı, 1980-1988 yılları arasında yayınlanan Amerikan dizisiTürkiye'de 1980'lerde TRT 2'de yayınlanmıştır. daha sonra 90'lı yıllarda Star'da Salı günleri haber önünde ekrana gelmiştir.


Eski model Maddie Hayes ile esprili dedektif David Addison'un maceralarını anlatan Moonlighting, yani Türkçe adı ile Mavi Ay, Mart 1985 ile Mayıs 1989 arasında ABC televizyonunda toplam 66 bölüm olarak yayınlandı. Türkiye'de de Cuma geceleri TRT 1'de yayınlandıktan yıllar sonra Digiturk'ün Comedymax ve Retromax adlı dizi kanallarında gösterildi.


David Hasselhoff, Pamela Anderson gibi ünlü isimlerin buluştuğu gene dünya da popülerliği oldukça yüksek olan bir Amerikan dizisi. Sahil Güvenlik denilince hala akla ilk olarak bikinili kızlar, kaslı erkekler ve tabi ki Pamela Anderson gelir.


İşte Dallas'ın en büyük rakibi diyebleceğimiz dizi. Dizinin hikâyesi Lee Phillip Bell ve William J. Bell tarafından kaleme alınmıştır. İlk yayın tarihinden bu yana pek çok kişi ve olayın gelip geçtiği dizi hâlâ çekilmektedir. Temmuz 2007 itibarıyla 8.673 bölümü çekilmiştir. Yayınlanmış olduğu süre boyunca pek çok TV ödülünün de sahibi olmuştur. Yaklaşık 6 milyon seyirci hafta içi her gün saat 12:30 yerel saati ile bu diziyi takip etmektedir. Dizi kendi arasında 3 ana evreye ayrılmaktadır. Ekim 2008'de dizinin 9000. bölümü yayınlanmıştır.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler