HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cemaate "gizli kameralı" takip

BOLU (İHA) - Bolu'da namaza gelen cemaatin ayakkabılarının sık sık çalındığı Gölyüzlü Merkez Camii'ne gizli kamera yerleştirildi. Deprem sonrası vatandaşların yardımlarıyla yaptırılan Gölyüzü Merkez Camii'nde görev yapan İmam Zeki Ay, özellikle cemaatin kalabalık olduğu cuma günlerinde yaşanan ayakkabı hırsızlıklarına karşı ilginç bir önlem aldı. İmam Zeki Ay, Bolu'da fotoğrafçılık yapan Mehmet Özkan'a danışarak camiye gizli kamera yerleştirmeye karar verdi. Zeki Ay, caminin müezzini Yılmaz Dalkılıç ve fotoğrafçı Mehmet Özkan, sistem için gerekli olan malzemeleri temin ederek caminin muhtelif yerlerine gizli kamera yerleştirdi. Caminin girişine de "Dikkat! Camimizde gizli kamera var" şeklinde bir uyarı tabelası yerleştiren Zeki Ay, ayakkabı hırsızlarına gözdağı verdi.

6 yıl Almanya'da imamlık yaptıktan sonra Bolu'ya gelen imam Zeki Ay, "Camimiz hizmete açıldıktan sonra cemaat büyük ilgi gösterdi. Kalabalık bir cemaatimiz var. Özellikle cuma günlerinde ve Ramazan aylarında camimize gelenlerin sayısı oldukça fazla. Bunu fırsat bilen bazı şahıslar, cemaatin ayakkabılarını çalıyor. Cemaat bu yönde şikayette bulundu. Biz de bunun üzerine camiye kamera yerleştirmeye karar verdik. Gizli kamera yerleştirdikten sonra hırsızlık olayları ile karşılaşmaz olduk" dedi.
Kamera sistemini yerleştiren Mehmet Özkan da "Hocamızla böyle bir sistem yerleştirmeye karar verdik. Bu sistemde kamera kayıtta oluyor. Böylece hırsızları tespit etme imkanımız doğdu. Amacımız hırsızı yakalamaktan ziyade hırsızlığı önlemek" diye konuştu.

Gizli kameralar caminin ayakkabılarının bırakıldığı kısım ile cami içerisinde muhtelif yerlere yerleştirildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler