HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

23 Nisan kutlamaları CRR'de yapıldı

İSTANBUL (İHA) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ali Sami Yen Stadı'nda yapılması planlanan kutlamalar hava muhalefeti nedeniyle iptal edilirken, öğrenciler Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen törende gönüllerince eğlendi. Törene katılan İstanbul Valisi Muammer Güler, 1 Mayıs'ta Taksim'de yapılacak kutlamalara izin verilmeyeceğini bir kez daha tekrarladı.

Taksim Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törenin ardından İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun ve Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen törene katıldı. Havanın soğuk ve yağışlı olması nedeniyle Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen törenle öğrenciler sahneye çıkarak gösteriler sundu. Veliler ise sahnede gösteri yapan çocuklarını cep telefonları ile görüntüledi. Basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan İstanbul Valisi Muammer Güler, Türk- İş'in yaptığı başvurunun kabul edilmediğini bir kez daha tekrarladı. Sendika temsilcilerinin Taksim'de çelenk koyabileceğini ancak toplu halde kutlamalara kesinlikle izin verilmeyeceğini anlatan Güler, Türk-İş'in bunu anlayışla karşıladığını söyledi.

"Diğer sendikalar "bu bir hak diyor", bu konuda ne diyeceksiniz?" sorusuna da Vali Güler, "Haklar kanunlar tarafından belirlenmiştir. Bir "1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak istiyoruz" demek var, bir "polise ve devlete rağmen 1 Mayıs'ı kutlamak var", bir de "kanunların bize verdiği yetkiler çerçevesinde hareket ederiz" var. Geçen sene yaşananlardan hepimiz çok rahatsız olduk. Taksim'de bu şekilde kutlama yapılmasına izin verilmeyecek" diye yanıt verdi.

Güler, Beykoz Poyrazköy'deki kazı çalışmalarına ilişkin sorulara ise, "Beykoz'da Cumhuriyet Savcılarının talimatları doğrultusunda kazılar başladı. Bazı mühimmatlar ele geçirildi ve bununla birlikte gözaltına alınanlar oldu. Adli süreç devam ettiği için bir açıklama yapmamız doğru değil" şeklinde cevap verdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler