HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Anne karnında mumya oldu

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde kesilen ineğin uterusunda (rahim) 3 aylık doğal mumya (Mumifikasyon) görüldü.

Anne karnında mumya oldu

Veteriner hekim yanında staj gören öğrencilerin mezbahaneden aldığı inek uterusu incelendiğinde ilginç bir olayla karşılaşıldı. İneğin uterusunun içersinde doğal mumya görüldü. Eşine az rastlanır bir olay olan doğal mumya olayı Veteriner Hekim Sırrı Öztürk, Hayvan Sağlığı Teknikeri Hasan İnan, Stajyer öğrenciler Sedat Sağmak ve Hanifi Yalçın'ı da şaşkına çevirdi. 3-4 aylık olduğu tahmin edilen doğal mumya uterista hiç bozulmadan kendisini muhafaza etmiş ve vücut yapıları şekillenmeye başlamış.

Hayvanlarda suni tohumlama ile ilgili uterus üzerinde eğitim vermek için alınan ineğin uterusunda doğal mumya olayıyla karşılaşan Veteriner Hekim Sırrı Öztürk meslek hayatları boyunca bu tür olayı görmenin her veteriner hekime kısmet olmayacağını belirtti.

Öztürk, "Bu yavru uterus içersinde ölmüş fakat mikrop almadığı ve steril bir durumda olduğu için mumifikasyona uğramıştır. Bu doğal mumya olayı veteriner hekimler tarafından bilinemez. Hamile olan bir hayvanda aylar geçtikten sonra yavruda gelişme olmadığını gören veteriner belki doğal mumya olayına kanaat getirebilir" dedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler