HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

6 yıl önce, 6 yıl sonra

Yıldırım’ın 2005’te şike ile ilgili Meclis Komisyonu’na anlattıklarına inanamayacaksınız!

6 yıl önce, 6 yıl sonra

Türkiye emniyetin ortaya çıkardığı şike operasyonuyla çalkalanadursun, konu çok değil 6 sene önce de Türk futbolunun içinde bugün de yer alan aynı kişiler tarafından Meclis’te dile getirilmişti. Hem de ayan beyan.. Türk Sporunda şike, şiddet, rüşvet ve haksız rekabeti araştırma adıyla kurulan komisyon, o dönemde 74 kişiyi dinlerken, F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım da bu isimlerin arasındaydı. Türk futbolunda çözülmesi gerekenleri uzun uzun anlatan Yıldırım şimdi şike soruşturmasının odağındaki isim.

22 Mart 2005’te yani 6 yıl önce komisyonun karşısına çıkan Yıldırım, konuşmasında “2004 sezonunda son 8 haftaya girerken sayın bakan Mehmet Ali Şahin kulüpleri topladı. Orada şike ve teşvikle konuşmalar yapılırken Devlet bu işe Meclisiyle, her şeyiyle el koysun diye çağrı yaptım. Görüntü yine hakem atamalarıydı. Belirledikleri isimleri istedikleri yere atamalar.... Trabzon-G.Saray maçında açıklanan hakemin bir gün sonra değiştirilmesi. Bunun gibi çok olay var. Eğer Türk sporunda kirlenme varsa bu kirlenme Federasyon kanalıyla yapılmıştır” demişti.

‘HATIR ŞİKESİ SAHADA’
Yıldırım şike, hatır şikesi ve görevde bulunduğu süre zarfında böyle bir olaya tanıklık edip etmediği ile ilgili bir soruya ise şu yanıtı vermişti: “Hatırı bilmiyorum, o saha içinde oluyor diyorlar. Sayın bakanla yaptığımız ve tüm kulüp başkanlarının katıldığı ve federasyon başkanında bulunduğu toplantıda teşvik priminin serbest bırakılmasını isteyenler de vardı. Geçen sene ocak ayında çıkarılan kanunla veya federasyonun yayınladığı talimatlarla teşvik primi suç unsuru haline getirildi. Daha önce bunlarla ilgili bir şey yoktu.

Siz bunu yargıladığınız zaman, gidip de 10 sene, 20 sene önceden başlamanız lazım yargılamaya. Ki, buna da zaten imkân yok artık ve bugünden milat çekip, bu federasyonlara milat çekip, bu işi kapatıp, geleceğe ne yapmamız lazım ona karar vermemiz lazım. Bundan sonra olmaması için, benim görüşüm, geçmişle ilgili, şu oldu bu oldu, bunları kapatmak lazım. Geleceğe sağlıklı bakmak...”

‘İlla kazanacağım dersen bazı şeyler olur’
AZİZ Yıldırım, Meclis’teki konuşmasında F.Bahçe’de ‘her zaman birinci olmalıyız’ gibi bir şartlanmışlığın olmadığını da ifade ederken, “İlla kazanacağım dersen bazı şeyleri yapabilirsin” sözleriyle rüşvet ve şike ile haksız rekabetin yaşanabileceğine işaret etmişti.

F.Bahçe Başkanı ayrıca “Kim ne biliyorsa çıkıp diyecek ki ben bunları biliyorum kardeşim. Üç maymunu oynamak yok. Ortaya bir laf atıp sonra çekileceksin. Ortalık karışacak sen mutlu olacaksın. Öyle bir şey yok” diyerek teşvik iddiasında bulunanları ispata davet etmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler