HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ağca, AİHM'e gidiyor

Şartlı tahliye ile salıverilen Mehmet Ali Ağca'nın avukatı Melahat Uzunoğlu, Ağca'nın daha önce tahliye edilmesi gerektiğini savunarak, AİHM'ne başvurmayı düşündüklerini söyledi.

Uzunoğlu ve Ağca'nın kardeşi Adnan Ağca, Sheraton Oteli'nin lobisinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ağca'nın avukatlarından Melahat Uzunoğlu, Ağca'nın tahliye edildiği tarihi eleştirerek, "Normalde 2008 yılında tahliye edilmesi gerekiyordu, geç bile kalındı. Onun için itirazda bulunmayı düşünüyoruz" dedi. Gazetecilerin nereye itiraz edeceklerini sorması üzerine Uzunoğlu, "Konuyu daha düşünüyoruz. AİHM..." karşılığını verdi.

Ağca'nın ziyaretine kimlerin geldiğini soran bir gazeteciye ise Uzunoğlu, "Yakınları ve avukatları" diye konuştu. Bir başka gazetecinin, "24 çeşit tatlı sipariş etmiş doğru mu?" şeklirndeki sorosunu Uzunoğlu, "Tatlı istedi ama 24 çeşit değil" şeklinde yanıtladı. Soruların artması üzerine Uzunoğlu, diğer meslektaşlarının daha detaylı açıklama yapacağını söyleyerek gazetecilerin yanından uzaklaştı.

Ağca'nın kardeşi Adnan Ağca'nın lobiye gelmesi üzerine gazeteciler Ağca'ya yönelerek soru sormaya başladı. Ancak Ağca'nın, "Çok mu iyi yazıyorsunuz. Sizin kapasiteniz kaldırmıyor. Avrupadakilerle kendinizi kıyaslayın. Haberlerinizi okumaya gerek var mı?" tepkisiyle karşılaştı.

Bir gazetecinin Mehmet Ali Ağca'nın neden İngilizce konuştuğunu sorması üzerine kardeş Ağca, "İngilizce konuşmayı seviyor. Dünyada 2 milyar kişi İngilizce kullanıyor. Onun için İngilizce konuşuyor" dedi.(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler